Russisk militærdelegation i Pyongyang koordineret med Beijing

13. dec., 2017 – RT og TASS rapporterer i dag, at en russisk militærdelegation er i Pyongyang, det andet besøg fra officielle russiske repræsentanter til Nordkorea på to uger. Under anførelse af Viktor Kalganov, vicedirektør for det Russiske Nationale Forsvarskommandocenter, ankom delegationen i går og vil være der resten af ugen.

Der er intet officielt kommet ud fra selve Forsvarsministeriet, men RT rapporterer, at Udenrigsministeriet understregede, at Moskva »benytter enhver anledning til direkte kommunikation« og vil fortsætte med det, inkl. med hjælp fra Forsvarsministeriet. »Nordkorea er vores nabo; vi må udvikle relationer med dette land«, sagde viceudenrigsminister Sergei Ryabkov i en briefing i dag. »En politisk dialog er ekstremt vigtig.«

Vicechef for Forsvarsministeriets Offentlige Råd, Aleksandr Kanshin, sagde til Interfax, at »formålet med de militære, politiske og diplomatiske bestræbelser er klart: Alle sider bør vende tilbage til forhandlingsbordet for at lægge provokerende og truende militærretorik og styrkeopvisninger til side«. Han sagde, at den aktuelle mission er en del af køreplanen, der er blevet foreslået i fællesskab af Moskva og Beijing for at lette spændinger gennem dialog.

Foto: Pyongyang, hovedstaden i Nordkorea.