Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Putin taler med Merkel og Macron om det østlige Ghouta

Putin taler med Merkel og Macron om det østlige Ghouta
image_pdfimage_print

26. feb., 2018 – Den russiske præsident Vladimir Putin holdt et fælles telefonmøde med den franske præsident Emmanuel Macron og den tyske kansler Angela Merkel om Syriens situation og FN’s Sikkerhedsråds resolution nr. 2401.

»Siderne sagde, at de var tilfredse med, at det fælles, konstruktive arbejde havde været med til at skabe enighed om og vedtage FN’s Sikkerhedsråds resolution nr. 2401 den 24. feb. Siderne bemærkede betydningen af at fortsætte de fælles bestræbelser med det formål, fuldt ud og så hurtigt som muligt at implementere resolutionens bestemmelser«, iflg. en erklæring fra Kreml.

Putin informerede den franske og tyske leder om de praktiske skridt, Rusland tager for at evakuere civile, levere forsendelser af humanitær hjælp og give lægehjælp til den nødstedte befolkning i Syrien og understregede, at våbenstilstanden ikke gjaldt for militæroperationer imod terrorgrupper i Syrien. Kreml erklærede, at siderne »aftalte at optrappe udveksling af informationer gennem diverse kanaler, om situationen i Syrien«.

Talsmand for den tyske kansler, Steffen Seibert, sagde, at Merkel og Macron understregede betydningen af en hurtig og fuldskala opfyldelse af resolutionen og opfordrede Rusland til at lægge maksimalt pres på den syriske regering med det formål, omgående at ophøre med luftangreb og kamphandlinger.

»Tyskland og Frankrig er fortsat villige til at samarbejde med Rusland, som de hidtil har gjort, og med andre internationale partnere, for at opnå disse mål«, sagde Seibert.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*