Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Det falske varsel om atomkrig på Hawaii var overlagt, ikke et uheld

Det falske varsel om atomkrig på Hawaii var overlagt, ikke et uheld
image_pdfimage_print

31. jan., 2018 – Federal Communications Commission (FCC) meddelte 30. jan., at det falske varsel om et atommissilangreb, der i 38 minutter spredte rædsel i borgere og turister på Hawai’i den 13. jan., blev udstedt med overlæg af den operatør, der trykkede på knappen, og ikke ved et uheld, som det tidligere er blevet rapporteret. Operatøren, der er blevet fyret, lyttede til en øvelse, det begyndte og sluttede med »øvelse« tre gange, men, for første gang, sagde det indeholdte budskab om de indkommende, ballistiske missiler også, »Dette er ikke en øvelse«. Operatøren var overbevist om, at det var virkeligt, og udløste varslet.

Topfolkene i Hawai’is Nødberedskabstjeneste er fratrådt, og operatøren er fyret.

Denne hændelse er en yderligere bekræftelse af mange ekspertudtalelser, inklusive fra tidligere forsvarsminister William Perry, om, at den »affyr på varsel«-holdning, som er officiel amerikansk politik, er uansvarlig og må stoppes, eller også kunne en atomkrig ved et uheld blive en realitet.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*