Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Krig eller fred med Kina – Verden frygter, at det bliver krig

Krig eller fred med Kina – Verden frygter, at det bliver krig
image_pdfimage_print

13. marts (EIRNS) — Helga Zepp-LaRouche sagde i dag, at verden frygter for den amerikanske mobilisering af dets militær for at forberede sig på krig med Kina, kombineret med den massive propaganda-kampagne fra medierne, regeringen og militæret for at dæmonisere Kina i befolkningens bevidsthed – et historisk middel til forberedelse til krig. Hun spurgte, hvad der skal gøres for at besejre denne trussel mod selve civilisationen og for at bibringe det amerikanske folk en fornemmelse af, hvordan nationen kan bidrage til en verden med fred og udvikling snarere end ødelæggelse?

Åbningspanelet ved Schiller Instituttets konference, der afholdes næste weekend, 20.-21. marts, vil fokusere på dette spørgsmål – degenerationen af den amerikanske kultur gennem de sidste 60 år, siden drabene på de amerikanske ledere, der var i stand til at tænke og tale poetisk, og som forstod vigtigheden af ​​klassisk kultur – Jack Kennedy, Martin Luther King, Robert Kennedy og andre. Siden de katastrofale dage i 1960'erne, da Lyndon LaRouche identificerede "rock-drug-sex"-modkulturen som fremkomsten af ​​en fascistisk bevægelse i USA, har denne modkultur overtaget nationens institutioner – uddannelse, medier, underholdning og regeringen selv. Dens manifestation er den fascistiske Green New Deal, bestræbelserne på at påtvinge det britiske imperiums politik for affolkning gennem overtagelsen af ​​banksystemet af malthusianske dæmoner, der er parate til at afskære kredit til al produktiv aktivitet under påskud af den falske videnskab om menneskeskabte klimaforandringer.

Dette åbningspanel vil præsentere et billede af denne degeneration, men imødegå det med den presserende nødvendighed af at genoprette, i den kollektive amerikanske bevidsthed, det bedste af europæisk kultur, der opbyggede dette USA – inspirerende værker af Friedrich Schiller, frihedspoeten, hvis statue prydede hver eneste amerikanske by; musikken fra Händel, Haydn, Mozart og Beethoven, som blev spillet i et flertal af amerikanske hjem i landets første århundrede; gennemslagskraften og lidenskaben i Negro Spirituals, som holdt slaverne oppe i deres kamp for frihed og inspirerede borgerrettighedsbevægelsen, der blev stoppet, men ikke besejret, ved mordet på King, Malcolm X, Medgar Evers og andre i det mørke årti.

Denne kulturelle kamp er udgangspunktet, den nødvendige forudsætning for at opnå genoprettelsen af det amerikanske ”hamiltoniske”, økonomiske system, for at afslutte de "endeløse krige", for at etablere en alliance af suveræne nationer, inklusive alle de store kulturer, der velsigner denne jord, og for at stoppe den gale march imod krig, der blev sluppet løs under Bush og Obama-regimerne, som Trump ikke lykkedes med at stoppe, og som Biden-administrationen ser ud til at være klar til at udvide.

De mennesker der leder Bidens udenrigsministerium, det nationale sikkerhedsråd og Pentagon, har alle erklæret at være i fodslag med den onde Mike Pompeo om, at USA må handle for at stoppe Kinas udvikling. Ligesom Pompeo har Antony Blinken, Jake Sullivan og øverstbefalende for Indo-Stillehavets kommando, adm. Philip Davidson, alle erklæret, at det økonomiske mirakel, der løftede 800 millioner kinesere ud af fattigdom, var "i strid med vores livsstil", og at Den nye Silkevej, der bringer det økonomiske mirakel til resten af Sydens fattige nationer, er et imperialistisk trick for at overtage verden. De ønsker at verden tror, at der ikke er noget der hedder "menneskehedens fælles mål" – hvad Xi Jinping kalder "win-win" – men kun geopolitik, dyriske instinkter, de stærkestes overlevelse.

For at besejre dette onde menneskesyn vil Schiller Instituttets konference tage fat på dette grundlæggende spørgsmål om kultur, og derefter gå videre til at behandle de nødvendige løsninger på det økonomiske sammenbrud, pandemien og spredningen af hungersnød i Afrika og Central- og Sydamerika, faren for nye krige samt reetableringen af krigstids-samarbejdet mellem USA, Rusland og Kina, for sammen at imødegå disse udfordringer. Det planlagte møde mellem Blinken og Sullivan med Kinas førende udenrigspolitiske talsmænd, politburo-medlem Yang Jiechi og udenrigsminister Wang Yi, næste torsdag 18. marts i Alaska, er et forhåbningsfuldt muligt vendepunkt, væk fra den truende katastrofe, men vi tør ikke regne med det.

Tilmeld dig Schiller/ICLC-konferencen på Schiller Instituttets hjemmeside.

Billede: Jorge Láscar from Australia, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*