Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Den saudiskledede koalition indtager Hodeidah Lufthavn;
byens humanitære krise forværres

Den saudiskledede koalition indtager Hodeidah Lufthavn;
byens humanitære krise forværres
image_pdfimage_print

20. juni, 2018 – Flere mediekilder bekræfter, at styrker fra den saudiskledede koalition har taget kontrol over Hodeidah Lufthavn samtidig med, at de stadig angriber – og bomber – lommer med houthi-modstand i det omkringliggende område. Reuters rapporterer, at kampe har spredt sig til beboelsesområder i nabolaget.

De civile, der kan, forlader byen og tager til houthi-kontrollerede områder som Sana’a, Raymah og Wusab. Men mange har ikke de finansielle midler til at rejse. Saleem al-Shamiri, levebrødskoordinator ved det Norske Flygtningeråd, rapporterer om den alarmerende vandmangel i byen, som forøger faren for yderligere koleraudbrud. »Folk siger, at vandforsyningen allerede er afbrudt i dele af Hodeidah; nogle områder var ikke engang tilsluttet til hovedvandforsyningen før krigen«, sagde han.

Talsmand for koalitionen, oberst Turki al-Malki, hævdede over for Al-Arabiya-Tv, at havnen opererer normalt, og at »vi har humanitære planer og udviklingsplaner til, når vi befrier byen«. FN’s Verdensfødevareprogram rapporterede i går, at det skynder sig med at losse tre skibe i havnen med mad nok til 6 mio. mennesker i en måned. I et brev til FN sagde regeringen for U.A.E., at den har 50..000 tons fødevarehjælp i Yemen, som kan uddeles i Hodeidah efter behov. Dette omfatter nødhjælp på 10 skibe, 100 lastbiler og en planlagt »luftbro« for at nedkaste op til 14.000 tons mad, rapporterer Wall Street Journal.

Foto: Arbejdere losser hvede fra Unicef i Hodeidah.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*