Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Imperiets frygt går grassat over, at den europæiske
alliance mod Rusland kan være ved at smuldre

Imperiets frygt går grassat over, at den europæiske
alliance mod Rusland kan være ved at smuldre
image_pdfimage_print

4. april, 2018 – Med en afsløring af Londons desperation over, at offensiven med »Rusland gjorde det« er ved at smuldre, bemærkede Londonavisen The Times, at Porton Downs adm. dir. Gary Aitkenheads indrømmelse i går af, at det ikke er muligt at bestemme, hvor den Novichok-gift, der blev brugt til at forgifte Sergei og Yulia Skripal, kom fra, »risikerer at underminere den internationale koalition imod Moskva«. En unavngiven »højtplaceret minister« citeres for at klage over Aitkenheads udtalelser: »Jeg ville give dem [Porton Down] topkarakter for deres videnskabelige arbejde, men bundkarakter for dagens fremlæggelse. Dette er tydeligvis ikke nyttigt.«

Nej, sandelig ikke. Som Sputnik i dag rapporterer, så vrimler det med frygt for, at den såkaldte »forenede« europæiske alliance mod Rusland faktisk er ved at falde fra hinanden. Ud over bemærkninger, som den tyske udenrigsminister Heiko Maas (SPD) kom med, og som sagde så meget som, at Tyskland ønsker at bevare en dialog med Rusland, så har en CDU-leder, Armin Laschet, ministerpræsident for Nordrhein-Westfalen – Tysklands mest befolkede forbundsstat – revset London for at kræve udvisningen af russiske diplomater uden solidt bevis.

I et Tweet stillede Laschet spørgsmålet, »Hvis man tvinger næsten alle NATO-lande til at demonstrere solidaritet, bør man så ikke have solide beviser? Uanset, hvad man tænker om Rusland, så lærte mine studier af international lov (eller folkeretten) mig en anden måde at behandle andre stater på«. Ifølge The Times har Laschet, som er én af fem viceformænd for Angela Merkels Kristendemokratiske Union, tidligere kritiseret angrebskampagnen mod Rusland og har hilst Ruslands rolle i Syrien og Ruslands genforening med Krim velkomment.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*