Chef for Kinas statslige elselskab tilstræber afslutning af el-mangel globalt

13. dec., 2017 – Chefen for Kinas største, statslige elselskab har sat som mål, at alle mennesker skal have adgang til elektricitet. En artikel i Xinhua 12. dec. rapporterede Shu Yinbaos tale for det årlige B20 Kinesisk Erhvervsråds møde, den 12. dec.

Shu sagde, at $1,5 billion må investeres i el-nettet i landene i Bælte & Vej – næsten 70 er blevet identificeret i Eurasien, Mellemøsten, Afrika og Sydamerika – hen over de næste fem år. Henved $300 mia. om året i investeringer er mere end den totale investering i ny, økonomisk infrastruktur og statsligt byggeri i de fleste, større lande, med Kina som undtagelse.

Den begrundelse, Shu kom med for denne nødvendighed, er, »at 1 mia. mennesker ikke har elektricitet i Afrika og Sydasien; central- og østeuropæiske el-faciliteter må opgraderes«. Hans tale var hovedsageligt et krav om at fjerne manglen på elektricitet som en del af Bælte & Vej Initiativet, ligesom Kina næsten har fjernet fattigdommen i landdistrikterne og indgået et forpligtende engagement til at hjælpe Afrika med at gøre det samme.

Shu sagde, det statslige elselskab ville satse på energiprojekter i Bælte & Vej-lande. Iflg. Xinhua har det allerede arbejdet på kontrakter til $40 mia. for kinesisk energiudstyr og har allerede bygget 10 el-ledninger over grænserne for at forbedre el-nettets forbundethed og investeret i el-net i lande som Filippinerne, Brasilien og Italien.