Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Vil man undgå atomkrig, skal man starte en fredsbevægelse

Vil man undgå atomkrig, skal man starte en fredsbevægelse
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

13. juli 2023 (EIRNS) – Under et interview med det russiske nyhedssite Lenta.ru fremsatte den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov den tankevækkende pointe, at udstationeringen af vestlige F-16-fly i Ukraine vil blive opfattet af Rusland som en “atomtrussel”. “Vi har informeret atommagterne,” sagde Lavrov, “om, at Rusland ikke kan ignorere disse flys potentiale til at bære atomvåben. Ingen forsikringer vil hjælpe her.” Det er kendt, at F-16-fly kan udstyres til at bære B-61-atombomber, men en fjern observatør, nemlig Rusland, vil ikke have nogen mulighed for at afgøre, om et fly er bevæbnet med sådanne våben eller ej. “I løbet af kampoperationerne,” fortsatte Lavrov, “vil vores soldater ikke finde ud af, om hvert enkelt fly af denne type er udstyret til at levere atomvåben eller ej. Vi vil betragte selve det faktum, at flyene er udstyret til at bære atomvåben. Vi vil betragte selve det faktum, at de ukrainske væbnede styrker har sådanne systemer, som en trussel fra Vesten på det atomare område.”

Hvad betyder det, kan man spørge? Det betyder, man skal gøre alt, hvad man kan, for at aktivere en fredsbevægelse i USA og Europa lige nu – livet for alle omkring én vil sandsynligvis afhænge af det. Vestens og NATO’s regeringer har skabt en situation, der er identisk med Cubakrisen i 1962, hvor den mindste fejlkommunikation eller fejlberegning kan udløse en global, civilisationsødelæggende krig. Og hvis man tror, at det er en overdrivelse, og at “de aldrig vil lade det ske”, kan man godt tro om igen. Det er deres eksplicitte politik, som det er blevet sagt gentagne gange: Hold op med at bekymre dig om Putins “røde linjer” – skub til grænsen og afslør hans “bluff”.

Samtidig ser den påståede “forenede” vestlige alliance mere og mere absurd ud dag for dag. På trods af at NATO-topmødet i Vilnius, Litauen, sluttede med store sikkerhedsmæssige og økonomiske garantier til Ukraine, var det ikke uden en hel del fodarbejde for at forhindre åbne slagsmål i at bryde ud. Ukrainerne gjorde efter sigende mange på NATO-topmødet rasende med deres fornærmelser om, at NATO’s manglende evne til at give Ukraine medlemskab viser, at de er “absurde” og “mangler politisk vilje.” Tænk også på nyheden om, at Ukraines sponsorer ikke kan nå til enighed om, hvordan de skal reparere de berømte Leopard-kampvogne fra Tyskland – udstyr, der tidligere blev set som en afgørende faktor for Ukraine på slagmarken. Ingen kan blive enige om, hvem der skal betale for det, så kampvognene står der, ubrugelige.

Som Lyndon LaRouche længe har insisteret på, kommer faren for krig fra sammenbruddet af de vestlige landes økonomiske/finansielle systemer. Som Biden selv sagde for nylig i et interview med CNN, blev beslutningen om at indsætte klyngebomber i Ukraine ikke blot truffet på grund af en vanvittig besættelse af at ødelægge Rusland (selvom det bestemt er sandt), men snarere fordi USA ikke kan opretholde de nødvendige produktionshastigheder og er løbet tør for almindelig ammunition. Hvordan denne lille sandhed er sluppet ud, får vi måske aldrig at vide, men den tjener til at antænde ny modstand mod det umoralske i den nuværende krigspolitik og viser løgnen om de såkaldte blomstrende vestlige “demokratier” versus de svage og desperate “autokratier”.

Menneskeheden står ved en korsvej, som den aldrig har oplevet før, og hvis løsning ikke kan udledes af nogen tidligere politisk eller historisk periode. Der kan være ligheder eller metaforiske sammenhænge, men der er intet at støtte sig til, så man kan klare sig gennem nutidens tumult. Alene hævdelse af principper – som de anvendes og kæmpes for af modige ledere af nutidens nye fredsbevægelse – vil kunne føre verdens nationer ind i et nyt paradigme. Det er vigtigheden af Helga Zepp-LaRouches “Ti principper” i dag, som det f.eks. fremgår af hendes tiende punkt: “Den grundlæggende antagelse for det nye paradigme er, at mennesket grundlæggende er godt og i stand til uendeligt at perfektionere sit sinds kreativitet og sin sjæls skønhed.” Dette princip er grundlaget for optimisme – og for at skabe fred – selv blandt vidt forskellige folkeslag og nationer.

Så bliv derfor en sådan modig leder. Og slut dig til fredsbevægelsen!

Foto: Roman Ondintsov, Pexels CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*