Bælte & Vej markeret på Verdensbank- og IMF-møde

Bælte & Vej markeret på Verdensbank- og IMF-møde
image_pdfimage_print

14. okt., 2017 – Betydningen af Bælte & Vej Initiativet blev understreget af præsident for Verdensbanken Jim Yong Kim på et panel, der markerede BRI på Verdensbankens/IMF’s årlige møde den 12. okt. »Jeg mener, at de to ting, verden har meget brug for lige nu, er stærkt lederskab og en vedtagelse af multilaterale fremgangsmåder til løsning af vanskelige problemer, og BRI er begge disse ting«, sagde Kim under en diskussion, som er en del af de igangværende møder i Verdensbankens Gruppe og Den internationale Valutafond (IMF). Under de årlige møder udtrykte flere ledere en stærk støtte og optimisme for Bælte & Vej Initiativet, lanceret af præsident Xi Jinping i 2013, og som Verdensbanken i en meddelelse torsdag beskrev som historiens største infrastrukturprojekt. »Præsident Xi tog lederskabet og brugte sin evne til at sammenkalde til at bringe landene og multilaterale udviklingsbanker (MDB’er) sammen, og det er storslået; og jeg tror, flere og flere lande med tiden vil tilslutte sig«, sagde Kim.

»Det, vi byggede efter 1945, var det multilaterale system«, sagde Kim. »Verdensordenen fra 1945 har forhindret så mange forfærdelige ting i at ske, og når man får chancen for at vedtage det og lede verden mod endnu mere integration, bør man gribe den. Det er, hvad Kina har gjort, og det er grunden til, at vi støtter dette initiativ. Vi mødes hver sjette måned; hver sjette måned rapporterer vi tilbage til hele verden om de fremskridt, vi gør.« At favne integration og multilaterale fremgangsmåder vil »få en enorm virkning på afslutning af fattigdom og styrkelse af fælles velstand«, sagde Kim. »Tricket for os bliver at arbejde med hvert eneste land som en del af Bælte & Vej Initiativet for at sikre, at de kan få de største fremskridt«, sagde han. Kim sagde også, at Verdensbanken arbejder godt sammen med Asiatisk Infrastruktur-Investeringsbank (AIIB). De er ikke konkurrenter, understregede Kim, fordi »selv med alle bankerne tilsammen er der stadig slet ikke tilstrækkelig finansiering til infrastrukturudvikling« i verden.

AIIB-præsident Jin Liqun sagde, at det klare budskab fra den kinesiske regering er, at, når først Bælte & Vej kommer i gang, er det op til alle at arbejde sammen. »I Kina har vi et mundheld, ’Når alle lægger ved på bålet, bliver flammerne meget højere’. Men jeg vil gerne sige, at, når MDB’er arbejder sammen, så jeg gerne, at Verdensbanken tager føringen«, sagde Jin, og dernæst, henvendt til Kim, sagde han: »Hvis I mangler penge, giver vi alle vort besyv med«. Kinas vice-finansminister Shi Yaobin, en anden paneldeltager, sagde også, at, alt imens initiativet oprindeligt kom fra Kina, så vil Bælte & Vej være til fordel for hele verden. Internationalt samarbejde er både afgørende for dets succes og en langsigtet fordel for gennemførelsen, sagde han.

Indonesiens finansminister Sri Mulyani Indrawati sagde, forbundethed og samarbejde i dag er ved at blive værdifuldt, med mange lande, der bliver mere »indadvendte«. Hun var optimistisk for, at initiativet ville bringe inkluderende økonomisk vækst til Indonesien.

Kasakhstans vicepremierminister Erbolat Dossaev beskrev Bælte & Vej som en stor mulighed for sin indlandsstat, som bragte ny infrastruktur og social udvikling og var med til at diversificere økonomien og lette fattigdom.

Foto: Jim Yong Kim, præsident for Verdensbanken.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*