Xi Jinping fortæller G20-topmødet: Lad os i fællesskab bekæmpe COVID-19 og skabe en bedre fremtid

22. november (EIRNS) – Kinas præsident Xi Jinping brugte sin tale ved det 15. G20-ledertopmøde den 21.-22. november til igen at opfordre til internationalt samarbejde for at besejre corona-viruspandemien, som han beskrev som “den mest alvorlige globale pandemi i et århundrede”. Han sagde, at ”over 1 million mennesker har mistet deres liv. Verdensøkonomien er i recession. Samfund og levebrød er hårdt ramt. Virkningen af COVID-19 er endnu værre end den globale finanskrise i 2008… Mens vi taler, skaber pandemien stadig kaos over hele verden, og nogle lande står over for truslen om en ny bølge af infektioner. At dæmme op for virusset, stabilisere økonomien og beskytte folks levebrød er stadig en lang og vanskelig rejse for alle lande”.

Xi fremsatte nogle specifikke forslag til løsning af aspekter af den globale krise: ”Byg for det først en global firewall mod COVID-19. Vi skal først have sygdommen under kontrol på hjemmefronten, og på det grundlag styrke udveksling og samarbejde for at hjælpe lande, der har behov”. Han bemærkede, at “flere G20-medlemmer har gjort fremskridt inden for forskning og udvikling og produktion af vacciner”, men tilføjede at det er bydende nødvendigt, at nationer også “arbejder på at gøre vacciner til et globalt offentligt tilgængeligt gode og til en overkommelig pris for mennesker over hele verden”. Om de bredere økonomiske anliggender sagde han, at ”vi bør tilpasse os forandringer og vende krise til mulighed. Vi kan uddybe strukturreformer og kultivere nye vækstfremmere gennem videnskabelig og teknologisk innovation og digital transformation”.

Xi konkluderede som følger: ”Som et kinesisk digt lyder”: Forbi et forlist skib sejler tusinder videre; for et sygt træ, trives titusinder til foråret. ’Jeg tror, at når COVID-19 er overstået, vil vores verden rejse sig fra pandemien og komme endnu stærkere ud. Lad os i den ånd tage hinanden i hænderne for at videregive et bedre liv for vore folk og opbygge et samfund med en fælles fremtid for menneskeheden”.

Billede: Xi Jinping. Credits: Palácio do Planalto, CC BY 2.0 ,via Wikimedia Commons