Der er bedre tider på vej

Den 19. november 2023 (EIRNS) – Dørene til en ny æra i historien er ved at blive åbnet af en strøm af politisk aktivisme, diplomatisk arbejde og planlægning af et nyt paradigme. I Californien stormede ungdommelige aktivister, der krævede våbenhvile i Gaza, Det Demokratiske Partis årlige kongres i Californien og lukkede arrangementet ned resten af dagen. Det skete efter en stor protest, der blokerede San Francisco Bay Bridge med opfordringer til våbenhvile. En gruppe udenrigsministre fra arabiske og muslimske lande og organisationer er på vej til Beijing til møder mandag og tirsdag den 20.-21. november for at diskutere en våbenhvile og en samlet løsning på Israel-Palæstina-konflikten. Dette er kun den første af flere hovedstæder, som diplomaterne vil besøge på deres udvidede mission. Og der er rapporter om, at Israel og Hamas er involveret i forhandlinger om en pause i kampene og en delvis udveksling af gidsler.

I mellemtiden henviser Washington Post i sin rekonstruktion af begivenhederne den 7. oktober til Israels manglende beredskab, og BBC og CNN har påpeget uoverensstemmelserne i den IDF-ledede rundvisning på Al-Shifa Hospital, som Israel hævder fungerede som knudepunkt for Hamas’ operationer.

Selvom Israels premierminister Netanyahu på en pressekonference sagde, at “i lyset af den store modstand” fra hele verden, “afviser jeg presset og gør det klart for verden: Vi vil fortsætte med at kæmpe indtil sejren,” kan tempoet i protesterne rundt om i verden, herunder især i USA, samt det voksende antal jødiske føderale lovgivere, der kræver en ændring af politikken, tvinge Israels hånd.

Krav udefra, opmuntring udefra, finansiering og planlægning af genopbygning og udvikling udefra – det bredere verdenssamfund har en rolle at spille for at sikre fred i Sydvestasien og globalt.

Et bemærkelsesværdigt aspekt af det nødvendige lederskab i USA leveres af Diane Sare, LaRouches uafhængige kandidat til det amerikanske senat fra New York. Hendes kampagne for et sæde i nationens højeste lovgivende forsamling må blive et nationalt fokus for at give lederskab til en nation, der er faret vild. “[M]in kampagne for det amerikanske senat fra New York vil nu blive en landsdækkende indsats,” skriver kandidaten, “med hurtig rekruttering af organisationskomiteer i hver stat, helliget til ikke blot mit valg som amerikansk senator fra New York, og det interessante oprør der ville følge som et resultat, men til at arbejde sammen med mig for at sikre, at hele Lyndon LaRouches program bliver vedtaget som politik af den amerikanske regering.”

Næste søndag, den 26. november, afholder International Peace Coalition et særligt møde om faren for krig og udsigterne til et nyt paradigme, inklusive visning af filmen “8:15 Hiroshima: From Father to Daughter,” for at gøre den civilisatoriske fare ved at sprede krig i den nutidige verden tydelig.

Jødiske kongresmedlemmer kritiserer de menneskelige omkostninger ved Israels Gaza-operation

Den 18. november 2023 (EIRNS) – Ifølge en rapport i Times of Israel har tre jødiske medlemmer af den amerikanske kongres kritiseret de menneskelige omkostninger ved Israels militære kampagne i Gaza. En af dem, demokraten Becca Balint fra Vermont, er det første jødiske medlem, der opfordrer til en våbenhvile. “Det, der er brug for lige nu, er en øjeblikkelig pause fra volden for at muliggøre en ægte forhandlet våbenhvile,” sagde hun i en kronik, der blev offentliggjort af VTigger, et nyhedssite i Vermont. “En, hvor begge sider stopper blodsudgydelserne, tillader kritisk adgang til humanitær hjælp og bevæger sig i retning af at forhandle en bæredygtig og varig fred.”

Alle tre – de to andre er rep. Dean Phillips fra Minnesota og senator Jon Ossoff fra Georgia – uddyber deres kritik ved at sige, at Israel skal besejre Hamas, men ellers er de skarpe i deres kritik af Israels opførsel i Gaza. “Omfanget af civile dødsfald og lidelser i Gaza er unødvendigt. Det er et moralsk svigt, og det bør være uacceptabelt for USA,” sagde Ossoff i en tale fra senatet den 17. november. “Israel har al mulig ret til og forventning om at angribe Hamas-terrorister og nedbryde deres evne til at ødelægge staten Israel. Men denne reaktion har haft uacceptable konsekvenser for palæstinenserne, hvoraf mange er ofre for Hamas’ terror – ikke tilhængere af den,” sagde Phillips den 17. november.

Repræsentant Jamie Raskin fra Maryland modtog også ros fra den jødiske fredsgruppe IfNotNow for sin udtalelse om konflikten den 17. november. Punkt 2 opfordrer til “øjeblikkeligt ophør af fjendtligheder mod alle civile mål for at redde livet for truede kvinder, børn, spædbørn og andre ikke-stridende.” Erklæringens punkt 5 opfordrer også til en “global genopbygningsindsats i stil med Marshall-planen, der kanaliserer verdens energi og ressourcer, ikke til vold og krig, men til fred, social og kommunal genopbygning af ødelagte områder i Gaza og Israel….”

Foto: David Berkowitz , Creative Commons