Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Bugtaleren og dukken

Bugtaleren og dukken
image_pdfimage_print

Den 26. april 2023 (EIRNS) – Den ukrainske skueplads i NATO’s stedfortræderkrig mod Rusland fortsætter på sin bane mod et snarligt opgør mellem supermagter, med uophørlige svadaer udsendt af de ukrainske myndigheder, fra præsident Zelenskyj og nedefter, om en kommende ukrainsk “modoffensiv”, der skal omfatte overtagelse af kontrollen med Krim – en nuklear snubletråd, hvis der nogensinde har været en. Russiske embedsmænd på højt niveau fortsætter med ved enhver anledning at formane om, hvor denne udvikling fører hen – “en varm, fuldstændig Tredje Verdenskrig”, som Dmitrij Medvedev, næstformand for det Russiske Sikkerhedsråd, udtalte i går.

I en sådan strategisk situation, der er præget af tøven, er det afgørende at holde skarpt fokus på, hvem der her blot er dukken (den professionelle komiker, som er udpeget til det ukrainske præsidentskab), og hvem der er bugtaleren. Som den russiske ambassade i London udtrykte det i en erklæring fra i går: “Det vil ikke lykkes London at flytte skylden for deres forbrydelser over på dets klienter i Kiev.”

Alle veje fører faktisk til London.

Der er eksempelvis det britiske imperiums ophav til de vanvittige planer om at knuse Rusland og helt udrydde det som nation, som aktivt fremmes i et omrejsende gadecirkus på tværs af USA i denne uge ( og som vi dokumenterer i en kommende EIR-artikel). Endnu mere afgørende er sammenbruddet af det bankerotte transatlantiske finanssystem – kontrolleret af City of London og deres juniorpartnere på Wall Street – som er den underliggende årsag til tilskyndelsen til krig.

Knap seks uger efter at Silicon Valley Bank gik konkurs den 10. marts, er krisen i den amerikanske banksektor tilbage med voldsom styrke, med Californiens First Republic Bank i centrum. Med omkring 100 mia. dollars i indskud, der er strømmet ud af banken siden begyndelsen af 2023, og med et fald i værdien af bankens aktier til næsten junk-status i løbet af den sidste uge, suspenderede myndighederne handelen onsdag morgen den 26. april.

Financial Times i City of London bragte sent tirsdag den 25. april en foruroligende artikel med overskriften: “Sharp Sell-Off in First Republic Shares Causes Alarm in Washington”, som sendte et dystert ildevarslende budskab til deres læsere: “Regeringsembedsmænd og tilsynsmyndigheder kæmper for at finde en plan”, og bankembedsmænd er “i kontakt med den amerikanske regering, som er i højeste alarmberedskab”. De muligheder, der er på bordet, er alle de samme dårlige muligheder, som Silicon Valley Bank-lignende First Republic, en mellemstor bank, der er stærkt involveret i teknologiske opstartsvirksomheder og andre former for spekulation, stod over for i midten af marts: a) Lad den gå konkurs og tillad afsmitningen at brede sig til hele det spekulative finanssystem, b) få FDIC til at overskride sine lovbestemte beføjelser til kun at forsikre indskud på op til 250.000 dollars og i stedet redde alle indskydere i First Republic (det samme trick, der blev brugt i forbindelse med Silicon Valley), eller c) overtale et halvt dusin megabanker til at træde til og opkøbe First Republic, herunder alt det spekulative affald fra bankens regnskaber, hvis indskud ikke er blevet indfriet.

På den anden side af Atlanten sveder Union Bank of Switzerland (UBS), som i øjeblikket er den tredjestørste bank i Europa, intenst over, hvordan den skal sluge og formentlig fordøje alt det finansielle affald, som den indvilligede i at overtage fra den konkursramte Credit Suisse, der gik ned den 19. marts, lige efter Silicon Valley Bank. UBS er så tæt forbundet med den globale derivatboble, at Financial Stability Board betragter den som en “global systemisk vigtig bank” – hvilket betyder, at den skal holdes flydende, ellers kan hele systemet implodere.

Men den barske virkelighed er, at den spekulative boble på 2 billioner dollars ikke kan holdes flydende. Hele systemet vil falde sammen. Og det eneste åbne spørgsmål er, om befolkningen i USA og Europa vil være kloge og modige nok til at kræve, at deres regeringer forlader det synkende Titanic, mens det stadig er muligt at overleve. Som Helga Zepp-LaRouche udtrykte det i sin ugentlige webcast-diskussion i dag: “Efter min mening stiger krigsfaren for hver dag der går. Trin for trin bevæger vi os tættere på en sandsynlig katastrofe.”

Det er på tide at lukke munden på bugtaleren og lytte til vores egne gode engle.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*