Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Lavrov siger det amerikanskledede missilangreb torpederede fredsprocessen i Syrien

Lavrov siger det amerikanskledede missilangreb torpederede fredsprocessen i Syrien
image_pdfimage_print

23. april, 2018 – Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov, der talte på en pressekonference i Beijing, kom med en meget stærk erklæring, der stærkt kritiserede USA, UK og Frankrig for at torpedere fredsprocessen med deres missilangreb mod Syrien, 13.-14. april. »Vi er meget bekymrede over udviklingerne i Syrien, for, på et tidspunkt, hvor der kom store gennembrud, ikke alene i kampen mod ISIS, men også i kampen mod de tilbageværende terrorister – det østlige Ghouta blev befriet for terrorister, og ægte muligheder blev skabt for lancering af en forfatningskommission i overensstemmelse med de beslutninger, der blev truffet på Kongressen for en Syrisk Nationaldialog i Sotji – da var det, at en provokation blev iscenesat under påskud af anvendelse af kemiske våben«, citeres Lavrov af TASS. »Jeg mener, det bør stå alle upartiske iagttagere klart, at dette tilsigtede at afbryde OPCW’s efterforskning og underminere den positive retning, som var ved at vinde fodfæste, først og fremmest takket være aktiviteterne fra garantlandenes side i Astana-processen.«

Foto: På en pressekonference i Beijing kritiserede Sergei Lavrov stærkt USA, UK og Frankrig for at torpedere fredsprocessen i Syrien.

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*