Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Embedsmand i USA’s udenrigsministeriet fratræder på grund af Bidens politik over for Israel

Embedsmand i USA’s udenrigsministeriet fratræder på grund af Bidens politik over for Israel
image_pdfimage_print

19. oktober 2023 (EIRNS) – Den første offentlige uenighed i opposition til præsident Joe Bidens carte blanche-politik over for Israel inden for den amerikanske regering er dukket op. New York Times rapporterede i nat om Josh Pauls opsigelse, direktør for Kongres- og offentlige anliggender i udenrigsministeriets kontor for politisk-militære Anliggender gennem de sidste 11 år, i protest mod administrationens fulde støtte til Israel, herunder våbenleverancer. I sit afskedsbrev sagde Paul, at Biden-administrationens “blinde støtte til den ene side” førte til politiske beslutninger, der var “kortsigtede, destruktive, uretfærdige og i modstrid med de værdier, vi offentligt bekender os til.”

“Det svar Israel giver, og dermed den amerikanske støtte både til dette svar og til besættelsens status quo, vil kun føre til flere og dybere lidelser for både det israelske og det palæstinensiske folk,” skrev han ifølge Times. “Jeg frygter, at vi er ved at gentage de samme fejl, som vi har begået de sidste årtier, og jeg nægter at være en del af det længere.”

I et interview fortalte Paul Times, at Israels afskæring af vand, mad, lægehjælp og elektricitet til Gaza, et område med 2 millioner mennesker, burde udløse beskyttelse i en række mangeårige føderale love, der har til formål at holde amerikanske våben ude af hænderne på menneskerettighedsovertrædere. Men disse juridiske værn svigter, sagde han. “Problemet med alle disse bestemmelser er, at de hviler på den udøvende magts beslutning om, at der er sket en krænkelse af menneskerettighederne,” sagde Paul. “Beslutningen om at træffe en afgørelse ligger ikke hos en upartisk akademisk enhed, og der er ikke noget reelt argument for, at præsidenten skal træffe en afgørelse.”

Siden han offentliggjorde sin afskedsbegæring online i går, sagde Paul, at han havde modtaget et væld af støtte fra kolleger i udenrigsministeriet og kongresmedlemmer. “Mange mennesker kæmper med, at det er den nuværende politik og finder den dybt problematisk,” sagde han. “Jeg er virkelig blevet rørt over nogle af de folk, der har kontaktet mig for at sige, at de forstår, hvor jeg kommer fra. De respekterer min beslutning. Det har været meget støttende.”

Israels Knesset forbyder lovgiver at modsætte sig massakre på palæstinensere
19. oktober 2023 (EIRNS) – Det israelske Knesset har bandlyst den valgte lovgiver Ofer Cassif i 45 dage, fordi han har udtalt sig om den forsætlige nedslagtning af palæstinensere, som nu er omkring tre gange større end den nedslagtning, som Hamas udførte den 7. oktober. Cassif][(https://twitter.com/dancohen3000/status/1714707750645604667) nægter at lade sig bringe til tavshed:

“Den etiske komités beslutning er endnu et søm i kisten for politisk ytringsfrihed i Israel. I hvert af mine interviews fordømte jeg stærkt og direkte og udtrykte min dybe afsky for Hamas’ kriminelle massakrer. Mine politiske udtalelser mod besættelsen og krigen er ikke udtalelser mod staten Israel, da fred og retfærdighed også tjener den og dens borgere. Alle israelere lider alvorlig skade af de evige blodsudgydelser og indskrænkningen af det demokratiske rum.

“Den israelske regering udfører faktisk en massakre i Gaza og ønsker krig og vold for at forfølge sin politik. Mine udtalelser er lovlige og legitime politiske udtalelser. Min straf er en form for politisk forfølgelse. “Grusomhedernes regering” bringer en katastrofe over både det israelske folk og det palæstinensiske folk og fører nu også en McCarthy-agtig klapjagt på de kritiske røster i det israelske samfund.

“Selv i disse svære dage vil jeg ikke være tavs og vil fortsætte med at kæmpe for de principper, som jeg blev valgt til at realisere – fred, lighed og retfærdighed for alle.”

Foto: Hailey Black, Pexels CCO

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*