Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

‘Bombningerne af Hiroshima og Nagasaki var unødvendige,
udtalte USA’s militære topledere under Anden Verdenskrig’

‘Bombningerne af Hiroshima og Nagasaki var unødvendige,
udtalte USA’s militære topledere under Anden Verdenskrig’
image_pdfimage_print

Aug. 7, 2023 (EIRNS)- På sin hjemmeside, “Stark Realities with Brian McGlinchey”, tager Brian McGlinchey fat på den fortsatte retfærdiggørelse af anvendelsen af atomvåben i Japan ved at citere amerikanske militære embedsmænd på det tidspunkt, som var uenige i den forfærdelige beslutning om at bruge bomben. McGlinchey giver ellers et nyttigt historisk studie af forhandlingsprocessen på det tidspunkt og argumenterer yderligere for, at betingelserne for en japansk overgivelse allerede var aftalt, før bomberne blev kastet – noget, som kun få forfattere uden for Executive Intelligence Review har vist. Det skal bemærkes, at McGlinchey tidligere drev 28pages.org, som spillede en vigtig rolle i kampagnen for at afklassificere de “28 sider” i den fælles undersøgelse af efterretningstjenesternes aktiviteter før og efter terrorangrebene den 11. september 2001, udført af Senatets særlige udvalg om efterretning og Repræsentanternes Hus’ permanente særlige udvalg om efterretning, som viste, at FBI kendte til inddragelsen af embedsmænd fra Saudi-Arabien i organiseringen af denne terroraktivitet.

McGlincheys artikel i Stark Realities begynder:

“Årsdagene for atombomberne over Hiroshima og Nagasaki giver mulighed for at nedbryde en hjørnestensmyte i amerikansk historie – at disse to masseslagtninger af civile var nødvendige for at få Japan til at overgive sig og skåne en halv million amerikanske soldater, som ellers ville være døde i en militær erobring af imperiets hjemlige øer.

“De, der angriber denne mytologi, bliver ofte pr. refleks afvist som upatriotiske, dårligt informerede eller begge dele. Men de mest overbevisende vidner mod den konventionelle visdom var patrioter med en unik forståelse af tingenes tilstand i august 1945 – USA’s øverste militære ledere under Anden Verdenskrig.

“Lad os først høre, hvad de havde at sige, og derefter undersøge de nøglefakta, der førte dem til deres lidet offentliggjorte overbevisninger,” skriver han; de følgende citater er uddrag af McGlincheys artikel.

General Dwight Eisenhower, da han hørte om de planlagte bombninger: “Jeg havde været bevidst om en følelse af depression og havde udtrykt mine alvorlige betænkeligheder over for [krigsminister Stimson], for det første fordi jeg mente, at Japan allerede var besejret, og at nedkastningen af bomben var helt unødvendig, og for det andet fordi jeg mente, at vores land burde undgå at chokere verdensopinionen ved at bruge et våben, hvis anvendelse, mente jeg, ikke længere var bydende nødvendig som en foranstaltning til at redde amerikanske liv. Det var min overbevisning, at Japan netop på det tidspunkt ledte efter en måde at overgive sig på med et minimum af “ansigtstab”.

Admiral William Leahy, Trumans stabschef: “Brugen af dette barbariske våben … var ikke til nogen væsentlig hjælp i vores krig mod Japan. Japanerne var allerede besejret og klar til at overgive sig på grund af den effektive flådeblokade og de vellykkede konventionelle bombardementer.

Generalmajor Curtis LeMay, 21. Bomber Command: “Krigen ville have været overstået på to uger uden russerne og uden atombomben…. Atombomben havde intet at gøre med at afslutte krigen.”

General Hap Arnold, U.S. Army Air Forces, fortalte en interviewer: “Den japanske position var håbløs, selv før den første atombombe faldt, fordi japanerne havde mistet kontrollen over deres egen luft.” Han skrev i sine erindringer: “Det forekom os altid, at japanerne, atombombe eller ej, allerede var på randen af kollaps.”

Ralph Bird, undersekretær i flåden: “Japanerne var klar til fred, og de havde allerede henvendt sig til russerne og schweizerne. …. Efter min mening var den japanske krig i virkeligheden vundet, før vi nogensinde brugte atombomben.

Brigadegeneral Carter Clarke, militær efterretningsofficer, som udarbejdede resuméer af opfangede telegrammer til Truman: “Da vi ikke behøvede at gøre det, og vi vidste, at vi ikke behøvede at gøre det … brugte vi [Hiroshima og Nagasaki] som et eksperiment for to atombomber. Mange andre højtstående militærofficerer var enige.”

Admiral Chester Nimitz, øverstbefalende for Stillehavsflåden: “Brugen af atombomber i Hiroshima og Nagasaki var ikke til nogen væsentlig hjælp i vores krig mod Japan. Japanerne var allerede besejret og klar til at overgive sig.” (https://starkrealities.substack.com/p/hiroshima-nagasaki-bombings-were )

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*