1

Tidligere generalstabschef i Bundeswehr, general Kujat,
kritiserer Merkels manglende mådeholdenhed mht. Syrien

12. april, 2018 – Tidligere generalstabschef i Bundeswehr, general Harald Kujat (pens.), der også var formand for NATO’s Militærkomite, har været kritisk over for den tyske regering i nylige interviews i Tv og radio. Det er Kujats mening, at den amerikanske præsident Donald Trump ikke kan gå tilbage på sine egne udtalelser, efter sin »annoncering« af et angreb. Hans forsvarsminister Mattis og andre i administrationen er mådeholdne, og deres indflydelse ses i de senere udtalelser fra Det Hvide Hus om, at alle muligheder er på bordet.

»Jeg er skuffet over den tyske kanslers opførsel. Det forventes, at den tyske regering i en sådan situation bør udøve indflydelse for at moderere andres opførsel«, sagde Kujat. Han advarede mod en konfrontation »på baggrund af antagelser« med hensyn til det angivelige kemiske angreb i Douma. »USA er vores nærmeste allierede. Det kan ikke være sådan, at vi lader USA trække os ind i en konfrontation og så håbe på, at Rusland vil reagere med mådehold og ikke skyde krydsermissilerne ned«, sagde Kujat.

Foto: General Harald Kujat (pens.) var stabschef for det tyske Bundeswehr (2000-2002) og formand for NATO’s Militærkomite (2002-2005).  Arkivfoto.