Meddelelse: Det iboende, strategiske skifte i Putins »Sputnik-chok«.
Helga Zepp-LaRouche i Schiller Institut
Nyt Paradigme Webcast, torsdag, 8. marts, kl. 18 dansk tid

Meddelelse: Det iboende, strategiske skifte i Putins »Sputnik-chok«.
Helga Zepp-LaRouche i Schiller Institut
Nyt Paradigme Webcast, torsdag, 8. marts, kl. 18 dansk tid
image_pdfimage_print

newparadigm.schillerinstitute.com

Introduktion v/ Harley Schlanger: I en udtalelse, som Helga Zepp-LaRouche offentliggjorde i slutningen af sidste uge, behandlede hun det, hun kaldte et »nyt Sputnik-chok«, som den russiske præsident Putin har leveret. Zepp-LaRouche skrev, »I en transatlantisk atmosfære af hysteri mod Rusland og Kina, som kun kan opfattes som førkrigs-propaganda, kastede præsident Putin en bombe i sin årlige Tale til Nationen, som har omdefineret den strategiske balance. Han annoncerede, at russiske styrker havde anskaffet våben, baseret på nye, fysiske principper, inkl. et nyt, interkontinentalt missil, der kunne bevæge sig med 20 gange lydens hastighed og har fremragende navigeringsevner … Disse nye systemer, som omfatter krydsermissiler, der drives frem af atomkraft, hurtige ubådsdroner og laservåben, er Ruslands svar på den ensidige udtræden af ABM-traktaten fra USA’s side i 2002, samt lanceringen af USA’s globale missilforsvarssystem. Siden dengang har alle forhandlinger været tale for døve øren. ’De lyttede ikke til os. De vil lytte til os nu!’, understregede Putin.«

Hun fortsatte: »Responsen fra de vestlige mediers og politikeres side rangede fra forsøg på at latterliggøre Putins nye arsenaler som værende teknologik umulige og ikke andet en ’valgbulder’ – og til bekymringer for et nyt våbenkapløb, som om en sådan ikke længe har været under udvikling, takket være NATO’s udvidelse mod øst.

Disse responser reflekterer endnu engang det faktum, at tilhængere af det neoliberale dogme kun kan se verden gennem deres geopolitiske, konkave briller, og de undervurderer tydeligvis Ruslands militærvidenskabelige evner, ligesom de i årevis har undervurderet den dynamik, der repræsenteres af Kinas Nye Silkevej.«

Som fr. LaRouche indikerer, så bevæger den strategiske situation sig meget hurtigt, med reelle udsigter til gensidigt fordelagtige relationer, hvis bestræbelserne for at definere relationer i henhold til det britiske, geopolitiske dogme kan tilsidesættes og erstattes af Kinas præsident Xis »win-win«-fremgangsmåde. Et slående eksempel på dette potentiale var sydkoreanske regeringsfolks annoncering tirsdag, efter forhandlinger med deres nordkoreanske modparter, at Nordkorea tilbyder at indefryse sine atommissilprogrammer og afholde åbne forhandlinger med USA direkte – en udvikling, som, hvis den gennemføres, demonstrerer, hvordan det Nye Paradigmes dynamik er i færd med at erstatte de vestlige unilateralisters konfronterende fremgangsmåde.

Hør fr. LaRouche denne torsdag for at få de fulde implikationer af den skiftende, globale, strategiske geometri.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*