Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Britisk forfatter af bogen »To Kill the President«
optrapper sit scenario for mord på Trump

Britisk forfatter af bogen »To Kill the President«
optrapper sit scenario for mord på Trump
image_pdfimage_print

14. aug., 2017 – En bog, som en anmelder i den britiske avis Guardian favorabelt beskriver som en »politisk thriller«, fremlægger et scenarie for mordet på præsident Donald Trump, der forsøges udført af medlemmer af hans regering. Bogen, der blev udgivet den 4. juli, 2017, af HarperCollins, bærer titlen, To Kill the President, og er forfattet af Sam Bourne, et pseudonym for Jonathan Freedland. Freedland var Guardians Washington-korrespondent under valget i 2016 og skriver nu en ugentlig klumme og er derudover studievært på BBC’s serier om historie, »The Long View«. I begyndelsen af 1990’erne havde han en tjans som reporter for Washington Post.

Præsidenten i Freedlands bog er tydeligvis modelleret efter præsident Trump, som han præsenteres af kupmagerne for regimeskifte: en impulsiv, sindsforvirret, vulgær person, der af Guardians anmelder beskrives som en person, »der lever i gråzonen mellem sociopat og psykopat«, og som bliver manipuleret af en ond ’controller’, modelleret efter Steve Bannon. De to personer, der konspirerer om at myrde ham, er forsvarsministeren, en pensioneret general, og stabschefen for Det Hvide Hus, der har ligheder med Reince Priebus.

Bogen begynder med en rasende præsident, der beordrer et atomangreb mod Nordkorea, der kun afværges af behændige manøvrer fra forsvarsministerens og stabschefens side. De to konkluderer meget snart, at præsidenten er sindssyg, men at det ikke er muligt at fjerne ham gennem enten det 25. forfatningstillæg eller impeachment – og de udklækker således et mordkomplot, der sluttelig forpurres af en genganger fra den tidligere præsident (der tydeligvis er modelleret efter Obama), og som nu er vicerådgiver for præsidenten.

Nu optrapper Freedland og bruger sine seneste klummeskriverier i Guardian til yderligere at skabe betingelserne for et mord på den amerikanske præsident. Under overskriften, »Trump har bragt os til randen af atomkrig. Kan han stoppes?« den 9. aug. i Guardian, fremførte han, at den bekymring om, at Trump »var tilstrækkelig hensynsløs, impulsiv og stupid til at bringe verden til randen af atomkrig«, nu har vist sig at være velbegrundet.

Han fulgte op på dette den 11. aug., hvor han skrev, »Alle, der håber, at Deep State vil afsætte en sindsforvirret amerikansk præsident, før der kommer en generel krig med Nordkorea, må tro om igen.« Han siger, at håbet om, at administrationens tre generaler – Mattis, Kelly og McMaster – vil inddæmme Trump, virker usandsynligt, hvilket betyder, at det eneste, reelle håb er den særlige anklager, Robert Mueller.

Alt imens han i sin artikel lige akkurat stopper ved grænsen til at promovere mord som en mulighed, så var det den »mulighed«, han fremlagde i sin »roman«.

Foto: Journalist Jonathan Freedland, forfatter (under pseudonymet Sam Bourne) til bogen ‘To Kill the President’. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*