Tyrkisk udenrigsminister: Der er ingen løsning for Ukraine på slagmarken

Den 24.nov. 2022 (EIRNS) – Som TASS rapporterer, vil Rusland og Ukraine uundgåeligt skulle sætte sig ved forhandlingsbordet for at løse den igangværende konflikt, sagde Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, på en konference onsdag. Militære aktioner vil ikke bringe en afslutning på konflikten og vil udelukkende forlænge fjendtlighederne, tilføjede han.

“På den ene eller anden måde vil denne krig ende ved [forhandlings]bordet”, sagde ministeren til en forsamling på Bilkent-universitetet i Ankara. “Vi tror ikke, at kampen vil blive afsluttet gennem militære sejre på landjorden”, tilføjede han, og advarede om  “risiko for en krig, der kan vare i årtier”.

Ifølge Cavusoglu var Rusland og Ukraine allerede “meget tæt på en våbenhvile” under samtaler i Istanbul i foråret, inden de ” fjernede sig” fra forhandlingsbordet. De to parter har ikke mødtes for at forhandle siden samtalerne i Istanbul i slutningen af marts. Moskva var oprindeligt optimistisk med hensyn til udsigterne til en fredsaftale, men beskyldte senere Kiev for at sabotere forhandlingerne.

Virkeligheden er siden da blevet “mere kompleks”, indrømmede Cavusoglu, og Tyrkiet vil stadig være nødt til at gøre en indsats for at presse på for en diplomatisk løsning. “At være en NATO-nation er ikke ensbetydende med, at vi ikke kan [holde møder] med Rusland eller andre lande”, forklarede Cavusoglu, og tilføjede at Tyrkiet skal ” opretholde balancen” på dette område. Han tilføjede, at denne afbalancerede tilgang var nødvendig, fordi den moderne æra er en “usikkerhedens tidsalder”, efter at det “unipolære system”, der begyndte at opstå efter Sovjetunionens sammenbrud, viste sig at være kortvarigt. Det unipolære system skiftede “hurtigt” til multipolaritet, sagde ministeren, og tilføjede at verden “stadig søger efter en identifikation af systemet”.

Billede: pexels