Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Græder palæstinensiske børn anderledes end israelske børn?

Græder palæstinensiske børn anderledes end israelske børn?
image_pdfimage_print

Den 8. nov. 2023 (EIRNS) –

“Der er en grænse for tyrannens magt.”- Friedrich Schiller

“Buen i det moralske univers er lang, men den bøjer sig mod retfærdighed.” – Martin Luther King, Jr.

“Man kan narre nogle mennesker hele tiden, og alle mennesker noget af tiden, men man kan ikke narre alle mennesker hele tiden.” – Abraham Lincoln

Der er bestemt en dyb optimisme i disse ordsprog; men i nogle mørke, dystre perioder af menneskelige begivenheder – som i det nuværende daglige, kværnende, ubarmhjertige massemord på kvinder, børn og ældre i Gaza – ser det ud til, at de blot er fine ordsprog, der ikke rigtig kan anvendes i det virkelige liv.

I løbet af den sidste måned er over 10.000 palæstinensere i Gaza døde af Israels militære kampagne, mere end 7.500 af dem var kvinder, børn og ældre. Det er svært at hævde, at de er Hamas-krigere. Mens verden ser på med rædsel, er den faktiske andel af døde blandt Gazas kvinder, børn og ældre steget fra 67% til nu mere end 73%. Israels premierminister Benjamin Netanyahu har ikke givet efter for forlegenhed eller nogen normal følelse af menneskelighed. FN oplyser, at der nu i gennemsnit dør 160 børn i Gaza på denne måde hver dag. Hvis Gazas befolkning var lige så stor som USA’s, ville det svare til 23.000 børn om dagen i USA. …

I går stemte flertallet i Repræsentanternes Hus for at kritisere Rashida Tlaib, en amerikaner af palæstinensisk afstamning, for at rejse spørgsmålet om Israels massedrab på Gazas civile, ulovligheden af “kollektiv skyld” – men i realiteten for at trænge ind i de afstumpede politikeres fantasiliv. Tlaib bøjede sig ikke under en “Alice i Eventyrland” seance i Repræsentanternes Hus i går: “Jeg kan ikke tro, at jeg er nødt til at sige dette, men det palæstinensiske folk er ikke til engangsbrug. Vi er mennesker ligesom alle andre…. Skrigene fra de palæstinensiske og israelske børn lyder ikke anderledes for mig. Det jeg ikke forstår er, hvorfor palæstinensernes skrig lyder anderledes for jer alle. Vi må ikke miste vores fælles menneskelighed…. Jeg vil ikke bringes til tavshed, og jeg vil ikke lade jer fordreje mine ord. At forsøge at skræmme eller censurere mig vil ikke virke.”

I dag forlod over 100 medarbejdere og embedsmænd fra Capitol Hill deres arbejde for at holde en offentlig mindehøjtidelighed for de over 10.000 palæstinensiske og over 1.300 israelske dødsfald i den seneste måned. De forklarede, at de håndterer alle opkaldene fra den amerikanske befolkning, men at deres chefer nægter at lytte. De har ingen anden udvej end offentligt at råbe deres chefer op og kræve en våbenhvile. De undrer sig tydeligvis også over deres chefers hørelse – og de synes åbenbart selv, at de hører palæstinensiske og israelske børn græde på stort set samme måde. De, der ikke tror på, at der er noget, der hedder en “fælles menneskehed”, er simpelthen racister.

Så hvorfor er det, at man ikke kan narre alle mennesker hele tiden? Det viser sig, at hvis det skete, ville der ikke være nogen verden (og du ville ikke være her til at gøre sådan noget). Nok mennesker er nødt til at forholde sig til virkeligheden ofte nok til, at samfund kan overleve. Tyranner, der skal avle underdanighed, ender med en befolkning, der ikke er i stand til at overleve. Og det viser sig, at universet kræver menneskehedens moralske valg for at opnå sin mission gennem at være frugtbar og formere sig og have herredømme over naturen.

Den amerikanske kongres kan [bevæges], og det er nøglen til, at USA kan sætte en stopper for serieforbryderen Benjamin Netanyahu. Der bør ikke være nogen opbremsning i mobiliseringen for en våbenhvile, men nøglen er, at universet kræver, at menneskeheden forvandler ørkener til grønne, frugtbare oaser. Hvis vi ikke hører, hvordan universet råber, har jøder og palæstinensere kæmpet om stumper af ørken. Vores fælles menneskehed kan gøre det bedre.

Stop drabene!

Og gør ørkenen grønnere.

Foto: Creative Commons, Libertinus

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*