Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Adfærdsøkonom vinder Nobelpris for idioti

Adfærdsøkonom vinder Nobelpris for idioti
image_pdfimage_print

9. okt., 2017 – Med en påmindelse om Lyndon LaRouches erkendelse af, at vindere af Nobelprisen i økonomi er de eneste mennesker i verden, der sandfærdigt kan hævde, de er certificerede idioter, modtog Richard Thaler, en adfærdsøkonom, i dag dette certifikat af Nobelkomiteen. Thaler er sammen med Cass Sunstein medforfatter til bogen fra 2008, Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth and Happiness (dansk Nudge), der bl.a. udkom som føljeton i Frankfurter Allgemeine Zeitung, avisen med hjemsted i Tyskland og Europas finanscentrum, Frankfurt.

Sunstein var selvfølgelig Barack Obamas informationsadministrator og er gift med den gale kvinde, Samantha Power, Obamas FN-ambassadør.

Lyndon LaRouche afviste at anerkende, at Thaler var en økonom – adfærdsmæssig eller på anden vis – eftersom hans vanvittige bog om at »nudge« (’puffe’) folk til at følge Big Brothers ønsker i heldigste fald var meget dårlig adfærdspsykologi, ikke økonomi.

I 2010 etablerede Storbritannien et Behavioral Insight Team (med kælenavnet Nudge-enheden) i regeringen, med Thaler som rådgiver. I 2015 udstedte Obama en eksekutiv ordre med titlen, »Brugen af adfærdsvidenskabens indsigt til bedre at tjene det amerikanske folk«. Den tilskyndede eksekutive afdelinger og statslige kontorer til at »identificere politikker, programmer og operationer, hvor anvendelsen af adfærdsvidenskabens indsigter kan afkaste betydelige forbedringer i offentlig velfærd, programresultater og programmers omkostningseffektivitet«.

LaRouche responderede til Obamas vedtagelse af disse håndlangere for Bertrand Russell i sit berømte webcast den 11. april, 2009, om ’Nerobama’, og ved at tildele Obama den ikoniske Hitler-moustache. Et komplet udskrift kan læses i EIR, 17. april, 2009. 

 

 

Foto: Richard Thaler.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*