Russisk ambassade i UK: London ’har bekræftet’,
at Porton Down udviklede giftige kemikalier

Russisk ambassade i UK: London ’har bekræftet’,
at Porton Down udviklede giftige kemikalier
image_pdfimage_print

25. marts, 2018 – En talsmand for den russiske ambassade i London fremførte i dag, at en udtalelse fra chefen for Storbritanniens Porton Down, Gary Aitkenhead, faktisk bekræfter, at de er engageret i udvikling af giftige kemikalier til militærbrug. Aitkenhead, der for to dage siden blev spurgt af BBC, om der var nogen mulighed for, at nervegiften Novichok kunne være blevet taget fra Porton Down, svarede: »Vi ville ikke få lov at operere, hvis vi manglede kontrol, som kunne resultere i, at der var noget, der forlod vore faciliteters fire mure her.« Til hvilket den russiske diplomat responderede: »Den britiske side har faktisk bekræftet, at udvikling og forskning af nye, giftige substanser til militærbrug er i gang i denne hemmelige facilitet. Desuden benægtede Aitkenhead ikke, at der var et lager af kemiske våben, som angiveligt skulle omfatte nervegiften A-234, der, i overensstemmelse med de officielle forsikringer fra den britiske side, var blevet brugt til at forgifte Skripal og hans datter … «

Ifølge TASS mindede den russisk ambassades pressesekretær om, at den britiske udenrigsminister Boris Johnson antydede, at UK havde sådanne prøver, i respons til et spørgsmål fra 19. marts om, hvorvidt Porton Down havde »nogen prøver på Novichok, med hvilke man kunne sammenligne beviserne. Johnson svarede, »Det har de«.

»Disse udtalelser efterlader os intet andet valg end at forstærke vore krav om, at vi får udleveret fuld information om undersøgelsen, og at programmet for at fremstille kemiske stoffer i Porton Down, til militærbrug, offentliggøres«, sagde diplomaten fra den russiske ambassade.

Foto: Giftgas, 1. Verdenskrig.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*