USA’s ambassadør til Rusland:
Forvent bedre relationer; det amerikanske folk kræver det

17. dec., 2017 – Den russiske nyhedstjeneste Sputnik gjorde opmærksom på en videoudtalelse, udlagt i dag på USA’s Ambassades Twitter-tjeneste af USA’s ambassadør til Rusland, Jon Huntsman, og som udtrykker optimisme mht., at amerikansk-russiske, bilaterale relationer kan og vil forbedres, fordi befolkningerne i begge lande »forventer og kræver det«. Budskabet er kort og koncist:

»Jeg mener, vi kan forvente at se yderligere forbedringer i de amerikansk-russiske relationer. Hvorfor siger jeg det? Fordi det amerikanske folk forventer og kræver det. Og det russiske folk forventer og kræver det også. Politik kan undertiden komme i vejen, og spørgsmålene kan være vanskelige. Jo længere, jeg er her, desto mere overbevist bliver jeg om, at amerikanere og russere bør kunne finde fælles løsninger til globale problemer.

Dette ser vi allerede i nogle eksempler på at vinde større sikkerhed i Syrien, vores engagement for spørgsmål med Nordkorea om at modgå spredning af atomvåben, og jeg håber, at vi kan finde det samme mht. Ukraine, for eksempel.

Så vi har meget at se frem til på dagsordenen, og jo mere, vi kan finde fælles fodslag vedr. spørgsmål, der betyder mest, og finde en fælles fremgangsmåde til problemløsning, desto mere vil vi faktisk få at se forbedrede, bilaterale relationer mellem USA og Rusland«, konkluderede Huntsman.

Foto: USA’s ambassadør til Rusland, Jon Huntsman.