Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Undersøg USA’s udenrigsministeriums rolle i udarbejdelsen af ukrainsk hitliste

Undersøg USA’s udenrigsministeriums rolle i udarbejdelsen af ukrainsk hitliste
image_pdfimage_print

Den 29. juli 2022 (EIRNS) — Ukraines Center for Countering Disinformation (CCD) offentliggjorde den 14. juli en ny rapport, der udpeger 78 internationale “fortalere” som leverandører af påstået “russisk propaganda”. De første 30 navne på listen, herunder Schiller Instituttets grundlægger Helga Zepp-LaRouche, havde alle én ting til fælles: De havde alle talt ved mindst én international konference i Schiller Instituttet i år. 

(https://cpd.gov.ua/reports/%d1%81%d0%bf%d1%96%d0%ba%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d1%8f%d0%ba%d1%96-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%8e%d1%82%d1%8c-%d1%81%d0%bf%d1%96%d0%b2%d0%b7%d0%b2%d1%83%d1%87%d0%bd%d1%96-%d1%80%d0%be/)

En række af de 78 personer, som CCD, der opererer under det ukrainske præsidentskabs Nationale Sikkerheds- og Forsvarsråd, har efter at have fået kendskab til listens eksistens advaret om, at der var tale om en hitliste og en trussel mod deres personlige sikkerhed. 

Andriy Shapovalov, fungerende leder af CCD, har gjort denne trussel åbenlys. I en tale til et internationalt rundbordsmøde om bekæmpelse af desinformation den 14. juli, samme dag som CCD-listen blev offentliggjort, anklagede Shapovalov folk, der bevidst spreder desinformation, for at være “informationsterrorister”, der kan stilles for retten som “krigsforbrydere”. 

Som rapporteret på CCD’s “Events”-side: Shapovalov understregede over for de (unavngivne) deltagende “repræsentanter for statslige myndigheder, offentlige organisationer, massemedier og internationale eksperter”, at “folk, der bevidst spreder misinformation, er informationsterrorister”. Han bemærkede, at for at beskytte informationsrummet er det nødvendigt at foretage ændringer i lovgivningen. “Informationsterrorister skal vide, at de vil skulle stå til ansvar for loven som krigsforbrydere”, understregede han.

Det amerikanske udenrigsministerium spillede en central rolle i organiseringen og finansieringen af det rundbordsmøde, hvor Shapovalov fremsatte denne skræmmende trussel, på selve dagen hvor hans center offentliggjorde dets hitliste. Som følgende indledende undersøgelse viser, burde udenrigsministeriet have kendt eller burde have kendt til de fremsatte trusler. Spørgsmålet opstår: Var embedsmænd i udenrigsministeriet involveret i udarbejdelsen af hitlisten og i at tilskynde til dens offentliggørelse? 

Ifølge CCD blev konferencen “støttet” – dvs. finansieret – af USA’s udenrigsministerium, og den amerikanske Civilian Research and Development Foundation (CRDF Global Ukraine) var ansvarlig for at organisere arrangementet sammen med flere ukrainske organisationer (https://cpd.gov.ua/events/3898/# ). 

Bidragsydere til CRDF Global Ukraine, en offentlig-privat organisation, der blev “grundlagt i 1995 som reaktion på Sovjetunionens sammenbrud”, omfatter udenrigsministeriet, State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs, forsvarsministeriet og DOD’s Defense Threat Reduction Agency (DTRA), den “britiske regering” og den britiske regerings Counter Proliferation & Arms Control Centre. Ledet og bemandet primært af personer med lange karrierer inden for det amerikanske “MICIMATT”-kompleks (Military-Industrial-Congressional-Intelligence-Media-Academia-Think-Tank) er “Countering Disinformation and Cyber Security” et af CRDF’s “strategiske områder” sammen med laboratorieoperationer vedrørende nuklear spredning og biovåben og nogle få andre områder. CRDF’s centrale knudepunkt i Østeuropa og Eurasien har været placeret i Kiev siden 1997.

I april 2022 spillede David Shlaefer, der er overordnet bistandskoordinator for ukrainske anliggender i det amerikanske udenrigsministerium, en ledende rolle i en “national cybersikkerhedsklynge”, som blev afholdt af det Nationale center for koordinering af Cybersikkerhed under Ukraines nationale sikkerheds- og forsvarsråd, med støtte fra CRDF Global og kontoret for koordinering af bistand til Europa og Eurasien i det amerikanske Udenrigsministerium, ifølge CRDF. (https://www.crdfglobal.org/news/ukraine-national-cybersecurity-cluster-reconvenes-crdf-global-hosts-first-meeting-post-invasion/)

Det er indlysende, at hvis der skulle ske noget med nogen af de 78 personer, der er opført på den ukrainske hitliste, kan USA’s udenrigsministerium gøres medansvarligt for denne skade.

Udvalgt billede: Pexels CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*