’Novichok’ giftformel offentliggjort i USA i 1998

’Novichok’ giftformel offentliggjort i USA i 1998
image_pdfimage_print

26. marts, 2018 – Ifølge en embedsmand fra det Russiske Forsvarsministerium, blev formlen på nervegassen Novichok offentliggjort i USA så langt tilbage som i 1998, rapporterer TASS i går.

»Så langt tilbage som i 1998 gennemså vi en fast udgave af spektraldatabasen, udgivet af U.S. National Bureau of Standards, der har spektraldata på omkring 300.000 kemiske stoffer og jævnligt opdateres, for at finde et stof, der fangede vores opmærksomhed, da det var et organophosphat-kemikalie. Vi forstod, at det måtte have dødelig virkning. Det viser sig nu, at, at dømme ud fra navnet på dette stof, det var Novichok A234. Det er ude i det åbne«, sagde Igor Rybalchenko, chef for ministeriets kemilaboratorie, i et interview med »Voskresny Vecher« nyhedsoversigten på Rossiya-1 Tv-kanalen.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*