Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Irans udenrigsminister nedtoner Israels droneangreb

Irans udenrigsminister nedtoner Israels droneangreb
image_pdfimage_print

21. april 2024 (EIRNS) – I et interview med [NBC News] (https://www.nbcnews.com/news/world/iranian-foreign-minister-says-weapons-used-israeli-attack-toys-childre-rcna148568) den 19. april nedtonede Irans udenrigsminister, Hossein Amir-Abdollahian, Israels droneangreb på Iran tidligt fredag morgen lokal tid den 19. april. Interviewet blev dækket bredt af andre nyhedsbureauer.

“Det, der skete i går aftes, var ikke et angreb,” sagde udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian i et interview med Tom Llamas fra NBC News. “De var mere ligesom legetøj, som vores børn leger med – ikke droner.”

Han antydede, at Iran ikke ville svare igen, medmindre der var et betydeligt angreb fra Israel. “Så længe der ikke er noget nyt israelsk angreb mod vores interesser, så vil vi ikke reagere,” sagde han. Og han advarede også om, at Iran ville reagere, hvis der kom et alvorligt angreb. “Hvis Israel foretager en afgørende handling mod mit land, og det bliver bevist over for os, vil vores reaktion være øjeblikkelig og maksimal og få dem til at fortryde det,” sagde udenrigsministeren.

Ministeren understregede, at Irans nylige 300 droneangreb på Israel var ment som “en advarsel”. “Vi kunne have ramt Haifa og Tel Aviv. Vi kunne også have ramt alle de økonomiske havne i Israel…. Men vores røde linjer var civile – vi havde udelukkende et militært formål,” sagde Amir-Abdollahian. 

Foto: Wikimedia

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*