Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

At træffe et valg i nutidens historie

At træffe et valg i nutidens historie
image_pdfimage_print

Den 16. februar 2023 (EIRNS) – Dette er ikke et tidspunkt i historien, hvor man kan stå på sidelinjen og vente på et belejligt eller behageligt øjeblik til at komme ind i kampen. Forsyningen af våben til Ukraine er i stigende grad upopulær blandt befolkningerne i en række NATO-lande. Seymour Hershs afsløring af USA’s skyld i ødelæggelsen af Nord Stream-rørledningerne er som elefanten i rummet. De store demonstrationer for fred, der vil blive afholdt i mange NATO-landes hovedstæder i løbet af de næste to uger, kræver handling. Vil du tilslutte dig denne indsats nu, mens der stadig er en chance, for at forhindre en optrapning af konflikten til et niveau, hvorfra det måske ikke er muligt at vende tilbage?

Rage Against the War Machine-arrangementet den 19. februar er i færd med at blive en skydeskive for aktivisme og for kritik. Potentialet i det organisatoriske princip er tydeligt i den måde, hvorpå begivenheden ophæver venstre-højre- og andre angiveligt modstridende barrierer for at samle en bred koalition af kræfter, der er engageret i at sikre, at verden ikke ødelægges i en global krig. Dette potentiale er skræmmende for de kræfter, der forsøger at knuse Rusland og Kina ved at skabe støtte til militære aktioner mod disse nationer, eller i det mindste at lokke folk til apati i denne sag, f.eks. ved at fremprovokere mundhuggeri om andre emner.

Det ukrainske Center for bekæmpelse af Desinformation har direkte angrebet begivenheden via Telegram, og hævder at den er fuld af russiske fortællinger og har til hensigt at nægte støtte til Ukraine. Der er oprettet en falsk, efterlignet hjemmeside for at fordømme arrangementet som “en russisk påvirkningskampagne” fyldt med talere, der er “imod fred”. Den fordømmer tilmed selve ideen om den dybe stat som et opspind fra Trump-QAnon-6. januar. Washingtons “Free Beacon”, der er kendt for sin Russiagate-frygt, fordømmer demonstrationen under overskriften: “Antisemit optræder i stedet for pædofil ved protestmøde mod hjælp til Ukraine”. Knap så markante angreb kom fra medier som Daily Kos.

Rick Sterling, der skriver på antiwar.com, bemærker, at “det at have kvinder, farvede personer og personer med et andet køn end det sædvanlige i nøglepositioner er ikke nogen trussel mod systemet”. Det, der truer denne elite, “er muligheden for en massebevægelse, der kræver en ændring af USA’s udenrigspolitik…. Det, der truer den herskende klasse, er krav om forbedringer i alle arbejderes liv.”

Disse krav forenes i LaRouche-bevægelsens arbejde for en ny international sikkerheds- og udviklingsarkitektur for at etablere en varig og fremgangsrig fred med en mission for alle nationer. Kinas Global Times nævner Kinas Globale Sikkerhedsinitiativ som det denne nation kan bidrage med på sikkerhedskonferencen i München i weekenden, et “sikkerhedskoncept, som er fælles, omfattende, samarbejdsvilligt og bæredygtigt, udgør en grundlæggende mulighed for at løse” de sikkerhedsmæssige problemer, herunder dem i Europa.

Efterhånden som våbenleverancerne svigter, falder den folkelige støtte til at levere våben til konfliktområdet, og i takt med at verdens fysiske økonomiske behov bliver mere presserende, er tiden inde til et paradigmeskifte.

Vil du tage affære?

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*