Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Det er på tide, at de voksne overtager kontrollen

Det er på tide, at de voksne overtager kontrollen
image_pdfimage_print

Den 23. april 2023 (EIRNS) – Chefen for det nationale sikkerheds- og forsvarsråd (NSDC), Oleksij Danilov, der opererer fra Ukraines præsidentkontor, reagerede i dag imod muligheden for et udbrud af fred: “Når den russiske aggressors hensigt forbliver det samme – at ødelægge Ukraine – er de seneste fredsskabende initiativer pro-russisk fredsmageri. I skal ikke forsøge at sætte os til forhandlingsbordet – giv os våben nok. Våben er den bedste mægler og et klart argument for Rusland med hensyn til kommunikation.”

Det berømte forvarsel om det antikke Grækenlands undergang og sammenbrud er episoden med “Melian-dialogen”, som Thukydides erindrer om. Kort fortalt besatte Athen omkring 418 f.Kr. den mindre ø Melos, som tidligere var allieret med Sparta. Under forhandlingerne kan det magtfulde Athen ikke acceptere nogen fredelig overgivelse. Hvorfor ikke? Fordi alle de andre græske bystater vil se Athen være rimelig; og det viser sig, at Athen ikke kan tillade sig det. Kernen i deres kejserlige kontrol er frygt, og når frygtens lim forsvinder, forsvinder det kejserlige Athen. Athen dræbte alle mænd på øen og gjorde alle kvinder til slaver. Athen havde opgivet det, der havde gjort det respekteret og magtfuldt, en førerrolle i den græske verden mod de imperialistiske persiske invasioner. Det var nu afhængig af terror. Athen kom sig efterfølgende aldrig over det.

Danilovs skældsord var en del af en epidemi i løbet af weekenden. Hans samarbejdspartner, Ukraines viceudenrigsminister Andrij Melnyk (berygtet som åbenlys beundrer af nazi-kollaboratøren Stepan Bandera), sendte budskabet ud til sine vestlige allierede, at uanset hvad de har fået, var der nu bogstaveligt talt brug for ti gange mere oprustning. Til at begynde med Eurofighter- og Tornado-kampfly. USA har på trods af tocifrede milliarder af dollars i militær oprustning kun leveret omkring 15 % af det nødvendige. Er der nogen, der ønsker en atomkonfrontation?

Og banden fra “Free Nations of Post-Russia Forum” (FNPF) har samlet sig for at invadere Capitol Hill i denne uge, og kræver at USA ikke viger tilbage i en fuldstændig konfrontation med Rusland. En af lederne af denne “knus Rusland i småstykker”-bande, den tidligere øverstkommanderende general for den amerikanske hær i Europa, general Ben Hodges, fremhævede i en artikel i London Telegraph: “Ukraine kan generobre Krim inden for få måneder, hvis vi lader dem gøre det”, med undertitlen: “Der er ikke behov for en diplomatisk løsning. Ruslands krig kan snart bringes til en ydmygende afslutning”. Hans kollega, Luke Coffey fra Hudson Institute, skrev den 17. april en artikel i Wall Street Journal, “Ukraine bør tage Krim fra Rusland”, med undertitlen: “Det ville være et retfærdigt udfald og tjener USA’s interesser.” Bortset fra deres manglende evne til at begribe, hvordan en overskrift virker, er de i en desperat fremadrettet flugt-tilstand.

Endelig, betragt det amerikanske udenrigsministeriums barnagtige niveau. I denne måned, hvor Rusland har den roterende formandspost i FN’s Sikkerhedsråd, skal udenrigsminister Sergej Lavrov afholde en vigtig tale. I flere uger har udenrigsministeriet været involveret i et ynkeligt fjollet spil, hvor de spænder ben for de russiske journalister, der skal dække Lavrovs deltagelse i to vigtige begivenheder i FN’s Sikkerhedsråd den 24. og 25. april, og nægter at udstede visa til dem for at komme til FN, hvilket er en rutine. Udenrigsministeriet, der hele tiden har antydet, at det rigtige vil ske, lod journalisterne strande i lufthavnen, og fnisede mens de spillede et så tåbeligt spil med en atommagt. Lavrov bemærkede: “Jeg er selvfølgelig klar over, hvor velkendt vores amerikanske kolleger er for sådanne ting, men jeg var sikker på, at det denne gang ville være anderledes i betragtning af det fokus, der er rettet på deres modbydelige opførsel. Jeg tog fejl. Det land, der betegner sig selv som det stærkeste, klogeste, frieste og mest retfærdige, har opført sig fejt og dumt ved at vise, hvad dets erklæringer om at beskytte ytringsfriheden og adgangen til information virkelig er værd. Vi bliver også nødt til at arbejde for jer, være mere energiske og gøre en større indsats for at bringe sandheden frem til verdenssamfundet og offentligheden. Prøv venligst at følge med i, hvad vi vil gøre på dette område, og spred denne sandhed gennem jeres kanaler. Jeg er overbevist om, at det vil vække langt større interesse i hele verden, end de “filtrerede” oplysninger som vores vestlige kolleger trækker ned over hovederne på deres seere, lyttere og læsere. Vigtigst af alt, vær sikker på at vi ikke vil glemme eller tilgive.” (https://www.mid.ru/en/foreign_policy/news/1865026/)

Rusland finder Schiller Instituttets Helga Zepp-LaRouche som en anderledes slags vestlig leder. Det autoritative TASS interviewede hende, offentliggjort i dag, herunder hendes konklusion på deres spørgsmål om Pentagon-lækagerne: “Det virkelig foruroligende spørgsmål er antydningen af desinformation om den faktiske vurdering af Ukraines chancer for at “vinde denne krig på slagmarken”. Hvis de amerikanske myndigheder havde et langt mere pessimistisk og faktisk mere realistisk syn på ukrainernes manglende evne til at ‘vinde’, men bevidst fremstillede dette skøn anderledes, så blev ikke blot det ukrainske folk ofret, men de allierede blev også lokket ind i en politik for at sende flere og tungere våben, hvilket i sidste ende gør dem til et mål for en potentiel optrapning.”

Det er på tide, at de voksne overtager kontrollen.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*