Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Sydafrikas sag ved Den Internationale Domstol angående Israels folkedrab i Gaza

Sydafrikas sag ved Den Internationale Domstol angående Israels folkedrab i Gaza
image_pdfimage_print

Ikke korrekturlæst

11. januar 2024 (EIRNS)- Den sydafrikanske menneskerettighedsadvokat Adila Hassim præsenterede sit lands sag for Den Internationale Domstol i dag, angående Israels igangværende folkemord i Israel. Andre medlemmer af Sydafrikas team præsenterede andre facetter af sagen, herunder de igangværende folkemorderiske konsekvenser, der kan forventes (fra spredning af sygdomme osv.) og de udtrykte hensigtserklæringer fra Israels ledelse om at udslette civilbefolkningen og ødelægge landet.

Efter at have forklaret Israels kontrol over Gaza, “dets territorialfarvande, landovergange, vand, elektricitet, elektromagnetiske område og civile infrastruktur i Gaza, såvel som over centrale regeringsfunktioner,” og at det kontrollerer al adgang ind og ud, skitserede Hassim “de tungeste konventionelle bombekampagner i den moderne krigsførelses historie, “, der har dræbt mere end 22.000 palæstinensere på 13 uger, og den “umiddelbare risiko for at dø af sult, dehydrering og sygdom som følge af Israels fortsatte belejring, ødelæggelsen af palæstinensiske byer, den utilstrækkelige hjælp, der er blevet tilladt til den palæstinensiske befolkning, og umuligheden af at distribuere denne begrænsede hjælp, mens bomberne falder. “

Der er fire niveauer af folkemord:

1. Massedrabene er nu oppe på 23.210, “hvoraf mindst 70% menes at være kvinder og børn,” plus yderligere 7.000 “stadig savnede, formodet døde under murbrokkerne…. De er blevet dræbt, hvis de ikke har evakueret de steder, de er flygtet til, og endda mens de forsøgte at flygte via israelsk erklærede sikre ruter…. Alene i de første tre uger efter den 7. oktober anvendte Israel 6.000 bomber om ugen. Mindst 200 gange har de indsat 2.000-punds bomber i sydlige områder af Palæstina, der er udpeget som sikre.” Sådanne “bomber er nogle af de største og mest destruktive bomber, der findes…. Israel har dræbt et hidtil uset antal civile med fuld viden om, hvor mange civile liv hver bombe vil tage…. Omfanget af palæstinensiske drab på børn i Gaza er så stort, at FN-chefer har beskrevet det som en kirkegård for børn.”

2. “Påførelse af alvorlig legemlig eller psykisk skade” omfatter nu omkring 60.000 “sårede og lemlæstede”. Igen er størstedelen af dem kvinder og børn.”

3. “Israel har bevidst indført forhold i Gaza, som ikke kan opretholde liv, og som er beregnet til at medføre dets fysiske ødelæggelse.” Israel opnår dette på mindst fire måder.

a. For det første ved at tvangsforflytte omkring 85% af Gazas befolkning, begyndende med en ordre den 13. oktober til mere end 1 million om at evakuere inden for 24 timer. ” Det krævede øjeblikkelig bevægelse, hvor man kun tog, hvad man kunne bære, samtidig med at ingen humanitær hjælp var tilladt, og brændstof, vand, mad og andre livsfornødenheder bevidst var blevet afskåret. Det var helt klart beregnet på at ødelægge befolkningen.” Samtidig blev deres hjem ødelagt “hvilket efterlod mindst en halv million palæstinensere uden noget hjem at vende tilbage til…. Der er overhovedet ingen tegn på, at Israel påtager sig ansvaret for at genopbygge det, de har ødelagt. I stedet fejres ødelæggelserne af den israelske hær.” Der blev vist video af soldater, der ” frydefuldt detonerede hele boligblokke og bytorve….”

b. Den bevidste skabelse af “udbredt sult, dehydrering og hungersnød. Israels kampagne har drevet Gazas indbyggere til sultegrænsen. Hele 93 % af befolkningen i Gaza er ramt af sult på et niveau, der ikke er set før. Af alle de mennesker i verden, der i øjeblikket lider af katastrofal sult, befinder mere end 80% sig i Gaza.” Eksperter forudser flere dødsfald “på grund af sult og sygdom end luftangreb”. Og alligevel fortsætter Israel med at forhindre effektiv levering af humanitær hjælp,” både ved at begrænse hjælpen og ved at lamme forsyningen gennem konstante bombardementer.

c. “Israel har bevidst skabt forhold, hvor palæstinenserne i Gaza nægtes tilstrækkeligt husly, tøj eller sanitet.” Befolkningen er berøvet tilstrækkelig beklædning, rent vand osv., hvilket har ført til “en voldsom stigning i udbrud af smitsomme sygdomme” og en voldsom stigning af diarré hos børn under fem år – en 20-dobling.

d. Sundhedsinfrastrukturen “er blevet fuldstændig udslettet.”

4. Med hensyn til 2d, “Indførelse af foranstaltninger, der har til formål at forhindre fødsler i gruppen”, påpegede Hassim, at det skete gennem handlinger som blokering af medicinsk udstyr beregnet til fødsler. Resultatet er, at 25 ud af de 180 kvinder, der føder på en given dag, har fødselsrelaterede komplikationer og ikke får nogen medicinsk hjælp.

Foto: Adila Hassim before the International Court of Justice. UN News

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*