Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

At standse atomkrig: Nu til det næste skridt

At standse atomkrig: Nu til det næste skridt
image_pdfimage_print

Den 13. juni 2024 

Schiller Instituttets hastepressekonference onsdag den 12. juni i Washington, D.C., National Press Club, “Faren for atomkrig er reel og må stoppes”, var på flere måder en stor succes. Paneldeltagerne Scott Ritter, oberst Richard Black (pensioneret), oberst Larry Wilkerson (pensioneret) og Schiller Instituttets grundlægger og formand, Helga Zepp-LaRouche, blev hørt direkte af næsten 2.000 mennesker og mere end 30.000 i løbet af de efterfølgende 24 timer. Diplomatiske ambassader og nyhedsbureauer fra hele verden deltog personligt og via sociale medier.

 

Samtidig optrappes krigsfaren hver dag, næsten time for time, hvilket fordrede, at det akutte pressemøde blev organiseret så hurtigt,. Mens pressekonferencen fandt sted onsdag, indførte USA endnu flere sanktioner mod Rusland. Rusland reagerede senere ved at stoppe transaktioner på landets finansielle børser i amerikanske dollars, euro eller Hongkong-dollars – noget, der var på vej, men som nu er blevet fremskyndet takket være USA’s seneste tiltag. I mellemtiden besøgte russiske atomare (men ubevæbnede) skibe (fire i alt), herunder den russiske fregat Admiral Gorshkov og den atomare ubådsmissilkrydser Kazan, nationen Cuba, på hvad der af USA’s nationale sikkerhedsrådgiver Jake Sullivan blev omtalt som “noget, vi har set før”.

 

Henviste Sullivan til oktober 1962? Og endnu vigtigere: Ville Sullivan rent faktisk vide, hvad han mente, hvis han gjorde? Som Executive Intelligence Reviews militæranalytiker Carl Osgood rapporterede: “USA er faktisk så ubekymret over den russiske indsatsstyrke, at den amerikanske flåde har indsat tre missildestroyere sammen med en fregat fra den franske flåde og et canadisk krigsskib samt amerikanske og canadiske fly for at overvåge de russiske skibes passage til Havana, kun 90 miles ud for Floridas spids. “Luft- og søfartsaktiver under U.S. Northern Command har gennemført operationer for at sikre forsvaret af USA og Canada,” sagde Pentagon….”

 

Dette er ikke, og vil ikke længere være, normale tider. Vi lever måske ikke længere i noget, der nogensinde igen vil ligne “normale tider”. Vores fysiske rumtid er blevet permanent forskudt, og “det er meget muligt”, som afdøde Dr. Fred Wills, tidligere udenrigsminister i Guyana og nær ven af Helga og Lyndon LaRouche, plejede at sige, “at blive fanget under niveauet for historiske begivenheder.” Det er sådan, nationer, civilisationer og imperier forsvinder. Det, hver enkelt borger må gøre for ikke bare at overleve, men også for at vokse og udvikle sig, er en “viljemæssig” tilgang for at forbedre livet ved at ændre historien.

 

Et tidligere medlem af USA’s National Security Agency (NSA), som overværede gårsdagens arrangement, bemærkede, at Helga Zepp-LaRouche “bandt det hele sammen til sidst. Det er man nødt til, for selv om jeg er enig i, at det er nødvendigt, at folk er bange for faren for en uundgåelig atomkrig, så de vil se den i øjnene, er det nødvendigt at vide, hvad det er for en verden, vi kæmper for, hvis vi skal have viljen til at vinde.” Zepp-LaRouches ti principper for en ny international sikkerheds- og udviklingsarkitektur kan være hovedårsagen til, at hun har optrådt på så mange “hitlister” og “drabslister” udstedt af styrker i Ukraine, og i forlængelse heraf, NATO. Hendes principper er revolutionerende i deres enkelhed og bør læses og anvendes som en kort, forståelig erklæring om, “hvorfor vi kæmper”. Apropos “hitlister” truer den amerikanske kongres nu med at afskaffe finansieringen af det ukrainske “Data Journalism Agency”, også kendt som “Texty”, en platform og ikke-statslig organisation, som for nylig offentliggjorde en liste med næsten 400 amerikanske borgere, herunder Harley Schlanger og Diane Sare, og 76 organisationer, som skulle “rammes”.

 

Zepp-LaRouches evaluering af, hvad pressekonferencen opnåede, og hvad der nu skal gøres, er delvist gengivet her og er ellers tilgængelig i udskriften af hendes ugentlige webcast i dag, “Den ‘eneste supermagt’ er på vej mod bankerot og irrelevans”. Hun blev spurgt, hvad hendes reaktion var på succesen med det Washington D.C.-baserede panel med Ritter, oberst Black og oberst Wilkerson:

 

Zepp-LaRouche: “Jeg synes, det var et vigtigt første skridt. Jeg bemærker talernes kompetence, som alle har en militær eller efterretningsmæssig baggrund: Oberst Wilkerson var stabschef for Colin Powell, meget åbenmundet og veltalende med stor indsigt. Richard Black har naturligvis et stort internationalt publikum. Folk har enorm respekt for hans integritet som amerikansk patriot. Og Scott Ritter er måske på nuværende tidspunkt den mest åbenmundede kritiker af USA’s konfrontationspolitik over for især Rusland, men også Kina. Så jeg tror, at kombinationen af disse talere og mig var vigtig for at få understreget, at det haster. Scott Ritter sagde det gentagne gange: Han sagde, at når folk fortalte ham, at han ikke skulle skræmme folk, så sagde han, at det er præcis det, vi skal gøre, for kun hvis folk vågner op – nu anvender jeg mine egne udtryk – midt om natten fulde af sved og er bange for, at de snart vil dø, hvis politikken ikke ændres, kan vi undgå at gå søvngængeragtigt ind i en katastrofe, som ingen måske overlever, hvis den indtræffer.

 

“Så jeg synes, det var meget, meget vigtigt. Umiddelbart efter at vi havde afsluttet denne pressekonference, tændte jeg for det tyske tv for at se nyhederne. Det var virkelig som et helt andet univers. Hvor folk på vores pressekonference advarede om, hvad der vil ske, hvis det kommer til atomkrig, og hvor virkeligt det er, er manglen på virkelighed i den tyske offentlige debat, i hvert fald som den transmitteres af de toneangivne medier, ganske enkelt forbløffende. Her har man Pistorius, forsvarsministeren, der opfordrer til militarisering af den tyske stat, opfordrer til en ny værnepligtshær, som er helt ude af trit med tiden; dette er angiveligt ikke Den kolde Krig.

 

 “Så jeg vil virkelig opfordre jer, vores seere, til, at det vigtigste, I kan gøre, er at se denne pressekonference, hvis I ikke har gjort det endnu, og derefter sende den rundt så bredt som muligt til alle mulige mennesker; folkevalgte, kontakter på de sociale medier, institutioner. Jeg tror, at det er en meget vigtig advarsel.

 

 “Er det allerede nu nok til at stoppe det tog, som ifølge mange militære eksperter og ledere i Europa og de østeuropæiske stater allerede har forladt stationen? Det tror jeg ikke. For så sent som i dag blev det rapporteret, at Ruslands viceudenrigsminister, Alexander Grushko, grundlæggende advarede om, at der er meget klare tegn på, at NATO forbereder sig på et sammenstød med Rusland, herunder muligheden for at inddrage atomvåben, og at situationen er yderst farlig. Derfor tror jeg ikke, at vi har afsporet denne politik. Jeg tror, at vi har givet folk med god vilje et værktøj, som de kan bruge til at advare folkevalgte og deres venner og bekendte, men der skal gøres meget mere.”

Foto: Schiller Instituttet

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*