USA’s Tillerson og Mattis: Ingen amerikansk interesse i regimeskifte
eller fremskyndet koreansk genforening

USA’s Tillerson og Mattis: Ingen amerikansk interesse i regimeskifte
eller fremskyndet koreansk genforening
image_pdfimage_print

14. aug., 2017 – I et debatindlæg i Wall Street Journal, der offentliggjordes i går af USA’s Udenrigsministerium, gentager udenrigsminister Rex Tillerson og forsvarsminister James Mattis, at »målet for vores fredelige kampagne for at lægge pres på Nordkorea, er atomafrustning af Koreahalvøen. USA har ingen interesse i regimeskifte eller fremskyndet genforening af Korea. Vi søger intet påskud til at udstationere amerikanske tropper nord for den demilitariserede zone«. De fortsætter, at den diplomatiske fremgangsmåde »deles af mange nationer … inklusive Kina, der har en dominerende økonomisk indflydelse over Pyongyang …« De advarer, at »alt imens diplomati er vort foretrukne middel til at ændre Nordkoreas kurs, så er det støttet af militære muligheder« og beskriver fælles militærøvelser, såvel som deployeringen af THAAD, som »defensive«.

Foto: USA’s udenrigsminister og forsvarsminister, Rex Tillerson og James Mattis, hhv. 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*