Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Xinhua interviewer Helga Zepp-LaRouche, leder af Schiller Instituttet:
’KKP’s Nationalkongres sikrer en lys fremtid for det kinesiske folk’

Xinhua interviewer Helga Zepp-LaRouche, leder af Schiller Instituttet:
’KKP’s Nationalkongres sikrer en lys fremtid for det kinesiske folk’
image_pdfimage_print

23. okt., 2017 – I dag kørte Xinhuanet.com/English et interview med Helga Zepp-LaRouche, med overskriften, »Interview: KKP’s Nationalkongres sikrer lys fremtid for det kinesiske folk: tysk tænketank«, af Xinhua-skribent Qiao Jihong. Den fulde ordlyd:

Berlin, 23. okt., 2017 – Kinas Kommunistiske Partis 19. Nationalkongres vil forene lande under den kinesiske præsident Xi Jinpings lederskab, »hvilket betyder en lysende fremtid for det kinesiske folk«, har præsidenten for den tyske tænketank sagt.

»Det er indlysende, at præsident Xi Jinping har en kærlig og ekstraordinær personlighed. Han leder landet med inspiration, hvilket er den bedste af alle former for lederskab«, sagde Helga Zepp-LaRouche, præsident for tænketanken Schiller Instituttet, til Xinhua i et nyligt interview.

LaRouche sagde, hun var overbevist om, at kongressen vil få stor succes.

KKP’s 19. Nationalkongres, et ugelangt møde, der åbnede i Beijing onsdag, markerer Kinas vigtigste politiske begivenhed i fem år.

Den skelsættende konference vil vælge en ny KKP Centralkomite og KKP Kommission for Disciplininspektion, udarbejde tillæg til KKP’s Forfatning og skitsere en plan for Kinas udvikling i de næste fem år, og længere frem.

I interviewet sagde LaRouche, at den »kinesiske drøm«, der som mål har at opnå en foryngelse af den kinesiske nation, er en stor inspiration, ikke alene for Kina, men også for resten af verden.

»Man kan føle den optimisme, der er blevet skabt i Kina, når man taler til det almindelige folk, inklusive de unge, og som er i stærk kontrast til de kulturelle problemer, som findes blandt ’ungdomskulturen’ i USA og Europa«, sagde hun.

LaRouche sagde, at hun havde været i Kina flere gange i de senere år og var imponeret af KKP’s evne til at udarbejde strategiske planer på et højt niveau og gennemføre dem.

Hun udtalte lovord om Bælte & Vej Initiativet og sagde, det var et af de vigtigste, strategiske initiativer i verden, der vil promovere fælles udvikling og mindske fattigdom.

Initiativet, som Xi foreslog i 2013, har som sit mål at skabe større handel, infrastruktur og mellemfolkelige forbindelser mellem Asien, Europa og Afrika ved at genoplive og udvide de gamle Silkevejsruter, og hinsides disse. Den moderne version omfatter det Økonomiske Silkevejsbælte over land og det 21. Århundredes Maritime Silkevej.

Foreløbig har 70 lande tilsluttet sig initiativet.

»Det viser, at folk kan opnå alting, når de er forenet omkring en god plan«, sagde hun.

Etableringen af Asiatisk Infrastruktur-Investeringsbank, Silkevejsfonden og andre institutioner inden for rammerne af initiativets mekanismer, vil adressere problemer i udviklingslande, tilføjede hun.

»KKP fortjener den største ros for dets eksekutive evner«, der er mere effektivt end de vestlige politiske systemer, sagde LaRouche.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*