Silkevejsånden inspirerer Frankrigs Macron;
Vil den nå Berlin og Bruxelles?
Helga Zepp-LaRouche i Schiller Instituttets
Internationale Webcast, tors., 11. jan. 2018 kl. 18 dansk tid

Silkevejsånden inspirerer Frankrigs Macron;
Vil den nå Berlin og Bruxelles?
Helga Zepp-LaRouche i Schiller Instituttets
Internationale Webcast, tors., 11. jan. 2018 kl. 18 dansk tid
image_pdfimage_print

Home

 

 

 

 

 

 

 

Med indledningen af sit tredages besøg til Kina erklærede Frankrigs præsident Emmanuel Macron, at Kina, med sin genopfindelse af den gamle Silkevej, som han kaldte for en »skat for civilisationen«, har »gjort en drøm til virkelighed«. Med Kina, der har løftet 700 million mennesker ud af fattigdom, sagde han, kan kineserne nu komme til Europa for at være med til at præstere det samme dér. Husk, understregede Macron, at Bælte & Vej Initiativet (BVI) virker begge veje. »De gamle Silkevejsruter var aldrig blot kinesiske. Disse ruter kan pr. definition kun være fælles. Hvis de er veje, kan de ikke være ’ensrettede’«.

Disse ord giver genklang af en opfordring, som Helga Zepp-LaRouche kom med for en uge siden i sit ugentlige webcast, da hun opfordrede de europæiske regeringer til at blive aktive deltagere i BVI-projekter sammen med Kina for at adressere de voksende niveauer af fattigdom i Europa. Fr. Zepp-LaRouche understregede, at, som følge af den kinesiske præsident Xi Jinpings økonomiske politikker, lever der nu langt færre mennesker under fattigdomsgrænsen i Kina end i Europa. I dag bemærkede hun, at Macrons budskab fra Kina vil sende chokbølger gennem verden, da det repræsenterer en politisk vending. Dette er især en advarsel til Berlin og Bruxelles, da disse hovedstæder fortsat stædigt og tåbeligt står imod potentialet for samarbejde med Kinas »win-win«-politik, der er i færd med at vælte den geopolitiske imperiedoktrin.

Med den intensiverende kamp i USA for at besejre de neokonservative, med disses hysteriske og farlige nostalgi for en unipolær verden, der er ved at forsvinde, og som defineres af geopolitisk konfrontation, demonstrerer Macrons promovering af »Silkevejsånden«, at der er en ny dynamik, der former politikken i verden. Schiller Instituttet og fr. Zepp-LaRouche personligt har været de førende fortalere for dette nye paradigme.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*