Putin gentager sin beredvillighed til at
»få en detaljeret dialog« med præsident Trump

25. maj, 2018 – Den russiske præsident Vladimir Putin udtalte på plenarmødet for SPIEF 2018 i dag, at han er rede til at mødes med præsident Donald Trump. »Vi kan bestemt ikke være tilfreds med niveauet og arten af de russisk-amerikanske relationer«, sagde Putin. »Vi er rede til dialog. Hr. Trump har foreslået at afholde et separat møde, men tingene går galt for os. Mange problemer vokser frem, men vi er rede til at afholde en detaljeret dialog. Jeg mener, det er på meget høje tid.«

Ifølge en rapport, udgivet af TASS, bemærkede Putin, at Rusland har uoverensstemmelser med USA, men de to landes holdninger er ens i nogle spørgsmål – såsom at forhindre et nyt våbenkapløb. På den anden side, så gør spørgsmål som »Nordkorea og Iran os ikke nærmere hinanden, men de udgør også en grund til at diskutere disse spørgsmål«, sagde Putin.

»Vi må, sammen med vore amerikanske partnere, aftale nogle ensartede regler for adfærd; det er afgørende, for det er det, der ligger til grund for vores diskussion i dag – tillid. Enten eksisterer der tillid, eller også gør der ikke, og så kommer der intet godt ud af noget som helst. Så er der kun magtelementet tilbage, og det kunne føre til en tragedie«, sagde Putin.

Foto: Rusland er rede til at få en detaljeret dialog med USA; det er på høje tid, sagde den russiske præsident Vladimir Putin på SPIEF 2018-plenarmødet fredag.