Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

USA’s Kongres sender katastrofehjælpepakke
på 36,5 mia. til Trump: Omfattende infrastrukturplaner uklare

USA’s Kongres sender katastrofehjælpepakke
på 36,5 mia. til Trump: Omfattende infrastrukturplaner uklare
image_pdfimage_print

24. okt., 2017 – I dag vedtog Senatet en katastrofehjælpepakke på $36,5 mia., der allerede er blevet vedtaget i Repræsentanternes Hus, så nu afventer autoriseringen af hjælpen blot præsident Donald Trumps underskrift. En stor del af de nye penge vil gå til Federal Emergency Management Agency (FEMA), der stod umiddelbart foran at løbe tør for midler; og $16 mia. vil gå til det føderale program for sikkerhed mod oversvømmelse, som var insolvent. Bemyndigelsen til katastrofehjælpen dækker FEMA og enhver form for hjælpearbejde i Puerto Rico, Jomfruøerne og staterne på hovedlandet.

Men i de seneste dage er der blandt delstats-kongresmedlemmer i Texas, Florida og i de vestlige stater, hvor naturbrande hærger opstået det spørgsmål, at denne nye pakke ikke har midler nok til katastrofehjælp i deres stater til f.eks. orkanen Irmas ødelæggelse af appelsinlunde i Florida og mange andre sådanne specifikke problemer.

Præsident Trump ringede imidlertid til disse kongresmedlemmer med forsikringer om, at Det Hvide Hus vil sende endnu en anbefaling til Kongressen om en hjælpepakke, i november. Delegationerne for Texas og Florida har allerede nedskrevet deres krav til november, med Florida, der beder om ca. $27 mia.; og med Texas, der beder om henved $18 mia. i føderal hjælp.

I mellemtiden vokser presset for en genopbygningsplan for Puerto Rico og en plan for løsning af den forfaldne infrastruktur på hovedlandet. Bag scenen studerer mange kongresmedlemmer på ny de politikker i Hamiltons tradition, som allerede i flere måneder er blevet præsenteret for dem af LaRouche PAC, især med hensyn til perspektivet om en nationalbank og kredit til infrastruktur, der forklares i LaRouches dokument om de »Fire Love«.

Foto: En kvinde står med sin papegøje og sin hund i det, der er tilbage af hendes hjem i Puerto Rico, 27. sep., 2017.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*