Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Dante – 700 år

Dante – 700 år
image_pdfimage_print

Billede: Dante Alighieri i Firenzes domkirke, malede af Domenico di Michelino, CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

Hvad er læren i dag af hvad Dante Alighieri lærte os, 700 år efter hans død i september 1321? Hvordan skabte han bevidst det italienske sprog, ikke bare for at befri Italien fra et oligarki, der dominerede på det tidspunkt, og etablere grundlaget for en suveræn nation tilegnet princippet om det almene vel – men for at vække en ånd af lidenskabelig poetisk forestillingskraft til hele historien, religionen, statskunst, økonomi og videnskab? Hvordan har hans rejse gennem helvede, skærsilden og paradis i hans guddommelige komedie blevet en universel metafor for Friedrich Schillers påstand om, at menneskeheden er "født til det, der er bedre?"
 
Se LaRouche-Organisationens to videoer, hvor Denise Ham, Carl Osgood og Tim Rush diskuterer Dantes betydning for os i dag.

 

 

 

Læs også:

Hvordan Dante brugte poesi til at skabe den videnskabelige renæssance, af Muriel Mirak, Campaigner tidsskrift, 1980, sider 20-78

Download (PDF, Unknown)

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*