Syriens FN-ambassadør:
Briterne står bag krigsfremstødet og arbejder for,
at USA går i gang med »mislykkede krige«

12. april, 2018 – I en presseerklæring i dag i New York, rapporteret af nyhedstjenesten SANA, sagde Syriens ambassadør til FN, dr. Bashar al-Jaafari, at Storbritannien var drivkraften bag krigsfremstødet mod Syrien og i Mellemøsten og tilføjede, at briterne rent historisk er dem, der har fået USA til at kaste sig ud i »mislykkede krigseventyr«.

Storbritannien er, understregede han, således en del af problemet, ikke en del af løsningen. »Vi hører ikke efter, hvad den britiske regering kunne sige, for vi ved allerede, at Storbritannien arbejder for en eskalering, en kompleksitet af den internationale situation og imod fred og stabilitet i verden.«

Dr. Al-Jaafari kom med denne erklæring i sammenhæng med sin rapportering af, at de første medlemmer af Organisationen for forbud mod kemiske våbens undersøgelsesmission var ankommet til Syrien, og at den syriske regering vil gøre alt, hvad den kan, for at fremme undersøgelsesmissionens adgang til ethvert sted, den ønsker at få adgang til i Douma, når som helst, den måtte ønske det, »for at tjekke, om der var eller ikke var brugt kemiske stoffer« 7. april.

Det Russiske Udenrigsministerium har ligeledes gentaget sin støtte til OPCW’s mission, rapporterer Reuters, og endnu en gang udtalt, at russisk militærpersonel vil være til stede for at garantere sikkerheden for undersøgelsesmissionens specialister. Ruslands FN-ambassadør Vasily Nebenzia udtalte ligeledes i dag, at Rusland vil arbejde sammen med Syrien for at garantere sikkerheden for OPCW-teamet.

RT og Reuters rapporterer, at undersøgelsesmissionen vil påbegynde sit arbejde lørdag, 14. april. Dr. Al-Jaafari advarede skarpt om, at enhver forsinkelse eller forvirring i forbindelse med OPCW’s besøg vil være et resultat af politisk pres fra USA, UK, Frankrig og deres allierede, for at »forhindre« eksperternes besøg.

Foto: Syriens FN-ambassadør Bashar al-Jaafari.