Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Putin vinder sin fjerde periode;
Krim stemmer for første gang til præsidentvalg

Putin vinder sin fjerde periode;
Krim stemmer for første gang til præsidentvalg
image_pdfimage_print

19. marts, 2018 – Ifølge Ruslands Centrale Valgkommission har den siddende statsleder Vladimir Putin høstet 76,65 % af stemmerne i valget 18. marts, med 99,84 % af stemmerne, der er optalt. Stemmeprocenten var 67 %. Direktør for Lenin Statsfarmen Pavel Grudinin, nomineret af Ruslands Kommunistiske Parti, kom på andenpladsen med 11,82 % af stemmerne, alt imens lederen af Ruslands Liberal-Demokratiske Parti (LDPR) Vladimir Zhirinovsky er på en tredjeplads med 5,68 %.

»Hovedområder, som vi vil fokusere på, er emner på den hjemlige dagsorden: først og fremmest forholdsregler til stimulering af Ruslands økonomiske vækst med en impuls fra innovation; udvikling af sundhedssektoren, uddannelse, industriproduktion, infrastruktur og andre områder, der er af vital betydning for yderligere fremskridt i landet og for at hæve levestandarden«, sagde Putin ved et møde med folk, der sammen med ham præsiderede hans valghovedkvarter, rapporterer TASS. »Dette vil vi give stor opmærksomhed.«

»Der er spørgsmål i forbindelse med at sikre landets sikkerhed og nationale forsvarsevne«, udtalte han. »Dette er også afgørende spørgsmål, men det vigtigste for os er den hjemlige dagsorden.«

Da kampagnemedarbejderne sang, »Pu-tin, Pu-tin«, ændrede Putin det kraftfuldt til »Rus-land, Rus-land«.

Putin vandt også stort på Krim, med 92,15 % af stemmerne i det, der var Krims første deltagelse i et russisk præsidentvalg, sagde formand for den regionale valgkommission, Mikhail Malyshev, til reportere. Ifølge de foreløbige data, høstede den siddende præsident Vladimir Putin 92,15 % af stemmerne; 985.117 vælgere stemte på ham.

Foto: Folk vifter med russiske flag, mens de venter på valgresultaterne på Manezhnaya-pladsen, nær Kreml, i Moskva, søndag, 18. marts, 2018.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*