FN-organisation: 600.000 syriske flygtninge er vendt hjem;
russisk forsvarsminister Shoigu opfordrer til hjælp til hjemvendte

FN-organisation: 600.000 syriske flygtninge er vendt hjem;
russisk forsvarsminister Shoigu opfordrer til hjælp til hjemvendte
image_pdfimage_print

14. aug., 2017 – Den Internationale Flygtningeorganisation (IOM), FN’s Flygtningeorganisation og andre partnerorganisationer har beregnet, at 602.759 syrere, der var fordrevne pga. krigen, vendte hjem mellem januar og juli 2017. Dette skal sammenlignes med 685.662 i hele 2016. Af de hjemvendte i 2017 havde 84 % været internt fordrevne; 16 % vendte hjem fra udlandet, primært Tyrkiet, med et mindre antal, der vendte hjem fra Libanon, Jordan og Irak. Det skønnes, at 67 % af de hjemvendte, vendte tilbage til Aleppo-provinsen, af hvilken en stor del nu er under regeringskontrol.

Ifølge offentliggørelsen fra IOM er de hjemvendtes adgang til mad og husholdningsartikler god, men adgang til vand og sundhedsydelser er »faretruende lav, idet landets infrastruktur er blevet svært beskadiget af konflikten«.

IOM bemærker også, at, alt imens antallet af hjemvendte stiger, så er antallet af fordrevne pga. konflikten fortsat højt, med skønsmæssigt 808.661 i alt fra januar til juli. Flere end seks millioner mennesker er fortsat internt fordrevne i Syrien.

Den russiske forsvarsminister Sergei Shoigu opfordrede i et interview, der blev sendt den 13. august på Rossiya 24-Tv, internationale hjælpeorganisationer til at yde hjælp til syriske civile.

»I dag siger vi: ’Send [hjælpen] til deeskaleringszonerne, alt er åbent der. Hvis I ikke kan transportere, gør vi det for jer.’ Men vi kan ikke være både mor og far. Der bør således selvfølgelig komme hjælp fra humanitære organisationer, fra FN-organisationen«, sagde han, rapporterer TASS. Fælles arbejde mellem Rusland og internationale organisationer vil være til fordel for en stabilisering af situationen omkring flygtninge, fortsatte han. »Længere fremme ville flygtninge vende hjem, først fra internt i Syrien, og dernæst fra andre regioner«, tilføjede han.

Foto: Fordrevne syrere vender i stort tal tilbage til provinsen Aleppo; al infrastruktur er svært beskadiget, og der er behov for hjælp. 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*