POLITISK ORIENTERING den 27. december 2017:
Vil Trumps tale til nationen 30. januar 2018 indlede en ny æra?

Video:

Lyd:
Meddelelse: Tom Gillesberg holder Radio Schiller onsdag, 27. dec.

Tom Gillesberg holder Radio Schiller onsdag, 27. dec.

Her på hjemmesiden er vi tilbage 1. januar, 2018. Vi anbefaler, du følger med på LaRouche PAC’s webside for de vigtigste opdateringer: https://larouchepac.com/

Godt Nytår!
Julehilsener til alle
– Husk at elske menneskeheden

Leder fra LaRouche PAC, USA, 24. dec., 2017 – I telefonmødet for aktivister, der fandt sted torsdag aften, mindede Will Wertz om Lyndon LaRouches budskab for mange år siden i hans artikel, »Prometheus and Europe« i EIR 23. juli, 1999, og som handlede om den sande forståelse af historien om Prometheus. LaRouche afviste ikke alene det oligarkiske synspunkt – at Prometheus betalte prisen for at overtræde spillets regler – men også det synspunkt, som kommer til udtryk i Goethes digt om Prometheus, og som ligeledes udtrykkes i Hugo Wolfs musikalske opsætning af digtet, at Prometheus, i sit nederlag, knyttede næven i trods mod de herskende magter. I modsætning hertil, og som formede LaRouches egne efterfølgende opdagelser, var det synspunkt, der først sås i Aischylos’ Prometheus i lænker – at det var Zeus, tyrannen, der var den tragiske figur, ikke Prometheus. Som LaRouche udtrykte det, så »bragte Zeus’ dyriske trodsighed mod den udødelige Prometheus undergang, ikke alene for Zeus, men for alle Olympens guder«.

Det var »guddomsgnisten« i Prometheus, hans kærlighed til menneskeheden, der var årsag til hans lidelser for tyrannens hånd, men som også forårsagede, at hans navn for evigt blev kendt som menneskehedens befrier gennem at give dem evnen til kreativ fornuft, ild og kunst. Det var den ånd, der ledte Benjamin Franklin til at blive kaldt den »nye Prometheus«, bemærkede LaRouche, og det var samme Götterfunken (guddomsgnist) i Schillers An die Freude (Ode til glæden) og Beethovens Niende Symfoni.

Det samme kan siges om Sokrates og om Jesus Kristus – hvilket er grunden til, at vi gav samlingen af erklæringer fra hele verden, der krævede, at LaRouche blev løsladt fra fængsel, for »Sokrates’ tredje rettergang«.

LaRouches historiske kamp for guddomsgnisten, for virkelig at befri menneskeheden fra de olympiske oligarkers mentale dødsgreb, har nu bragt sejren inden for rækkevidde. Den Nye Silkevej giver den levende struktur for at virkeliggøre LaRouches vision om en fremtid, der er mennesket værdigt, alt imens oligarkiet desperat er gået for vidt med sin Russiagate-svindel, under direktion af dem, der troede, de havde gjort LaRouche tavs og havde forsøgt at tilbageholde det tidevand af ideer, som LaRouche er kommet med i løbet af det seneste halve århundrede, og som nu er i færd med at løfte alle nationer, og potentielt alle folkeslag i verden, ud af truslen om den atomare Syndflod.

Det er dette, der bør være emnet for fejring i dag, i Amerika og hele verden, af kristne, jøder, muslimer og konfutsianere – af hele menneskeheden: Ånden, der blev kød.

Foto: Helga og Lyndon LaRouche, julen 2017.
Flere hit mod kuppet med LaRouche PAC’s accelererende kampagne: McCabe trækker sig

23. dec., 2017 – LaRouche Political Action Committees (LPAC) mobilisering imod det årelange britiske angreb på præsidenten ved hjælp af den »juridiske lejemorder« Robert Mueller har fordoblet sin styrke. LaRouchePAC har nu to brochurer, der cirkulerer i USA; én, der afslører Muellers korrupte historie tilbage til hans forsøg i 1980’erne på at begå juridisk mord på Lyndon LaRouche; og den anden, der fremlægger de økonomiske og videnskabelige programmer, som USA under Trump kunne forfølge, hvis Mueller-kuppet bliver grundigt besejret.

Kupforsøget bliver fortsat svækket af nye afsløringer.

* FLASH: FBI-vicedirektør Andrew McCabe annoncerede sin afsked »under angreb fra Republikanere«, som Washington Post rapporterede sent den 23. dec. McCabe, der er 49 år, sagde, han planlægger at blive i et par måneder, indtil hans fulde pension bliver gyldig, før han går. Som den fyrede FBI-direktør James Comeys »højre hånd«, havde McCabe tydeligvis anført en gruppe af FBI-jurister og anklagere, der pønsede på at tvinge Trump fra embedet. McCabe var netop blevet grillet af tre kongreskomiteer, hvis medlemmer sagde, hans svar ikke var tilfredsstillende og i modstrid med andre FBI-vidneforklaringer.

* Den britiske MI6-agent Christopher Steele er begyndt at afsværge sit løgnagtige dossier i en britisk retssag imod ham, rapporterede Washington Examiner den 20. dec. I en retssag, anlagt af den russiske forretningsmand Aleksei Gubarev (som EIR tidligere har rapporteret om), indsendte Steele til retten, »briefingerne [dvs., hans briefinger til MI6 og FBI/DOJ] involverende afsløringer af begrænset efterretning mht. indikationer på russisk indblanding i den amerikanske valgproces og den mulige koordinering blandt medlemmerne af Trumps kampagneteam og russiske regeringsfolk«. [Fremhævelse tilføjet.] Steele sagde ligeledes, at han »forstod, at den information, der blev stillet til rådighed, kunne være brugt til yderligere efterforskningsformål, men ikke ville blive offentliggjort eller tilskrevet«. Men han havde tidligere personligt »briefet New York Times, Washington Post, Yahoo News, The New Yorker og CNN personligt. Senere briefede han magasinet Mother Jones via Skype«; alle klare invitationer til offentliggørelse.

Disse indrømmelser kaster yderligere lys over korruptionen hos efterretningsfolk, med James Comey (FBI), John Brennan (CIA) og James Clapper (DNI) i spidsen. De udløste bevidst den udbredte offentliggørelse af Steeles britiske dossier gennem deres bagholds- og afpresningsbriefing den 6. jan af præsident Trump, deres »J. Edgar Hoover-øjeblik«.

Og Husets Efterretningskomite og Husets og Senatets Justitskomiteer er tæt på sporet af, hvad FBI i øvrigt gjorde med det og for det.

* Politico rapporterede, at Husets Efterretningskomite har beviser, der muligvis viser, hvorfor FBI-chefrådgiver James Baker blev degraderet dagen efter at have gjort vicedirektør Andrew McCabe selskab med vidneforklaring for komiteen. Baker, mener de, kommunikerede med journalist David Corn, før Corn blev den første til at offentliggøre påstandene i det britiske dossier, i magasinet Mother Jones den 31. okt., 2016. Corn havde selv interviewet Christopher Steele: »[En] tidligere senior efterretningsofficer for et vestligt land, og som var specialist i russisk kontraefterretning, siger til Mother Jones, at han i løbet af de seneste måneder til Bureauet har leveret memoer, baseret på sine seneste interaktioner med russiske kilder, som hævder, at den russiske regering i årevis har forsøgt at inddrage Trump til egne formål og assistere Trump – og at FBI udbad sig flere informationer fra ham.« Men Corn tilføjede i sin artikel fra 31. oktober, 2016: »En amerikansk seniorembedsmand, der ikke er involveret i denne sag, men er bekendt med den tidligere spion«, fortalte ham, at spionen »har været en troværdig kilde, og det er dokumenteret, at han giver pålidelig, følsom og vigtig information til den amerikanske regering«.

Republikanere fra Repræsentanternes Hus sagde til Politico, at denne embedsmand var FBI’s Baker, der således havde fremprovokeret den første offentliggørelse af den britiske agent Steeles påstande mod Trump.

* The Nation skrev i en lang gennemgang i 2017 af »Mediernes uredelighed om Russiagate« af Aaron Mate den 23. dec.: »Grundlaget for de ’bogstavelig talt uimodsagte sandheder’ i årets største historie er fortsat rapporten fra januar 2017 fra DNI, som beskyldte Rusland for at hacke Demokratiske e-mails og bruge sociale medier til at øve indflydelse på valget i 2016. Og alligevel erkender rapporten åbenlyst, at ’dens konklusioner ikke har til hensigt at antyde, at vi har beviser, der viser, at noget er en kendsgerning’. Næsten et år senere har vi stadig ikke set det mindste bevis.«

Foto: Den særlige anklager Robert Mueller, der leder efterforskningen af præsident Donald Trump.
VIPS til Trump: Iran er ikke dem, der sponsorerer international terrorisme

23. dec., 2017 – Seniorefterretningsgruppen Veterans Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) har skrevet et åbent brev til præsident Donald Trump om manglen på beviser for den konstante amerikanske diplomatiske og politiske påstand, at Iran er en ledende statssponsor af terrorisme – på det seneste er »verdens førende sponsor af terrorisme« blevet de rigueur – et krav. At dette er falsk, bliver på tilfredsstillende vis bevist i det lange brev, udlagt i går på deres Memos-side på Consortium News, og underskrevet af hele VIPS-bestyrelsen. De minder om, at George W. Bush blev bremset i at føre krig i 2007 af efterretningsvurderinger, som rapporterede, at Iran havde opgivet sit atomvåbenprogram; nu bør også Trump få ærlige efterretninger.

»Beskrivelsen af Iran som verdens førende statssponsor af terrorisme støttes ikke af kendsgerningerne«, erklærer de. »Alt imens Iran er skyldig i at have brugt terrorisme som et nationalt, politisk redskab, så er Iran anno 2017 ikke Iran anno 1981. I den Islamiske Republiks tidlige dage gennemførte iranske agenter rutinemæssigt bilbombninger, kidnapninger og mord på dissidenter og amerikanske borgere. Det har ikke været tilfældet i mange år. På trods af hyppige påstande fra amerikanske regeringsfolks side om, at Iran skulle være engageret i terrorisme, bemærker vi ganske enkelt, at begivenheder, som årligt optegnes i det Amerikanske Udenrigsministeriums ’Mønster af global terrorisme’ sjældent identificerer en terrorhandling som en handling, der er udført af, eller på vegne af, Iran …

Irans forhold til Hezbollah har også udviklet sig radikalt. I den Islamiske Republiks tidlige dage var Hezbollah ofte en stedfortræder og underleverandør for Iran. Men … Hezbollah er blevet en enhed og politisk styrke i sin egen ret … Hezbollah, som nu er en del af den libanesiske regering, har også vendt sig bort fra den radikale, religiøst drevne vold, der er varemærke for sunni-ekstremisterne, såsom ISIS.«

VIPS specificerer yderligere: »Den amerikanske regerings egen liste over terrorangreb siden 2001 viser et dramatisk fald i vold udført af Iran og en ledsagende bølge af grusomme handlinger, udført af sunni-muslimer, der ikke er allieret med Iran. Den seneste udgave af Gobal Terrorism Index, et projekt fra USA’s Ministerium for Homeland Security, viser, at fire grupper tegnede sig for 74 % af alle dødsfald som følge af terrorisme i 2015 – Boko Haram, Al-Qaeda, Taliban og ISIS. Tretten af de 14 muslimske grupper, som det amerikanske efterretningssamfund har identificeret som værende aktivt fjendtlige over for USA, er sunni, ikke shia, og støttes ikke af Iran«: Brevet opremser dem; den fjortende er »houthierne«.

https://consortiumnews.com/2017/12/21/intel-vets-tell-trump-iran-is-not-top-terror-sponsor/

Foto: Præsident Trump taler til nationen om sin Iran-politik, 13. okt. 2017 (Screenshot fra Whitehouse.gov).   
Putin: Russisk forsvar handler ikke kun om militær styrke

23. dec., 2017 – I slutningen af sin tale til Forsvarsministeriets Styrelse i går, vendte den russiske præsident Vladimir Putin tilbage til spørgsmålene om de trusler, Rusland står overfor. »Lad os tage den amerikanske militærdoktrin, jeg allerede har nævnt. Den blev for nylig præsenteret for verden og den amerikanske befolkning, og den er afgjort kendetegnet af en fjendtligsindet, for ikke at sige aggressiv holdning«, sagde han iflg. udskrift fra Kreml. »Denne doktrin er ikke blot ord eller et stykke papir; den understøttes af konkrete handlinger og finansiering: USA bruger over $700 mia. på forsvar, eller mere præcist, militære formål.«

Putin forklarede, at det russiske forsvarsbudget faktisk er lavere end året før, og at dette skyldes, at man sidste år besluttede at afbetale gæld, der var blevet optaget i de foregående år for at finansiere køb af militærudstyr; men dette handler ikke blot om militær styrke. »Vi vil ikke kun forlade os på militær styrke, og vi vil ikke haste ind i et sanseløst våbenkapløb, der forkrøbler vores økonomi – det vil vi bestemt ikke gøre«, sagde han. »Hvad skal vi da forlade os på mht. at adressere spørgsmål om forsvarsevne og sikkerhed? Svaret er meget enkelt: på hjerne, intellekt, disciplin og organisation, når vi håndterer relevante opgaver. Vi har et bemærkelsesværdigt fundament, som vi har arvet fra de foregående årtier; men vi har også nye, absolut banebrydende projekter, udviklet af vore forskere, designere og ingeniører.«

Et par afsnit senere understregede Putin, at »vi forlader os på vores fredelige udenrigspolitik. Det er vigtigt, for vi har ikke brug for et uendeligt antal militærbaser over hele verden, og vi har ingen planer om at påtage os rollen som globalt politi.«

Forud for Putins afsluttende bemærkninger havde forsvarsminister Sergei Shoigu givet en detaljeret rapport om Forsvarsministeriets arbejde i det forgangne år, inklusive militærkampagnen i Syrien og fremskridt inden for den generelle opgradering af de væbnede styrker. Med hensyn til trusler, som Rusland står overfor, beskrev Shoigu NATO’s militære oprustning i Polen og de baltiske stater og deployeringen af missilforsvar både i Østeuropa og i Japan og Sydkorea. »Intensiteten af NATO’s rekognoscering fra luften ved vore grænser er steget 250 %, og fra havet, 50 %«, sagde han. »NATO har fordoblet frekvensen af militære øvelser nær vore grænser. I 2014 gennemførte alliancen kun 282 øvelser; i 2017 var det 548. Der gennemføres over 30 øvelser årligt på Ruslands vestlige grænser, hvor scenarierne er baseret på væbnet konfrontation med vort land.«

Shoigu rapporterede ligeledes, at andelen af moderne militærudstyr i de væbnede styrker er firedoblet siden 2000. »Samtidig balancerer militærbudgettet, opfylder de væbnede styrkers krav og vil tegne sig for 2,8 % af BNP, eller $46 mia., til næste år, hvor det vil være over $700 mia. i USA, omkring $60 mia. i Storbritannien og $40 mia. i Frankrig og Tyskland«, sagde han. »I dag er den russiske hær opgraderet, mobil, kompakt og effektiv. Vi befatter os ikke med sabelraslen og har ingen planer om at bekrige nogen som helst. Samtidig vil vi ikke anbefale nogen at afprøve vores forsvarsevne.«
Vestligt vanvid: Bitcoins’ storhed og fald

23. dec., 2017 – Millioner af naive eller blot grådige investorer er blevet narret ind i »bitcoins«, en Internet-spekulationsbegivenhed, der skal forestille at være en »alternativ valuta« til dollaren, men som ikke har forbindelse til nogen virkelighed – ud over et vist antal computere og de mennesker, der bruger deres keyboard til spekulation. Og virkeligheden er ikke til fordel for bitcoins: I går tog deres »markedsværdi« et styrtdyk på 30 % og standsede ved omkring 10.000 stykket. Tidligere på ugen stod den til $20.000. Andre cyber-valutaer som e Bitcoin Cash, Ethereum eller Ripple blev trukket med ned i hængedyndet.

Blot her den 18. dec. advarede Danmarks nationalbankdirektør, Lars Rode, borgerne i et radiointerview: »Hold jer væk fra det, det er dødeligt!« Spekulationsmarkedsmisbrugere såsom Neil Wilson fra mæglerfirmaet ETX Capital nægter imidlertid at tage ved lære, men nedspiller i stedet fredagens krak: »Det er for tidligt at ringe med klokkerne til begravelse. Det ser mere ud til, at tiden er inde til at få nogle ekstra gevinster og bruge pengene på en særlig festlig jul.« Det kan man da godt gøre; men så er der måske ikke flere penge tilbage til selve begravelsen om få dage. Og: Ethvert stormløb væk fra bitcoins og til at få ægte dollars ud af dem, vil udløse det store krak.

Det er interessant at bemærke, at fremtrædende modstandere af Glass-Steagall spiller en ledende rolle i promoveringen af Bitcoin-vanviddet: For eksempel er i Tyskland og Europa ingen anden end Frank Schäffler, tidligere finanspolitisk talsmand for de Frie Demokrater (FDP), direktør for Bitcoin Europe SE, en af de store spillere i dette marked for virtual reality.
Afsæt Mueller og vedtag de Fire Love
som politisk, økonomisk program.
LaRouche PAC Internationale Webcast,
22. dec., 2017.

 

Vært Matthew Ogden: Det er den 22. dec., 2017, og jeg er vært for vores faste udsendelse fra larouchepac.com med vores strategiske gennemgang her ved ugens afslutning.

Der er nu 40 dage til præsident Trumps planlagte ’State of the Union’-tale for den samlede Kongres den 30. januar. Hen over de kommende 40 dage vil vi se en kamp af hidtil usete proportioner udspille sig på verdensscenen og den internationale scene; en kamp om selve dette præsidentskabs sjæl. Selv om dette har taget form af en angivelig juridisk kamp mht. den såkaldte Mueller-efterforskning, må vi aldrig fortabe os i den konstant udviklende histories ugræs, med alle disse ’connectos’ og skikkelser i denne virkelig tragiske komedie af meget dramatiske proportioner. Vi må aldrig glemme, at det, der til syvende og sidst står på spil her, er en krig, der raser på højeste niveau af politisk beslutningstagning i dette land om, hvad USA’s fremtidige politik skal være. Dette gælder især for vore relationer med resten af verden, og i særdeleshed med Rusland og Kina. Spørgsmålet er, om USA vil fortsætte med at vedtage det 20. århundredes fejlslagne geopolitik, der har bragt verden på randen af Tredje Verdenskrig? Eller vil vi forkaste hele denne fejlslagne ideologi og i stedet vedtage en vision for verden, hvor suveræne nationer ikke blot arbejder for deres egne snævre egeninteresser og i relationer, der udgør en slags imperialistisk blok, som vi har været så vant til under den Kolde Krig; men derimod arbejder for alles fælles fordel.

Sammenhængen i hele dette kupforsøg, som nu udspiller sig og er ved at blive optrævlet, blev fremlagt i det oprindelige dossier, som vi nu genoptrykker – 2. oplag på 10.000 eksemplarer.

Hvis man ser på det afsmit, der hedder, »The True Origins of the Coup Against the President« (Den virkelige oprindelse til kuppet mod præsidenten), så fremlægger det præcis, hvad den globale, politiske sammenhæng var, for fremkomsten af de operationer, der medgik til skabelsen af det såkaldte »Steele-dossier« og lagde fundamentet for det, der har fået betegnelsen »Russiagate«. Som forfatteren af dette dossier (EIR’s Mueller-dossier) gennemgår, så er den virkelige historie her spørgsmålet om krig og fred og involverer hele spørgsmålet om det, der voksede frem fra det tidspunkt, hvor præsident Xi Jinping annoncerede Bælte & Vej Initiativet i Kasakhstan i 2013, hvor han fuldstændig styrtede den eksisterende, geopolitiske verdensorden og fastslog en fuldstændig ny vision for et potentielt »win-win«-samarbejde mellem alle verdens nationer, til alles gensidige fordel.

Som dette dossier gjorde det meget klart, så er og var »disse begivenheder i 2013-2014 en direkte udfordring af det britiske imperiesystem. De udfordrer direkte det monetære system, som er kilden til den angloamerikanske verdensdominans. De udfordrer direkte fundamental, britisk, strategisk politik, der har eksisteret siden Halford Mackinders dage. Under initiativet for ’Ét Bælte, én Vej’, og i forening med Ruslands Eurasiske Union, vil Mackinders ’verdensø’, bestående af Eurasien og Afrika, blive udviklet, gennemkrydset af nye højhastigheds-jernbaneforbindelser, nye byer og vital, moderne infrastruktur, baseret på den gensidige fordel for alle de derværende nationalstater. Under den britiske, geopolitiske model«, har krig, ustabilitet og udplyndring af råmaterialer været virkeligheden for hele dette område i århundreder. »Xi Jinping har også angrebet de geopolitiske aksiomer, ved hvilke USA og briterne har opereret« i årtier. »Han foreslog i stedet en model for ’win-win’-samarbejde, hvor nationalstater samarbejder om udvikling, baseret på menneskehedens fælles mål.«

Så igen, dette er sammenhængen for hele denne krig over det amerikanske præsidentskabs sjæl. Spørgsmålet er altså, om USA vil opgive disse geopolitikker og i stedet vedtage dette totalt anderledes paradigme med menneskehedens fælles ’win-win’-mål?

Dette blev meget klart formuleret af præsident Xi Jinping, faktisk før det nylige Bælte & Vej Forum (maj 2017); dette går tilbage til FN’s Generalforsamling i 2015. Præsident Xi Jinpings tale dér havde titlen, »At arbejde sammen for at udarbejde et nyt partnerskab for ’win-win’-samarbejde og skabe et fællesskab for menneskehedens fælles fremtid’. Så dette er ikke blot en abstrakt idé. I sin historiske tale for FN’s Generalforsamling fremlagde præsident Xi Jinping især, hvad denne idé med et ’win-win’-samarbejde og et «fællesskab for menneskehedens fælles fremtid« i virkeligheden vil sige. Her er et par uddrag fra Xi Jinpings tale. Han sagde:

»Verden gennemgår en historisk proces med accelereret udvikling: Fredens, udviklingens og fremskridtets solskin vil være stærkt nok til at trænge igennem krigens, fattigdommens og tilbageståenhedens skyer.

Som et kinesisk mundheld lyder, ’Det største ideal er at skabe en verden, der i sandhed er fælles for alle’. Vi bør indgå en fornyet forpligtelse til at ’bygge en ny form for internationale relationer med win-win-samarbejde og skabe et fællesskab for menneskehedens fælles fremtid’.

Vi bør vedtage en ny vision, der søger win-win-resultater for alle, og afvise den forældede tankegang, at ’den enes død er den andens brød’ eller ’vinderen tager alt’.

Vi bør ’opgive koldkrigsmentaliteten i alle dens manifestationsformer og skabe en ny vision for fælles, omfattende, samarbejdende og vedvarende sikkerhed’.

Vi må ’arbejde sammen for at sikre, at alle er befriet for nød, har adgang til udvikling og lever med værdighed’.

I deres interaktioner må civilisationer acceptere deres forskelligheder. Kun gennem gensidig respekt, gensidig læring og harmonisk sameksistens kan verden bevare sin diversitet og trives. Hver civilisation repræsenterer sit folks enestående vision og bidrag. De forskellige civilisationer bør have dialog og udvekslinger i stedet for at forsøge at udelukke eller erstatte hinanden. Vi bør lade os inspirere af hinanden for at styrke den menneskelige civilisations kreative udvikling.«

Så igen, det er den vision, som Xi Jinping fremlagde i sin tale for FN i 2015, med titlen, »At arbejde sammen for at udarbejde et nyt partnerskab for ’win-win’-samarbejde og skabe et fællesskab for menneskehedens fælles fremtid«. Denne tale i 2015 ligner faktisk temmelig meget den vision, som Lyndon LaRouche fremlægger i sin bog, der blev udgivet i 2005, med titlen Earth’s Next Fifty Years (Jordens kommende 50 år). I denne bog definerer han rammen for denne nye form for relationer mellem landene. Hvis man går tilbage til denne bog af Lyndon LaRouche fra 2005, så var det en samling af flere artikler, han skrev, og ligeledes nogle taler, han tidligere havde holdt under en turne, han foretog i Europa og Eurasien. Men i denne bogs hovedartikel, der havde titlen, »Den kommende eurasiske verden«, forklarer Lyndon LaRouche detaljeret ideen om, hvad denne vision for en ny form for relationer mellem lande bør være. Og faktisk, hvad er det princip, det videnskabelige princip, ud fra hvilket nationer kan relatere til hinanden ud fra standpunktet om den højeste fællesnævner, i modsætning til det laveste.

Her er den vision, som Lyndon LaRouche fremlagde. Han sagde, »Tag en anden fremgangsmåde. Denne anden fremgangsmåde er menneskehedens fælles interesse. Det, vi bør tilsigte med kulturen, er ideen om menneskets natur; at mennesket har en vis, iboende rettighed, der adskiller mennesket fra dyret. Lad os individuelt og kollektivt bekræfte regeringsstyrelsens forpligtelse over for menneskets værdighed, som det kommer til udtryk i dette menneskes, denne families, rettighed til, for deres børn og børnebørn, at have udsigten til forbedrede livsbetingelser, en meningsfuld fremtid og en anerkendelse af deres personlige identitet som en person, der i sin levetid har fået muligheden for at bidrage til menneskehedens fremtid som helhed; til ære for fortiden og til fordel for fremtiden. Vi må indse, at intet folk kan være funktionelt suverænt mht. forpligtelsen over for sit eget folks overbevisninger, med mindre de er fuldstændigt suveræne mht. deres nationale anliggender. Denne suverænitets afgørende funktion må erkendes som værende kulturel i sin essens. For at regere sig selv må et folk have et fælles grundlag af viden. Relationerne staterne imellem må finde sted efter princippet om en platonisk, sokratisk dialog om ideer. Der er almene principper, der forener nationer omkring et fælles mål, men denne almenhed må udarbejdes i udviklingen af ideer; af nationale kulturer i dialog med nationale kulturer. De principper, der står frem som fornødne, fælles mål, er hovedsageligt sådanne principper som videnskaben om fysisk økonomi. Processen med udvikling af missionsorienteret samarbejde mellem denne planets kulturer må ses som en fortsættelse af en fortsat proces henover de fremtidige generationer.«

Dette var et kort uddrag af en meget omfattende bog, udgivet af Lyndon LaRouche i 2005. Men man ser harmonien mellem den vision, som Lyndon LaRouche her fremlægger, og så det, Xi Jinping siger i sin tale for FN ti år senere, i 2015. Men imellem de to ser man en vision, og nu ser man virkeligheden i det, som denne idé om et ’win-win’-paradigme for relationer mellem landene faktisk repræsenterer; i modsætning til den fejlslagne form for vision, vi kender fra den Kolde Krig, og som har bragt verden til punktet, hvor vi har haft flere verdenskrige, og nu til punktet, som kunne være truslen om en atomar konflikt mellem nationer.

Ser man på, hvad Lyndon LaRouche sagde i denne bog, og ser man dernæst på, hvad Xi Jinping så smukt sagde i sin tale for FN, og sætter man det i kontrast til det katastrofale, beskæmmende, nationale sikkerhedsdokument, der netop er blevet offentliggjort af Trumps Hvide Hus; så ser man et meget signifikant problem mht. den kamp, der stadig raser omkring dette præsidentskabs sjæl og politik. Dette er på ingen måde en sort/hvid eller fuldført kamp. Vi ser, at, på højeste niveau, inkl. internt i administrationen, foregår der stadig denne kamp over, hvilken retning USA vil tage. Vil vi fortsat vedtage geopolitik? Eller, vil vi gå i retning af denne idé med ’win-win’-relation mellem lande, som det er blevet forklaret af præsident Xi Jinping og Lyndon LaRouche?

Her følger engelsk udskrift af resten af webcastet.  

So, let me just give you a little taste of some of the
attitude that is represented in this national security policy
document.  Here are two short quotes.  Let’s start with this one:
“After being dismissed as a phenomenon of an earlier century,
great power competition returned.  China and Russia began to
reassert their influence regionally and globally.  Today, they
are fielding military capabilities designed to deny America
access in times of crisis, and to contest our ability to operate
freely in critical commercial zones during peace time.  In short,
they are contesting our geopolitical advantages and trying to
change the international order in their favor.”  Here’s another
short excerpt:  “Although the United States seeks to continue to
cooperate with China, China is using economic inducements and
penalties, influence operations, and implied military threats to
persuade other states to heed its political and security agenda.
China’s infrastructure investments and trade strategies reinforce
its geopolitical aspirations.  Its efforts to build and
militarize outposts in the South China Sea endanger the free flow
of trade, threaten the sovereignty of other nations, and
undermine regional stability.”  Etc., etc., etc.  Those are just
two very short excerpts from a document which is very lengthy;
but you can see from those two quotes that the inclination of the
authors of this report is to continue to view the world from the
standpoint of geopolitics, geopolitical competition between
nations and blocks of nations.  And you can even see a
not-so-veiled reference to the Chinese Belt and Road Initiative
right there in that quote where they said China’s economic and
trade agenda is only being used to try to advance its
geopolitical advantage.
So, that’s a view straight out of the think tanks in
Washington and the {Economist} magazine of London.  It’s very
curious, because it actually goes contrary to exactly what
President Trump himself has represented on the world stage;
including on his recent “state visit-plus” to China, where he
talked very positively of the initiatives that China has taken
and has forged a very close personal relationship with President
Xi Jinping.  Exactly contrary to this view that China is somehow
our economic and strategic rival, and that we have to compete
with them on the geopolitical world stage.
People have pointed out that when President Trump presented
this national security policy, in a highly unusual way; it’s very
unusual for the President himself to make the speech presenting
the policy document.  But when he did make that speech, he used
very different language, especially in regards to China.  He
spoke about the importance of sovereign nations that are
respecting each other and are working together.  He did not use
some of the more egregious and inflammatory language which is
contained within this document.  But still, the very fact that
this document was published shows you that we have a lot of work
to do to continue to wage this battle inside the United States
over what our policy will be.  Will we continue to embrace
geopolitics, or will we embrace this new “win-win” paradigm which
is emerging now as a replacement to that failed Cold War mode of
thinking?
I’d like to play for you just a short excerpt from the
webcast that Helga Zepp-LaRouche conducted yesterday, where she
spoke about her reaction to this national security policy
document.  So, here’s what Helga Zepp-LaRouche had to say:

(Hele Helgas tale kan ses på dansk her)

HELGA ZEPP-LAROUCHE:  This document is clearly
looking at the world from the standpoint of, as you said,
geopolitics, and if you look at it from that standpoint,
naturally, then China and Russia, but especially China which is
rising, are regarded as rivals or enemies.  And I think that this
paper — Trump, which is very unusual — insisted that he present
the paper, and not the National Security Advisor who normally is
presenting such a report; and obviously, it seems that he did
that in order to soften certain formulations.  For example:
Apart from going through some of the language of the report, he
also said that he wants to build a very strong partnership with
Russia and China, and for example, this had the ridiculous effect
that some European newspapers would say, “he can’t even read the
paper, because he said things which are different than in the
report.”  And I think it reflects the fact that the faction fight
in the Trump administration is far from being over, that there is
still the effort by the neo-cons and by leftovers of previous
administrations, in various aspects of this administration, which
expressed themselves in this report.  And Trump, who after all
had a very successful state visit to China a little while ago and
who has talked successfully on the telephone with Putin in the
last week, defeating a terrorist attack which was planned for St.
Petersburg and similar very productive things; so I think Trump
still has the inclination that he wants to work with Russia and
China.
But I think if you look at the very sharp, extremely sharp
reactions coming from the Russian Foreign Ministry, from Peskov,
the spokesman of the Kremlin, from {Global Times}, from the
Chinese Foreign Ministry, from the Chinese Embassy in Washington,
they all basically say this doctrine reflects an outmoded kind of
thinking; they point to the fact that there is a completely new
era shaping especially the West Pacific, because in this paper,
there are six regions, one of them being the western or eastern
Pacific, and obviously this is one of the areas which is
completely changed through the Belt and Road Initiative, where
all the countries in the region are cooperating with China in a
“win-win” cooperation to the mutual benefit of each of them; and
that therefore, and since the offer was made many times to the
United States, and to Europe to cooperate with the Belt and Road
Initiative, there is actually no reason to go into such an
adversarial position.  The Russians basically called it an
“imperial document,” insist it still reflects the desire to still
insist on a unipolar world, which is long gone, so it’s a
completely futile effort.  And the Chinese also were extremely
critical and saying this is an “outmoded way of thinking” and
cannot lead to anything positive.
But it shows you that the world is very far from being out
of danger zones, and I’m normally giving credit to Trump because
unlike his predecessors, Bush and Obama, he has stretched out his
hand to Russia and China, and he still has the potential to move
the world into a different direction.  But nevertheless, when he
does something which I’m not so happy about, I also take the
liberty to say soâ¦.
But I think we are in one of these areas, and one of the
commentaries in one Chinese paper said, that there are many
different conceptions how the future of mankind should be shaped,
and that is not yet a settled question.  And I think that that is
absolutely true, but that is why it is so absolutely important to
overcome this geopolitical view which has the idea that you have
groups of countries, or one country which has a legitimate
interest against the others, I mean, that is the kind of thinking
which led to two world wars in the 20th Century, and I think it
should be obvious to anybody, that in the age of thermonuclear
weapons, that thinking can only lead to the possible annihilation
of the human species: We should get rid of it.

OGDEN:  So, as you just heard Helga Zepp-LaRouche say, we
are in the midst of a continued battle over really what will be
the soul of this Presidency.  This national security study report
reflects a very bad and failed geopolitical mode of thinking.
Those who are the authors of that represent a leftover aspect of
this kind of neo-con approach to the world which has gotten us
into endless wars, and has really brought us to the brink of a
possible world war conflict between the United States and Russia,
or the United States and China.  In fact, we need to embrace the
new “win-win” paradigm of thinking, as Helga Zepp-LaRouche just
said.  On that note, there is a continued development on the
front of this battling against this attempted coup against this
Presidency, and to try to create the conditions where President
Trump can remain true to what is clearly his personal commitment
to a positive relationship between the United States and Russia,
and the United States and China, to solve the world’s problems.
To take problems which are common problems to the entire world —
terrorism, economic crises, other things such as that — and to
work together in a great powers relationship to resolve those
problems.
Now, a couple of updates on the continued unravelling of the
so-called “Mueller-gate” as we continue to see that there was
really, as it’s been characterized, a fifth column inside this
apparatus; who really before Trump was elected, already had made
it clear through those text messages from Peter Strzok and others
for example, that they were completely opposed to the election of
Donald Trump and politically biased beyond hope.  But then have
allowed that political bias to be continued in after his
election, and even after his inauguration to try to bring down
this Presidency from the inside.  More and more people are now
beginning to see that there was an actual collusion between the
intelligence agencies and the Obama administration and the
Clinton campaign to try and set this thing in motion.  That has
continued to operate.  Here is an article from a news publication
called {The Tablet} magazine.  The title of this article is “Did
President Obama Read the Steele Dossier in the White House Last
August?”  The question that they have is a very legitimate
question.  The beginning of this article reads as follows, and I
think it raises some very important aspects of exactly how this
collusion operation worked.  Here’s the beginning of the article.
It says:
“To date the investigation into the Fusion GPS-manufactured
collusion scandal has focused largely on the firm itself, its
allies in the press, as well as contacts in the Department of
Justice and FBI. However, if a sitting president used the
instruments of state, including the intelligence community, to
disseminate and legitimize a piece of paid opposition research in
order to first obtain warrants to spy on the other partyâs
campaign, and then to de-legitimize the results of an election
once the other partyâs candidate won, weâre looking at a scandal
that dwarfs Watergate — a story not about a bad man in the White
House, but about the subversion of key security institutions that
are charged with protecting core elements of our democratic
process while operating largely in the shadowsâ¦.
“Understanding the origins of the ‘Steele dossier’ is
especially important because of what it tells us about the nature
and the workings of what its supporters would hopefully describe
as an ongoing campaign to remove the elected president of the
United States. Yet the involvement of sitting intelligence
officials — and a sitting president — in such a campaign should
be a frightening thought even to people who despise Trump and
oppose every single one of his policies, especially in an age
where the possibilities for such abuses have been multiplied by
the power of secret courts, wide-spectrum surveillance, and the
centralized creation and control of story-lines that live on
social media while being fed from inside protected nodes of the
federal bureaucracy.”
Then the story goes on, using public-source documentation to
link together this entire apparatus going all the way back to the
origins of the Steele dossier.  But this question — Was a
sitting President involved using his intelligence agencies to try
to bring down a political opponent?  That is a story that rises
to the level of Watergate and beyond.  What Helga Zepp-LaRouche
has pointed out, is that this entire thing — that as an example
— the questions are now being asked; including by members of the
United States Senate and United States House.  Devin Nunes,
Grassley, Trey Gowdy, Jim Jordan.  And she acknowledges that
there has been a full mobilization of activists here in the
United States to distribute this Mueller dossier that’s been
circulated in the Congressional offices and the Senate offices.
There’s been very in-depth interest from the relevant people
involved in this counter investigation into what’s contained in
this dossier.  As Helga Zepp-LaRouche said in her webcast
yesterday, “The tide is now beginning to turn.”
So, let me play another short excerpt from Helga
Zepp-LaRouche’s webcast from yesterday:

ZEPP-LAROUCHE:  There are rumors circulating that
Trump may come out with a “Christmas surprise.”  Now if that
would happen, it would be an interesting thing, and it obviously
would be somebody to investigate this whole complex in the form
of a special investigator.  But I think also, already now, these
Congressmen and Senators you mentioned, Nunes, Grassley in the
Senate, Gowdy, and Gaetz, and various others, I think they’re
quite fired up already about what they’re finding.
And even the media are not entirely covering it up any more.
There was a quite good article in Denmark, in the conservative
daily {Berlingske Tidende}, which said:  Obama bureaucrats
conspired to prevent the election of Trump and after that failed
they’re trying to topple him; and then they go through the whole
story of who are the culprits.  So it is coming out.  Even the
[major German daily] {FAZ} could not avoid reporting it, even
though, in their typical way, they tried to downplay it and say,
all these people who say “Deep State,” these are conspiracy
theorists, and so on.  But the truth is coming out.
Now, we in the United States that is, our colleagues from
LaRouche PAC, they made a full mobilization with a lot of
activists; they distributed the dossier about Mueller in all the
Congressional offices and all the Senate offices, and as they
were saying they had many in-depth discussions where the interest
about what is happening has been increasingly there.  Because it
seems that some people in the Congress realize that what’s at
stake is the Constitution of the United States.  Congress has
oversight rights against the intelligence agencies, and if these
agencies are loyal to a previous administration who was involved
in such incredible schemes, they are aware of the fact that if
they don’t act right now, then you can throw the Constitution of
the United States in the wastepaper basket.
But I think it will require a continuous effort and
mobilization, because these people are quite desperate.  Because
they see that their whole system is coming down, and if this
investigation continues, I mean, there were several people who
said what was done by the Department of Justice, or some people
in it and in the FBI, were felonies.  So they are trying to twist
the situation to avoid the consequences of their doing, but I
think it’s reaching a very, very serious point where the tide is
turning already.  But it is a fight, so stay tuned with us, and
don’t be complacent, don’t eat too many cookies over Christmas:
Stay tuned and stay mobilized.

OGDEN:  Well, as Helga LaRouche said, the tide is indeed
turning, and we’re seeing evidence of that.  But the sense of
urgency has to be there.  Over this next 40 days, through the
holiday period, all the way up to this State of the Union, the
fight to protect the constitutionality of the US Presidency and
the integrity of that, is definitely something which is
continuing to rage.  However, at the same time, we have to
continue to have a sense of urgency around the fight for the
economic program.  The positive economic solutions to the crisis
that we face, which is this Four Economic Laws campaign.  To
bring the United States into this New Paradigm of development.
That sense of urgency for a victory on that Four Economic Laws
package came into stark perspective again this week with this
horrific tragedy, this horrific train derailment that occurred up
near Tacoma, Washington.  The Amtrak train that jumped the tracks
and came over the bridge and onto the I-5 interstate below.  An
absolutely horrific tragedy.  President Trump actually responded
quite properly to that horrible accident by issuing the following
tweet.  As you can see on the screen here, he said “The train
accident that just occurred in Dupont Washington shows more than
ever why our soon-to-be-submitted infrastructure plan must be
approved quickly. $7 trillion spent in the Middle East, while our
roads, bridges, tunnels, railways and more crumble.  Not for
long.”
Indeed, this brings the attention to the necessity for a
massive infrastructure plan.  And as President Trump said all the
way back to the beginning of his administration, he’s called for
a $1 trillion infrastructure plan.  Now, we don’t know what that
infrastructure policy will be once it’s finally submitted, and
once it finally becomes public.  We don’t know what kind of
funding mechanisms the Trump White House is thinking about; we
don’t know what kind of form that’s going to take.  But the form
that it must take is the form that’s contained in those Four
Economic Laws by Lyndon LaRouche.  There can be no variation,
there can be no compromise.  We need to have an immediate
Glass-Steagall reorganization in order to erect a firewall
between productive credit that should be going into
infrastructure and productive employment, and speculative
gambling that takes place on Wall Street.  But we need to have a
national bank; we need to go back to what Hamilton originally
conceived when he created the first national bank.  And we can
apply it in the way that Hamilton did, or we can apply it in the
way that Franklin Roosevelt did.  He had an idea for a national
infrastructure bank.  But you need to have this kind of direct
Federal credit that is directed into these projects and into
productive employment.
Unfortunately, we haven’t seen anything from President Trump
in now almost a year, even though he’s professed that his number
one agenda item was infrastructure.  According to some accounts,
the reason why President Trump won the Rust Belt was because of
his commitment to infrastructure.  These areas of the country
where infrastructure has been crumbling, responded to what
President Trump was talking about with $1 trillion of
infrastructure investment.  However, under the current situation,
first President Trump’s attention was completely focussed on
repealing Obamacare; now it’s completely focussed on the
so-called tax reform package, which has done nothing.  It’s done
nothing but continue to delay the follow-through on President
Trump’s stated, professed agenda of $1 trillion for
infrastructure investment.  It’s also, by the way incidentally,
set the stage for Paul Ryan and others of that ideological bent,
to admit that they’re already setting things in motion to come
right on the heels of the so-called tax reform package with major
cuts to Social Security and Medicare and Medicaid — so-called
“entitlement reform”.
But this is a distraction.  This so-called GOP agenda is a
distraction and we must stay focussed on exactly what the agenda
must be.  And it’s these Four Economic Laws.  As Helga LaRouche
said in her webcast yesterday, she was asked directly by the
moderator what her reaction was to this so-called tax reform
package.  She stated unequivocally that this much ballyhooed tax
bill will do nothing without the full package of Glass-Steagall,
national banking, and the rest of the Four Economic Laws.  So,
I’d like to actually play for you in her own words what Helga
Zepp-LaRouche had to say yesterday in response to this tax reform
bill during her webcast.  Here’s Helga Zepp-LaRouche:

ZEPP-LAROUCHE:  obviously, this is celebrated as the
first big victory of President Trump.  I don’t think it will
solve anything, if you don’t put it in the package of other
measures, like for example Glass-Steagall, a credit system, like
Roosevelt’s Reconstruction Finance Corp. or like the National
Bank of Alexander Hamilton; and basically ending the speculation
in the derivatives sector.  If you only lower the taxes under
these circumstances without curbing the other factors I just
mentioned, what it probably will do, it will attract some
investment in the United States for sure.  But people in Germany
already say, “well, we have to protect ourselves, take
countermeasures against it,” so it will lead to an increased
tension internationally; and probably in the United States, the
present big corporations and banks will just use these tax cuts
to invest more in the stock market, in buying up their own
shares, what they have been doing since the crisis of 2008 with
quantitative easing and the zero-interest-rate policy.  And I
think one reason why this is to be feared is Jamie Dimon, for
example, laughed, and said: This is wonderful, this is
quantitative easing four.
I think it just requires a continuation of our mobilization.
I know our colleagues in the United States from LaRouche PAC,
they have produced a new pamphlet with the demand to implement
the Four Laws of my husband, of Lyndon LaRouche, and why the
United States must join with China in building the New Silk Road,
both domestically and internationally.  This pamphlet
[“LaRouche’s Four Laws & America’s Future on the New Silk Road”]
is out.  I would encourage you, our viewers and listeners to get
ahold of this document:  Read it, because it has all the
solutions, what are the correct economic conceptions for the
United States and the rest of the world to get out of this
present crisis.
This is all extremely urgent, because we could have a
meltdown of the system any minute.  And just to mention it
briefly, this bitcoin mania which is going on, is really a
reminder of the Tulip Bubble [in 1637] before it burst.  China
has recognized that danger, they’re basically banning speculation
in bitcoins.  And all of these crazinesses make just clear, the
urgent need to implement Glass-Steagall, and the entire Four Laws
of Mr. LaRouche, which especially includes a massive increase in
the productivity of the workforce through a crash program in
fusion technology, in space cooperation, in high-tech investments
in general; and unless that is done, including high-technology
infrastructure — and the recent Amtrak accident in Washington
State just underlines that this absolutely is necessary — unless
this is all done as a package, I don’t think the world will get
out of this crisis.

OGDEN:  So, as you just heard Helga Zepp-LaRouche state, we
have in fact published a new pamphlet.  This is LaRouche PAC’s
newest pamphlet, called “The Four Economic Laws: The Physical
Economic Principles To Create a Recovery in the United States.
America’s Future on the New Silk Road”.  This is available both
in print form and in digital form; it’s on the LaRouche PAC
website.  You can see the front cover there, also the back cover
which has got a map of some of the key nodal points of the
connectivity of the planet through this idea of a World
Land-Bridge.  This is what would happen if the United States were
to join the New Silk Road.  Then, there listed in summary form,
are the Lyndon LaRouche’s Four Economic Laws.  So, the contents
of that pamphlet, as LaRouche said, absolutely must be studied;
must be emulated by the citizens of the United States; and must
be made the policy of the United States Presidency.  That’s in
fact how we started this program with the 40-day countdown to
President Trump’s State of the Union address on January 30th.
As you heard, there is a battle which is raging for the soul
of this Presidency.  The role that the LaRouche movement is
playing is indispensable.  We have not achieved victory yet.  We
have very clear indications that victory is close at hand on many
fronts, and that victory is indeed attainable.  But it must be
viewed from the highest possible standpoint; not just piecemeal
victories here and there.  We have to view this from the
standpoint of a total policy shift in terms of how the United
States sees itself in the world.  We have to abandon geopolitics;
we have to embrace the new paradigm of “win-win” relationships
between countries.  We have to return to the Hamiltonian
principles of economics — credit creation for high technology
investment.  And we have to join the New Silk Road.  This is our
job over the next 40 days; and we can take encouragement from the
standpoint of the fact that indeed, we have absolutely gained
major victories in the past period.  Both in terms of the
victories against this attempted coup against the Presidency of
the United States, but also victories in terms of securing the
New Paradigm abroad.  We should take a look at what President Xi
Jinping said in that speech to the United Nations General
Assembly, and continue to keep that vision in mind.  In fact, we
should continue to go back to what Lyndon LaRouche himself said
in 2005 in that historic document, {Earth’s Next Fifty Years}.
That’s our mission.  We have 40 days between now and the
State of the Union.  With the new pamphlet that’s just been
issued — that “The Four Economic Laws: The Physical Economic
Principles To Create a Recovery in the United States.  America’s
Future on the New Silk Road” — we have everything that we need
to gain a victory over the course of the next 40 days.
So, thank you very much for watching, and please stay tuned
to larouchepac.com.  We wish you a Merry Christmas, and we will
continue to be bringing you breaking developments over the coming
days.  Thank you very much, and please stay tuned.  Good night.
Muellers efterforskning er kriminalitet for
åbent tæppe: Tiden er kommet til at gøre en
ende på geopolitik.
Helga Zepp-LaRouche i Schiller Institut
Nyt Paradigme Webcast, 21. dec., 2017.
Dansk Udskrift.

Jeg mener, dette simpelt hen kræver en fortsættelse af vores mobilisering. Jeg ved, vore kolleger i USA fra LaRouche PAC har produceret en ny brochure med krav om at gennemføre min mand, Lyndon LaRouches Fire Love, og om, hvorfor USA må gå sammen med Kina om opbygning af den Nye Silkevej, både hjemme og internationalt. Brochuren [»LaRouche’s Four Laws & America’s Future on the New Silk Road«] [1] er udgivet. Jeg vil opfordre vore seere og lyttere til at få fat i dette dokument: Læs det, for det indeholder alle løsningerne, de korrekte økonomiske koncepter for USA og resten af verden for at komme ud af den nuværende krise.

Dette er en presserende hastesag, for vi kunne få en nedsmeltning af systemet, hvornår, det skal være. For lige at nævne det ganske kort, så minder denne bitcoin-mani, der nu finder sted, virkelig om tulipanboblen [i 1637] før den brast. Kina har erkendt denne fare og forbyder grundlæggende set spekulation i bitcoins. Alle disse tossestreger gør det klart, at det er presserende nødvendigt at gennemføre Glass-Steagall, og alle hr. LaRouches Fire Love, der især omfatter en massiv forøgelse af arbejdsstyrkens produktivitet gennem et forceret program for fusionsteknologi, samarbejde om rumforskning og højteknologiske investeringer generelt; og med mindre, man gør dette, inkl. højteknologisk infrastruktur – og den nylige Amtrak-ulykke i staten Washington understreger blot, at dette er absolut nødvendigt – med mindre man gør dette som en samlet pakke, tror jeg ikke, verden vil komme ud af denne krise.

[1] https://larouchepac.com/20170225/four-laws-pamphlet

Download (PDF, Unknown)

 

 
Britiske aktiver kræver krig for at stoppe
Trump-samarbejde med Rusland og Kina

Leder fra LaRouche PAC, USA, 20. dec., 2017 – Forsiden af Newsweeks julenummer er en gjaldrende overskrift, over et billede af Vladimir Putin, og som proklamerer: »Putin forbereder sig til Tredje Verdenskrig«, efterfulgt af »Ja, det varsler ballade«. Tysklands Bildzeitung har i dag en lignende fantasi og rapporterer om to unavngivne NATO-folks vurdering af den nyligt afsluttede Zapad 2017-militærøvelse, som Rusland og Belarus har gennemført, som en øvelse af et totalt mobiliseret, russisk angreb på Europa, med 100.000 tropper (der var faktisk tale om en størrelsesorden på 10-20.000), der først skulle besætte de tre baltiske lande og fra luften angribe nøgleinfrastruktur i Tyskland, Sverige og Finland og affyre Iskander-missiler ind i Polen fra Kaliningrad. National Public Radio, finansieret af den amerikanske regering, lavede i dag et interview med den russiske dissident Garry Kasparov, der himlede op om Putin som en diktator uden opbakning fra sin befolkning, og som roste Obamas chef for National Intelligence, James Clapper, for i denne uge at sige, at Putin »ved, hvordan man manøvrerer et aktiv, og det er, hvad han gør med præsidenten«. (Var der nogen, der sagde indblanding i et udenlandsk valg?)

Psykotisk? Paranoidt? Det, der står klart, er, at briterne og deres aktiver i USA og Europa er hysteriske over præsident Trumps fortsatte bestræbelse på at etablere venskaber med Rusland og Kina. For at stoppe ham, træffer de nu forholdsregler for at forberede befolkningerne i Amerika og Europa til krig med Rusland, en krig, der meget vel kunne betyde afslutningen af civilisation, som vi kender den. Det er hele formålet med det igangværende kupforsøg imod præsident Trump fra forrædere, der arbejder på vegne af britisk efterretning gennem Muellers »Russiagate«-heksejagt.

Både russiske og kinesiske regeringsfolk reagerede meget skarpt på den Nationale Sikkerhedsstrategi, som blev offentliggjort af Det Hvide Hus i mandags, og som var udarbejdet af nationale sikkerhedsrådgiver H.R. McMaster og hans team. Talsmand for den russiske præsident, Dmitry Peskov, kaldte det et »imperiedokument«, der hævder, at enhver økonomisk eller militær styrke, som Rusland og/eller Kina viser, er en direkte trussel mod USA. Dokumentets påstand om, at Ruslands eller Kinas fremgang »krænker verdensordenen«, sagde Peskov, »fortolkes selvsagt som en unipolær verden, der er reduceret til udelukkende at være i Amerikas interesse og tjene Amerikas behov«. Talsmand for Kinas Udenrigsministerium, Hua Chunying, sagde, med reference til sikkerhedsdokumentet, at »de udviklingsmæssige præstationer, som Kina har opnået, anerkendes universelt, og det er nytteløst at forsøge at forvrænge kendsgerningerne på vegne af nogen eller af noget land.«

Det var Trump selv, der talte om udgivelsen af den årlige Nationale Sikkerhedsstrategi, snarere end den sædvanlige praksis, hvor det er den nationale sikkerhedsrådgiver, der leder udarbejdelsen af strategien, som introducerer den til pressen. I sin tale afviste Trump at beskrive hverken Kina eller Rusland som fjender eller modstandere (som selve rapporten gør), men blot som konkurrerende »rivaler«, og at han i stedet ville »forsøge at opbygge et godt partnerskab med dem, og andre lande, men på en måde, der altid beskytter vores nationale interesse«. Blot i løbet af den seneste uge har Trump ført to, betydelige telefonsamtaler med Putin, og, som EIR (stort set alene) har rapporteret, så foretog Trump i sidste måned et besøg til Kina, der dannede et nært venskab med Xi Jinping og en voksende, økonomisk forbindelse med Kina og dets Bælte & Vej Initiativ.

Men, som Helga Zepp-LaRouche i dag insisterede, så må Trump gives tilstrækkelig styrke til at gå videre end til »konkurrence«, hinsides det geopolitiske standpunkt, som holder vestlige ledere fanget i nulsums- og vinder-kontra-taber-mentaliteten. Han må gives midlerne til at forstå det Nye Paradigme, der nu spreder sig i hele verden, og som drives frem af Kinas Nye Silkevej, baseret på et win-win syn på internationale relationer og et koncept for menneskehedens fælles mål. Dette er konceptet, som Lyndon og Helga LaRouche skabte efter Sovjetunionens fald, for, én gang for alle, at gøre en ende på imperieopdelingen af verden i krigsførende fraktioner. Lyndon LaRouches igennem halvtreds år kreative forslag om en ny, økonomisk verdensorden, der berører alle hjørner af planeten, er nu ved at blive til virkelighed gennem Bælte & Vej. USA og Europa klamrer sig stædigt til den bankerotte, gamle orden, til myten om det »frie marked«, som Det britiske Imperium nu igennem snart 300 år har faldbudt til verden – på trods af den kendsgerning, at selve den Amerikanske Revolution grundigt besejrede denne imperieorganisation og etablerede et nyt system, baseret på kredit til skabelse af en produktiv fremtid, snarere end på et penge- og gældsdiktatur.

Der er ingen tid at spilde med at omvende Vesten tilbage til dette Amerikanske System, som blev udtænkt af Alexander Hamilton og promoveret af Lyndon LaRouche. Forslaget til en skattelovgivning, der i dag blev vedtaget af Kongressen, skaber ny gæld til halvanden billion dollar, men pumper ganske enkelt disse penge ind i økonomien uden nogen direktiver, og hvor de vil fortsætte med at nære spekulation snarere end at udvide realøkonomien, på samme måde, som den Kvantitative Lempelses pengetrykning har gjort i løbet af de forgangne ti år. Hvis denne samme kredit blev udstedt under et Amerikansk System for dirigeret kreditudvidelse, kunne USA’s økonomi på relativt kort tid blive transformeret. Dette er essensen af LaRouches Fire Love, som det forklares i den nye pamflet, som LaRouche PAC har udgivet i denne uge: »LaRouches Fire Love & Amerikas fremtid på den Nye Silkevej« (udlagt på LaRouche PAC’s webside).[1] Befolkningen er vred og søger direktion. Denne pamflet, sammen med LaRouche PAC’s dossier, der afslører Muellers kupforsøg, udgør midlerne til at give denne direktion og give præsident Trump de midler, han behøver, for at lykkes med sit erklærede mål – at gøre Amerika stort igen.

Foto: December 22, 2017 Cover of Newsweek Magazine (Fair Use)

 

[1] Se Brochuren med dansk introduktion

 

 

 

 

og video, ’En Ny Æra for USA: LaRouches Fire Love’;

fuldt dansk udskrift.
Danske Berlingske Tidende offentliggør historien,
»Lagde Obamas embedsmænd skumle planer mod Trump?«

København, 20. dec., 2017 – I en kronik i Berlingske Tidende rapporterer journalist Bent Blüdnikow, tilhænger af Trump og Netanyahu, om de seneste skandaler om Robert Mueller, Peter Strzok og Bruce Ohr. Indledningen lyder: »Sensationelle nye afsløringer i USA tyder på, at præsident Obamas ledende embedsmænd i FBI og Justitsministeriet lagde planer, så Trump ikke skulle vælges og han derefter skulle væltes med en slibrig rapport«.

Efter at have refereret til det skumle dossier, skrevet af Christopher Steele og betalt af Fusion GPS, og til, at der ikke fandtes noget bevis for disse beskyldninger, skriver Blüdnikow:

»Nu synes oplysninger at vise, at Steele-rapporten alligevel blev benyttet af Obamas venner i FBI og Justitsministeriet til at iværksætte aflytning af Trump og hans folk. De nye oplysninger er nok til, at vigtige borgerlige medier mener, at Obamas embedsfolk både før og efter valget af Trump modarbejdede ham. Der er en voksende fornemmelse af, at en Trump-opposition eksisterede både i FBI og Justitsministeriet, og at den undersøgelse, som Robert Mueller leder for at klarlægge, om Trump-staben havde intriger gående med Rusland, er politisk inficeret.«

Efter at citere amerikanske mediekilder, fortsætter han, »Sager myldrer frem, der synes at vise, at Trump skulle standses og Hillary Clintons sag fremmes«. Blüdnikow rapporterer om de seneste afsløringer omkring FBI’s Peter Strzok: at han var central i undersøgelserne af Hillary og Trump; var inde over Steele-rapporten og var den, der ændrede ordlyden af Hillarys e-mails, så hun ikke blev kriminelt tiltalt for sin skødesløshed. Han citerer dernæst Strzoks tekstbeskeder med Lisa Page, og han ender med at citere, at »Mistanken er, at Strzok med sine stærke antipatier også var den, der fremmede Steele-rapporten og sørgede for, at Hillary ikke blev tiltalt«.

Næste afsnit handler om, at Muellers kommission har fået problemer, fordi mange af dens jurister har vist sig at være økonomiske bidragsydere til Hillarys kampagne, inkl. Andrew Weismann, tidligere ansat i Justitsministeriet, der på ukorrekt vis støttede den fungerende justitsminister Sally Yates’ afvisning af at gennemføre Trumps immigrationsforbud fra visse lande.

Så er der historierne om Bruce og Nellie Ohr: at Bruce Ohr var en gammel ven til Christopher Steele, og at de havde møder, før dossieret blev en del af FBI’s efterforskning. Nellie Ohr arbejdede for Fusion GPS, der betalte for rapporten. »Mistanken er, at Steele-rapporten, som altså spillede en mulig afgørende rolle for FBI’s og Justitsministeriets mistanke mod Trump og hans stab, blev fremmet af medarbejdere, der modarbejdede Trump.«

»Disse og andre sager har fået borgerlige medier til at kræve en kritisk granskning af FBI, Justitsministeriet og Muellers kommission.« Kronikken slutter med relevante citater fra Wall St. Journal og National Review.
Polen skal være vært for Silkevejs-topmøde om jernbaner i marts

18. dec., 2017 – Magasinet Rail Freight rapporterer, at Polen til næste år skal være vært for det første topmøde om jernbanefragt i det vestlige Polens største by, Wroclaw. Nylige udviklinger har, skriver Rail Freight, skubbet den Nye Silkevej – eller Bælte & Vej Initiativet – helt frem i forreste linje af de europæisk-asiatiske, logistiske korridorer, og hvad de betyder for Polen og de andre lande langs det voksende antal ruter, såvel som også for selve Kina, der lancerede dette koncept for fire år siden.

Som en del af denne udvikling er Polen blevet et i stigende grad vitalt knudepunkt for godstogstrafik, ofte som en vekslen med containertogstrafik fra øst, via Rusland og Belarus, som drives af dusinvis af operatører. Topmødet vil gennemgå de hidtidige udviklinger og se på de fremtidige fordele, der kan realiseres for alle, der har en andel, inklusive jernbaneoperatører, logistikfirmaer og folk, der er involveret i forsyningskæden.

Topmødet finder sted den 20.-21. marts, og den første dag vil begynde med et teknisk besøg, der gør det muligt for gæsterne at møde nogle af folkene bag de logistiske kæder i Polen. Anden halvdel af dagen vil indeholde hovedtaler om betydningen af Silkevejen og Polen, og implikationerne af Bælte & Vej-projektet for Østeuropa. Dag to begynder med at fokusere på Kinas ambitioner, efterfulgt af sessioner om, hvordan man forbinder Silkevejens ruter og stop, og erhvervsområdet for Polen og længere endnu. Fælles værter for topmødet er Rail Freight og Nieuwsblad Transport, og det sponsoreres af Nunner Logistics.
Ny østrigsk regering forpligter sig til den Nye Silkevej

18. dec., 2017 – I sammenligning med andre, lange passager er de passager, der refererer til den Nye Silkevej, relativt korte, men Østrigs nye koalitionsregerings forpligtende engagement til landets aktive rolle i realiseringen af ruten erklæres udtrykkeligt: I »køreplanen« for udenrigspolitiske mål erklærer regeringens program: »Særlig opmærksomhed på nye, geopolitiske situationer med et fokus på Kina i formuleringen af en udenrigspolitisk strategi for Østrig.«

Senere siger programmet: »Østrig ligger i midten af Europa og repræsenterer således alene ved sin geografiske beliggenhed et vigtigt knudepunkt. Denne position kan få yderligere stor fordel af en stærkere udvikling af de trans-europæiske net. Vi må sikre os, at store, over-regionale og geostrategiske infrastrukturprojekter, som f.eks. det planlagte Silkevejsprojekt og ligeledes bredsporsprojektet, ikke går uden om Østrig, men at vi er en del af det, som et knudepunkt.«

Dette afsnit af programmet omfatter en »forpligtelse til, og del i, den ’Nye Silkevejs’ jernbaneprojekt, en håndtering, der er forenelig med miljøet, af råvarestrømmen fra Østeuropa og Asien via jernbane; skabelse af reelle værdier, der ikke går uden om Østrig, (men) realisering af projektet for konstruktion af en bredsporet jernbane til Wien«. Desuden tilføjer programmet Østrigs plan om at gøre fragttransporten på Donau mere effektiv.

Østrig er hermed den første regering i Europa, der hidtil har en erklæret forpligtelse til den Nye Silkevej i et regeringsprogram. En mere detaljeret reference og definition af prioriteringer forventes at blive offentliggjort snart af Transportministeriet, hvis nye chef, Norbert Hofer, allerede offentligt har tilkendegivet, at han anser den Nye Silkevej for én af prioriteringerne.

Foto: Norbert Hofer fra Østrigs Frihedsparti (FPÖ) har været Østrigs minister for infrastruktur siden 18. dec., 2017.
Muellers og Londons undergravende
virksomhed er i vanskeligheder
– Dette er en tid, hvor udviklingerne hastigt
kommer frem for dagens lys

Leder fra LaRouche PAC, USA, 19. dec., 2017 – I Washington, D.C., i dag, uddelte et hold af frivillige et trykt eksemplar af LaRouche PAC’s Særlige Undersøgende Rapport, »Robert Mueller er en umoralsk, juridisk morder: Han vil gøre sit job, hvis I giver ham lov«, til alle 100 senator-kontorer på Capitol Hill og relevante komiteer. Dette sker midt i en bølge af afhøringer og erklæringer i Kongressen om, hvorvidt et netværk mellem Justitsministeriet, FBI og britisk efterretning er skyldigt og hen over de seneste par år har handlet for at forsøge at ødelægge Donald Trumps kandidatur, og i særdeleshed hans præsidentskab, og for at forhindre ethvert initiativ generelt for, at USA kan have produktive udenrigsrelationer med Rusland, Kina og andre for at skabe en dybtgående stigning i den amerikanske økonomi.

Andrew McCabe. Denne FBI-vicedirektør er fremtrædende blandt dem, der undergraver. I dag blev han tilsagt til møde for Husets Efterretningskomite for at stå til ansvar for sine mange forseelser i løbet af det seneste år. Senator Charles Grassley (R-IA), formand for Senatets Juridiske Komite, sagde i går meget ligefremt, at McCabe burde gå: »han burde blive skiftet ud«. Grassley sagde, dette var et job for FBI-direktør Christopher Wray.

Debbie Wasserman Schultz. Dette kongresmedlem (D-FL) var leder af Demokraternes Nationalkomite (DNC) i den periode, hvor DNC kommissionerede det Washington, D.C.-baserede firma, Fusion GPS, til at smide skidt på Trump, hvilket job blev givet til »eks«-britisk efterretningsagent, Christopher Steele. Wasserman Schultz blev tilsagt til at stå til ansvar for dette i går, for Husets Efterretningskomite.

Michael Sussman. Denne advokat handlede for at foretage DNC-betalinger til firmaet Fusion GPS, der igen betalte den London-baserede Steele for det beskidte dossier, han forfattede. Sussman var tilsagt til møde for Husets Efterretningskomite i går, for at besvare spørgsmål.

Bruce Ohr. Denne degraderede, tidligere associerede vicejustitsminister udførte operationer sammen med briterne og Fusion GPS, udover, at hans hustru også arbejdede for dette firma i 2016. Hans fremmøde for Senatets Efterretningskomite er netop blevet udsat fra i går og til senere på ugen, fordi Komiteen netop er kommet i besiddelse af nye, relevant beviser. Og der er endnu flere, mindre betydningsfulde vidner.

Vi befinder os på et stadium, hvor mønstret af ulovlige, umoralske handlinger er åbenlyst. Selv i Europa bliver dette nu dækket. Den danske avis, Berlingske Tidende, havde i denne uge en artikel om skandalen, med overskriften, »Lagde Obamas embedsmænd skumle planer mod Trump?«; og med indledningen, »Sensationelle nye afsløringer i USA tyder på, at præsident Obamas ledende embedsmænd i FBI og Justitsministeriet lagde planer, så Trump ikke skulle vælges og han derefter skulle væltes med en slibrig rapport«.

For USA, er det selve den forfatningsmæssige regering, der står på spil. Dette er en tid, hvor udviklingerne hastigt kommer frem for dagens lys, og hvor mange af disse afsløringer er blevet iværksat af LaRouche-bevægelsen og kan bruges til endelig at stoppe de fjendtlige operationer og bane vejen for at afslutte den gamle æra med økonomisk nedgang og geopolitik.

I dag kom der erklæringer fra Rusland og Kina om at gøre netop dette, i respons til Det Hvide Hus’ offentliggørelse i går af den nye »Nationale Sikkerhedsstrategi« (som var kommissioneret af Kongressen). Det 68 sider lange dokument er for det meste opvarmede formuleringer fra det Gamle Paradigme, og som, som det erklærer, fremlægger måder, hvorpå USA kan »lykkes i det 21. århundredes geopolitiske konkurrence«.

Den kinesiske ambassade i Washington, D.C. opfordrede USA til at opgive en sådan »forældet tankegang«. Win-win-relationer er dagens orden. »Den kinesiske side er villig til at have fredelig sameksistens med alle lande i verden, inklusive USA, på basis af gensidig respekt.«

I dag kom der 10.000 eksemplarer frisk fra pressen, af LaRouche PAC’s rapport om politikken, »LaRouches Fire Love: De fysisk-økonomiske principper for USA’s økonomiske genrejsning – Amerikas fremtid på den Nye Silkevej«.

(Rettelse: Til abonnenter af Alert: Henvisningen i mandagens Alert til NDI (National Democratic Institute) var forkert; der skulle have stået, DNI (Director of National Intelligence, dvs., Clapper).

Foto: Tidligere præsident George W. Bush taler til medierne under en rundtur i FBI’s Hovedkvarter sammen med tidligere direktør Robert Mueller (venstre) og tidligere justitsminister John Ashcroft. 2. sep., 2001.
Kvalitativ forandring: Hvad tal ikke kan måle
LaRouche PAC Videnskabsteams
Undervisningsserie i økonomi 2017.
Lektion 4.

LaRouche: »Det sker på et tidspunkt, hvor det nuværende, monetære finanssystem faktisk befinder sig, nu, i en disintegrationsproces. Der er intet mystisk ved det, jeg har talt om det i nogen tid, det har været fremadskridende, det er ikke i aftagende. Det, der er optegnet som aktieværdier og markedsværdier på de internationale finansmarkeder er ’sorteper’ (buck). Det er rent fiktive trosobjekter, der er intet sandt i det. Falskneriet er enormt. Der er ingen mulighed for et ikke-kollaps af det nuværende finanssystem. Ingen! Det er færdigt nu! Det nuværende finanssystem kan ikke fortsætte med at eksistere under nogen som helst omstændigheder, under noget som helst præsidentskab, under noget som helst lederskab, eller noget lederskab i nogen nation. Udelukkende kun en fundamental og pludselig forandring i det globale, monetære finanssystem vil afværge et generelt, omgående, kædereaktionslignende kollaps; i hvilket tempo ved vi ikke, men det vil fortsætte, og det vil være ustoppeligt.«

Det var altså LaRouche i 2007. Tydeligvis et andet synspunkt end økonomernes nationale undersøgelser viser, at de mente på det tidspunkt.

Download (PDF, Unknown)
Lyt til Helga Zepp-LaRouche live ugentlige
webcast torsdag 21. dec. 2017 kl. 18:
Muellers efterforskning er kriminalitet for
åbent tæppe: Tiden er kommet til
at gøre en ende på geopolitik

I løbet af de seneste uger har en række afsløringer, med cirkuleringen af LaRouche PAC’s dossier om Robert Mueller, den »umoralske juridiske lejemorder«, opildnet dem, der kæmper mod kuppet i USA, som var udtænkt til at omstøde Donald Trumps valgsejr i 2016. Flere hovedoperatører, der arbejder direkte sammen med Mueller, er blevet afsløret som del af et spind af kriminalitet, og hvor deres marchordrer kommer direkte fra toppen af britisk efterretning. Briternes ledende rolle, eksemplificeret af det »skumle dossier« fra Christopher Steele/Fusion GPS, og som blev finansieret af Clintonkampagnen, er nu emne for høringer for kongresudvalg og er endda blevet et emne i de gængse mediers dækning.

Men selv om tidevandet har vendt sig mod Mueller, så er kampen endnu ikke vundet. Der er afgørende strategiske spørgsmål, som Trump-administrationen må adressere, inklusive en intensivering af samarbejde med Rusland og Kina samt også den skæbnesvangert farlige finanskrise i de transatlantiske nationer. Med udsigt til det nye år står det nu klart, at, hvis den rette kurs tages i de kommende dage og uger, er det nu muligt at gøre en ende på den folkemorderiske tåbelighed, der er indlejret i den geopolitiske imperiedoktrin; en doktrin, der er udtænkt for Imperiets overlevelse på bekostning af verdens befolkning.

Der er i dag intet, der er så presserende som at vælte det herskende, geopolitiske, unipolære, globale system og erstatte det med et Nyt Paradigme, baseret på, at hver nation arbejder til fordel for alle nationer. Begivenhederne i året 2017 har vist, at Schiller Instituttets bestræbelser under ledelse af Helga Zepp-LaRouche, på at bringe USA ind i det Nye Paradigme, nu er ved at bære frugt.

Stil ind på kanalen og lyt til webcastet torsdag, når fr. Zepp-LaRouche fremlægger strategien for, én gang for alle, at lægge den geopolitiske doktrin i graven.

newparadigm.schillerinstitute.com

torsdag kl. 18 dansk tid.
Besejr Mueller-kuppet:
’Porten står åben, så gør det’

Leder fra LaRouche PAC, USA, 18. dec., 2017 – Med den særlig anklager Robert Mueller, der af en førende juraprofessor i dag er blevet sammenlignet med J. Edgar Hoover – med overtrædelse af det Fjerde Forfatningstillæg og det privilegerede advokat-klientforhold i sin stræben efter at få ram på præsidenten – er tilstanden i efterretningssamfundets kupforsøg mod Trump ved at falde fra hinanden.

Hoover afpressede notorisk præsidenter i et forsøg på at kontrollere dem og afsætte dem, om nødvendigt. Mueller er en »juridisk morder« i et to år langt fremstød, »Stop Trump«, på vegne af britisk og amerikansk efterretning og sikkerhedstjenester. Men, tidevandet er ved at vende. På nuværende tidspunkt kunne afskedigelsen af blot nok et forudindtaget medlem af Muellers team bringe hans ryggesløse operation til fald. Denne kamp kan vindes på kort sigt, under jule- og nytårsferien.

Den storstilede cirkulering af LaRouche PAC’s dossier, »Robert Mueller er en umoralsk, juridisk morder; Han vil gøre sit job, hvis I giver ham lov«, har været afgørende for at nå til dette punkt. Med yderigere 10.000 eksemplarer ude og endnu flere kongresmedlemmer, der går ind i kampen, kan denne heksejagt besejres.

Men i denne kamp er der kun én vinder. Ikke alene står præsidentskabet på spil, men den konstante trussel om et de facto kup kunne også tvinge præsidenten til at forsøge at »gå på line« for at afværge det, ved at give efter for »fjendtlig oppositionsretorik« mod Kina og Rusland.

Har Kina ikke netop forpligtet sig til mere end $80 mia. i investeringer for at genoplive og genskabe Vest Virginias industrielle økonomi? Potentialet for USA’s samarbejde med Kinas Bælte & Vej Initiativ for store infrastrukturprojekter, og for en fuld og hel genoplivelse af NASA’s rumforskning sammen med de andre rumfartsnationer, kunne gå tabt. USA kunne gå, ikke ind i et nyt paradigme for økonomisk fremgang, men derimod tilbage ind i Bush’ og Obamas krigskonfrontationer med Rusland og Kina.

Det, LaRouche PAC og Schiller Instituttet kan gøre nu, vil blive afgørende. Kongressen må handle for at forsvare den Amerikanske Forfatning og de amerikanske institutioners myndighed mod et sådant »deep state« kup. Men en total mobilisering af de små styrker med sandheden i denne sag som de store våben, vil blive afgørende.

I dag sagde Lyndon LaRouche til medarbejdere, at resultatet af denne kamp i det store og hele er op til dem. »Tal omhyggeligt med folk om, hvad vi må gøre … Dette er et vigtigt øjeblik. Porten står åben. Gør det.«

Foto: Fra venstre: Robert Mueller og J. Edgar Hoover. 
Trump offentliggør ny strategi for national sikkerhed

18. dec., 2017 – I dag tog præsident Trump et usædvanligt skridt med selv at annoncere sin administrations nye, nationale sikkerhedsstrategi, i en tale i Det Hvide Hus. I sine indledende bemærkninger understregede Trump, at den afviser det, som efter hans mening er de tidligere administrationers fejltagelser, med handelsaftaler og klimaaftaler, der skader den amerikanske økonomi, sikkerheds- og immigrationspolitikker, der gjorde amerikanere mindre trygge derhjemme og gjorde væksten af ISIS i Irak og Syrien, og ligeledes væksten af den nordkoreanske »atomtrussel«, mulig. Trump falbød sine egne træk for at omstøde disse fejlslagne politikker, inklusive på den økonomiske side at faldbyde kendsgerningen om det himmelstormende aktiemarked som hovedindikator for økonomisk velstand, som, sagde han, hans administration har bragt i de 11 måneder, den har været ved magten.

Som forord til den nye strategi erklærede Trump, at vi er i et konkurrenceområde, at vi konfronteres med skruppelløse regimer, internationale terroristorganisationer og kriminelle grupper tværs over grænserne; og at Rusland og Kina er rivaliserende magter, der søger at ændre verden på en måde, der står i modsætning til USA’s interesser. Samtidig roste han imidlertid, at USA havde givet Moskva information, som var med til at ødelægge et terrorangreb i Skt. Petersborg, Rusland, i forgangne weekend. Det er sådan, samarbejde bør fungere mellem USA og andre lande, sagde han. »Alt imens vi søger et sådant samarbejde, vil vi også forsvare vort land som aldrig før«, sagde han.

Selve strategien består af fire søjler, af hvilke den første er at sikre det amerikanske folk og det amerikanske hjemmeterritorium. Dette omfatter at bygge muren på USA’s sydlige grænse, stramme op på immigrationspolitikken ved at omstøde mange af de ændringer, som den tidligere administration har indført, og give USA’s Grænsekontrol, Immigrations- og Toldpoliti, samt andre tjenester, større støtte.

Strategiens anden søjle er at fremme USA’s velstand, fordi »økonomisk sikkerhed er national sikkerhed«, sagde han. Dette inkluderer det lovforslag om skattesænkning, der nu er på vej til vedtagelse i Kongressen, og at skride til handling over for unfair handel og tyveri af intellektuel ejendom.

Trump krævede ligeledes en total genopbygning af Amerikas økonomiske infrastruktur. I starten af sine bemærkninger havde Trump nævnt Amtrak-ulykken tidligere i dag i staten Washington, som, sagde han, viser, hvorfor vi må begynde at »fikse« USA’s infrastruktur.[1]

Den tredje søjle i Trumps nye strategi er »fred gennem styrke«; det vil sige, en afslutning af loftet over forsvarsbudgettet og en modernisering og udvidelse af militæret. Strategien, sagde Trump, erkender ligeledes rummet som et »konkurrencedomæne« og kræver et flerlaget missilforsvarssystem.

Den fjerde søjle er at fremme USA’s indflydelse i verden. Dette omfatter bestræbelser inden for diplomati og udvikling for at opnå bedre resultater i alle områder, for at beskytte USA’s interesser, finde nye økonomiske muligheder for amerikanere og udfordre amerikanske konkurrenter. Vi vil indgå nye partnerskaber med dem, der deler vore mål, sagde Trump.

[1] Togulykke nær Seattle mandag morgen med 3 døde og mange sårede. (-red.)
Kinas initiativ: Fra undergang gennem
selvdestruktion til velstand og fremgang.
Tale af Natalia Vitrenko, leder af Ukraines
Progressive Socialistparti, på Schiller
Instituttets konference, 25-26. nov., 2017

Den eksisterende verdensorden er forældet. Så længe, den fortsætter, vil menneskeheden være truet af spredningen af konflikterne i Mellemøsten, Ukraine og Nordkorea til en atomar Tredje Verdenskrig, og af det verdensomspændende, spekulative finanssystems krak, som vil blive lige så destruktivt. Det er mislykkedes de internationale, globaliserede institutioner, skabt af de førende, kapitalistiske lande under USA’s auspicier – Den internationale Valutafond, Verdenshandelsorganisationen, NATO, Verdensbanken og den Europæiske Bank for Genopbygning og Udvikling (EBRD) – at løse ét eneste af de mest presserende problemer, menneskeheden konfronteres med: hungersnød, milliarder af menneskers manglende adgang til lægehjælp og uddannelse, narkoafhængighed, handel med mennesker og deres organer og grasserende terrorisme på alle planetens kontinenter. Det er grunden til, at 15.000 videnskabsfolk fra 184 lande udgav deres anden Advarsler til Menneskeheden den 13. nov., 2017 (den første var i 1992), hvor de identificerer globale trusler og foreslår måder til deres løsning.

På denne baggrund kan fornuftige mennesker ikke undgå at forstå behovet for et radikalt skifte i paradigmet for internationale relationer og modellen for globalisering. I det historiske forløb er det nu sket, at Kina har foreslået det nye paradigme. Denne fem tusind år gamle civilisation, der på kreativ vis har vedtaget den nyeste model for en socialistisk økonomi.

Download (PDF, Unknown)
Forræderi i FBI og i Muellers ’Få ram på Trump’-team er afsløret

Leder fra LaRouche PAC, USA, 17. dec., 2017 – De forræderiske handlinger, der er begået af ledende personer i FBI, CIA og National Democratic Institute (NDI) under Obama, er nu ubestridelige. Og afsløringen af deres fælles indsats for at gennemføre et statskup imod USA’s valgte regering, er nu uigendrivelig.

Netop i den forgangne uge fordømte en tidligere assisterende direktør for selve FBI, James Kallstrom, i flere interviews i medierne, »kliken« omkring James Comey, som brugte FBI til at køre en »femte kolonne for grundlæggende set at fjerne USA’s præsidentskab«. Han kaldte Russiagate for en »farce« og påpegede MI6-dossieret i centrum for Russiagate-svindlen og sagde, at, hvis det bekræftes, at dette fupnummer var blevet brugt for at få FISA-domstolen til at vedtage operationerne imod Trump og hans kampagne, og hvis Comey-teamet »vidste, det var falsk information, så er det en alvorlig, alvorlig kriminel handling«.

Kongresmedlem Trey Gowdy fra South Carolina, der den 15. dec. talte om den nuværende FBI-vicedirektør Andrew McCabe, sagde, »Jeg bliver lidt overrasket, hvis han stadig er ansat i FBI samme tid næste uge«. McCabe udeblev fra sin planlagte vidneforklaring for Kongressen i sidste uge, da det blev vist, at hans underordnede, Bruce Ohr, havde konspireret med MI6-agent Christopher Steele og Fusion GPS-holdet, der arbejdede for Hillary Clinton og DNC og betalte Steele for skidtet, og at Ohrs hustru arbejdede på Russia-sagen for Fusion GPS. McCabe er nu tilsagt til at møde for Husets Efterretningskomite på tirsdag. (Gowdy sagde, han ville blive »chokeret«, hvis han dukker op!)

Det kan være nyttigt her at reflektere over FBI’s historiske rolle. Så langt tilbage som i 1983, afslørede EIR de faktum, at FBI havde brugt kriminelle metoder for at ødelægge resterne af Franklin Roosevelt-traditionen i det Demokratiske Parti, for at forvandle det til et parti, der kontrolleredes af Wall Street og London ved hjælp af den såkaldte Abscam-operation. EIR skrev: »FBI indrømmede at have brugt 1$ mio. til at aflytte [præsident for Teamster-fagforeningen] Roy Williams telefoner og, som i Abscam, forlod sig på vidnesbyrd fra en dømt kriminel for at etablere sin sag. Juryen indrømmede, at vidneforklaringen var ’forvirrende og modsigelsesfuld’. Det politiske formål med retssagen blev klart, da embedsfolk fra Justitsministeriet efter sigende tilbød Williams en betinget dom, hvis han indvilligede i at træde tilbage som præsident for fagforeningen. Som smæk for at nægte dette fik han en dom på 55 år.«

EIR skrev samtidig, »Senator Harrison Williams fra New Jersey … står til en dom på tre år og en bøde på $50.000. Han blev dømt for ’villighed’ til at begå en forbrydelse, som FBI’s egne, i smug optagede film viser, han ikke begik«. Kongresmedlem Neil Gallagher fra New Jersey, der bekæmpede forbrydelserne, begået af J. Edgar Hoovers drenge i FBI, blev tvunget på lignende vis.

EIR-rapporten fra 1983 påpegede det faktum, at FBI blev oprettet i 1908 med det specifikke formål at skabe et hemmeligt, føderalt politi for at kontrollere Kongressens og vælgerorganisationers politikker i USA, i modstrid med den amerikanske forfatning. »Kongressen blev første offer for Bureauets afpresning, dets falske anklager«, siger artiklen, »som blev udført efter direktion af præsident Theodore Roosevlt og hans justitsminister Charles J. Bonaparte«. Og ingen overraskelse: »New York Times bakkede op om Roosevelts og Bonapartes sag« og skrev, at »Nu er senatorerne blevet behørigt advaret«.

[Se: http://www.larouchepub.com/eiw/public/1983/eirv10n15-19830419/eirv10n15-19830419_058-how_the_fbi_was_set_up_as_a_nati.pdf]

Amerikanere må ligeledes komme til forståelse af den kendsgerning, at Robert Muellers første opgave for London/Wall Street-kliken var at oprette »Få ram på LaRouche«-specialstyrken i 1980’erne, og af samme grund – for at standse LaRouches arbejde, sammen med præsident Ronald Reagan, for at bringe USA og Rusland sammen, baseret på fremme af samarbejde om videnskabelige opdagelser og en afslutning af den britiske imperiesplittelse af verden i krigsførende fraktioner. Pamfletten, der afslører Muellers utallige forbrydelser, »Robert Mueller er en umoralsk, juridisk morder – Han vil gøre sit job, hvis I giver ham lov«, er nu blevet udgivet af LaRouchePAC i andet oplag på 10.000 eksemplarer, og blev i fredags uddelt til hvert eneste Kongreskontor.

Foto: Fra venstre: Obama, Comey, Mueller i Det Hvide Hus.   
Vil den Europæiske Union stadig eksistere i 2018?

16. dec., 2017 – Den dybe uenighed og disharmoni, der kom frem på det netop afsluttede EU-topmøde i Bruxelles 14.-15. dec., rejser tvivl med hensyn til, om denne union vil overleve i den nærmeste fremtid. EU-kommissionspræsident Jean Claude-Junckers plan om en stor reform af unionen var ikke engang på dagsordenen på dette topmøde. Hans anden plan for at vedtage en ny immigrationsregel frem til juli 2018, for at tackle strømmen af flygtninge, der kommer til Europa, bakkes ikke op af Polen, den Tjekkiske Republik og Ungarn, der ikke accepterer Bruxelles’ plan for fordeling af flygtninge via et kvotesystem mellem medlemsstaterne. I stedet afviser disse tre lande fortsat at tage flygtninge ind og foretrækker, sammen med Slovakiet, at betale Italien €36 million for at tackle »administration« af flygtningelejre i Libyen. Spørgsmål med relation til Brexit, såvel som også spørgsmålet om sanktioner mod Rusland, er stadig ikke afgjort blandt medlemsstaterne. Sanktionerne blev af EU forlænget i seks måneder med en stemme fra den fratrædende østrigske kansler Christian Kern, men FPÖ, partneren fra højrefløjen i den nye koalitionsregering i Wien, afviser sanktionerne og har meddelt, det vil nedlægge veto mod dem ved næste anledning.

EU ønsker også straffe Polen for dets afvisning af at tilpasse sine retslige reformer til Bruxelles’ tankegang; EU-kommissionen har sat en deadline for forhandlinger med Polen om spørgsmålet til 20. dec., ønsker at stille Warszawa for retten og har endda truet med at suspendere Polens stemmeret i EU. Ungarn, der har sine egne kontroverser med Bruxelles, vil ikke stemme imod Polen, hvilket betyder, at EU-kommissionen ikke kan sanktionere Warszawa, fordi det ikke har opbakning fra alle de andre 26 medlemmers regeringer. Briterne vil heller ikke støtte Bruxelles. Striden med Polen kunne give bagslag mod Bruxelles: Insidere i Warszawa mener, at Polen hellere ville forlade EU end at give efter, så polakkerne kunne være ude af Unionen om to eller tre år.

Dosmerne i Bruxelles ønsker alligevel at gå frem i overensstemmelse med sloganet, som blev fortalt til medierne af en unavngiven, højtplaceret EU-embedsmand: »Lad os reparere taget, mens solen stadig skinner – 2018 vil vise, om alle 27 medlemmer stadig står sammen som én, eller nogen holder sig udenfor.« EU-27 efter Brexit synes ikke at have megen fremtid.

Foto: Storbritanniens premierminister Teresa May og EU-kommissionspræsident Jean-Claude Juncker under topmødet i Bruxelles, 14.-15. dec.
NASA er opstemt og Kina er glad over, at USA
vender tilbage til bemandet udforskning af Månen

13. dec., 2017 – »Vi er temmelig opstemte«, sagde fungerende NASA-administrator, Robert Lightfoot, i går, dagen efter Trumps udgivelse af sit Direktiv 1 for Rumfartspolitik, der er centreret omkring bemandet tilbagevenden til Månen. Han talte for Sammenslutningen af Rumtransport på Capitol Hill. Alle NASA-ansatte var grundlæggende set imod Obamas distraherende og ødsle projekt for at sende astronauter til en asteroide, og NASA fortsatte igennem Obama-årene med en indsats på lavt niveau for udvikling af teknologi til et måneprogram. Lightfoot sagde, at detaljer om, hvordan den nye politik skal gennemføres, vil komme, når præsidenten forelægger NASA’s FY2019 budgetanmodning for Kongressen i februar, som så er i kraft med begyndelse i oktober, 2018.

Lightfoot satte også den nye politik i kontrast til Constellation-programmet, hvor selve Månen var fokus, og sagde, at, i den nye politik var Mars fortsat »målet ude i horisonten«.

Talsmand for det Kinesiske Udenrigsministerium Lu Kang responderede til et spørgsmål om den amerikanske præsident Trumps nye rumfartspolitik under en rutinemæssig pressebriefing i går og sagde, at Kina er villig til af fremme internationalt samarbejde. »Kina er glad over at se lande gøre fremskridt inden for udforskningen og anvendelsen af det ydre rum til fredelige formål«, sagde Lu.

Åbenheden i den kinesiske respons modsiger den udbredte misrepræsentation i medierne, der siger, at USA’s politik for at vende tilbage til Månen vil starte et »Månevæddeløb« med Kina. Det er muligvis tilfældet for de anti-kinesiske neokonservative, men ikke efter kinesernes mening. Denne respons indikerer Kinas beredvillighed til at samarbejde med USA, hvilket nu også må blive USA’s politik.

Månen, sommeren 1969.
Chef for Kinas statslige elselskab tilstræber afslutning af el-mangel globalt

13. dec., 2017 – Chefen for Kinas største, statslige elselskab har sat som mål, at alle mennesker skal have adgang til elektricitet. En artikel i Xinhua 12. dec. rapporterede Shu Yinbaos tale for det årlige B20 Kinesisk Erhvervsråds møde, den 12. dec.

Shu sagde, at $1,5 billion må investeres i el-nettet i landene i Bælte & Vej – næsten 70 er blevet identificeret i Eurasien, Mellemøsten, Afrika og Sydamerika – hen over de næste fem år. Henved $300 mia. om året i investeringer er mere end den totale investering i ny, økonomisk infrastruktur og statsligt byggeri i de fleste, større lande, med Kina som undtagelse.

Den begrundelse, Shu kom med for denne nødvendighed, er, »at 1 mia. mennesker ikke har elektricitet i Afrika og Sydasien; central- og østeuropæiske el-faciliteter må opgraderes«. Hans tale var hovedsageligt et krav om at fjerne manglen på elektricitet som en del af Bælte & Vej Initiativet, ligesom Kina næsten har fjernet fattigdommen i landdistrikterne og indgået et forpligtende engagement til at hjælpe Afrika med at gøre det samme.

Shu sagde, det statslige elselskab ville satse på energiprojekter i Bælte & Vej-lande. Iflg. Xinhua har det allerede arbejdet på kontrakter til $40 mia. for kinesisk energiudstyr og har allerede bygget 10 el-ledninger over grænserne for at forbedre el-nettets forbundethed og investeret i el-net i lande som Filippinerne, Brasilien og Italien.
USA’s ambassadør til Rusland:
Forvent bedre relationer; det amerikanske folk kræver det

17. dec., 2017 – Den russiske nyhedstjeneste Sputnik gjorde opmærksom på en videoudtalelse, udlagt i dag på USA’s Ambassades Twitter-tjeneste af USA’s ambassadør til Rusland, Jon Huntsman, og som udtrykker optimisme mht., at amerikansk-russiske, bilaterale relationer kan og vil forbedres, fordi befolkningerne i begge lande »forventer og kræver det«. Budskabet er kort og koncist:

»Jeg mener, vi kan forvente at se yderligere forbedringer i de amerikansk-russiske relationer. Hvorfor siger jeg det? Fordi det amerikanske folk forventer og kræver det. Og det russiske folk forventer og kræver det også. Politik kan undertiden komme i vejen, og spørgsmålene kan være vanskelige. Jo længere, jeg er her, desto mere overbevist bliver jeg om, at amerikanere og russere bør kunne finde fælles løsninger til globale problemer.

Dette ser vi allerede i nogle eksempler på at vinde større sikkerhed i Syrien, vores engagement for spørgsmål med Nordkorea om at modgå spredning af atomvåben, og jeg håber, at vi kan finde det samme mht. Ukraine, for eksempel.

Så vi har meget at se frem til på dagsordenen, og jo mere, vi kan finde fælles fodslag vedr. spørgsmål, der betyder mest, og finde en fælles fremgangsmåde til problemløsning, desto mere vil vi faktisk få at se forbedrede, bilaterale relationer mellem USA og Rusland«, konkluderede Huntsman.

Foto: USA’s ambassadør til Rusland, Jon Huntsman.
Ruslands Nordlige Breddegående Jernbane vil
forcere tempoet for udvikling af arktisk infrastruktur

14. dec., 2017 – Byggeriet af den Nordlige Breddegående Jernbane (Northern Latitudinal Railway; NLR) i den autonome region Yamalo-Nenets vil fremme yderligere produktion af kulbrinter (jordolie, kultjære o.a.) i Ruslands nordlige regioner, vil opbygge landets positioner i det arktiske område og forcere tempoet for udviklingen af infrastrukturen for de Nordlige Sejlruter, sagde eksperter til TASS. Den Nordlige Breddegående Jernbane er 707 km lang og vil forbinde jernbanerne i de nordlige områder og i Sverdlov-området, og betjene fragt fra aflejringer i det nordlige Yamal. »Den nye jernbane vil være en transportløsning for Yamal, hvor folk ikke har adgang til halvøens nordvestlige del eller til Salekhard. Projektet skal efter planen starte op i 2018. Eksperter siger, omkostninger til projektet beløber sig til mere end 200 mia. rubel ($3,41 mio.)«, rapporterede TASS i dag.

Vicetransportminister og chef for det Føderale kontor for Hav- og Flodtransport, Viktor Olersky, sagde til TASS, »den Nordlige Breddegående Jernbane og den Nordlige Sejlrute komplementerer hinanden. Jernbaneprojektet vil transportere nordgående fragt fra Ruslands kontinentale del og vil dirigere det til andre arktiske havne « og således skabe en direkte adgang til Ishavet.

Ifølge VIS-gruppen, et selskab, der vil forlænge NLR til Sabetta-havnen, vil projektets gennemførelse åbne for adgang til de arktiske banker og give den korteste overførsel hele året rundt af mineralresurser til markeder i Europa, Nordamerika og det asiatiske Stillehavsområde.