Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Hvem er Lyndon LaRouche?

Hvem er Lyndon LaRouche?
image_pdfimage_print

Den 15. august 2024 (EIRNS) – For at besvare det spørgsmål, som så mange stiller, skrev Lyndon LaRouche selv en kort erklæring i tredje person), som inkluderer følgende afsnit:

“LaRouches arbejde er bedst kendt gennem hans succes med to langtidsprognoser og hans dom over det nuværende finanssystems død i juli 2007. Den første af disse blev udviklet i 1959-1960 og forudsagde, at hvis de aksiomatiske politiske antagelser fra Truman-Eisenhower-præsidentembedet fortsatte, ville anden halvdel af 1960’erne opleve en række internationale finansielle og monetære kriser, som ville føre til et sammenbrud i de eksisterende Bretton Woods-aftaler: Dette skete i perioden fra devalueringen af det britiske pund i november 1967 til sammenbruddet af Bretton Woods-aftalerne den 15.-16. august 1971.

“Det andet var baseret på konsekvenserne af sammenbruddet i 1971. Han forudså, at hvis de dominerende magter tyede til en kombination af stadig mere grådige, pengepolitiske nedskæringsforanstaltninger, ville resultatet ikke blive en ny konjunkturbetinget krise, men snarere en systemisk krise, en generel sammenbrudskrise i det globale system. Siden den amerikanske børskrise i oktober 1987 og de strategiske, økonomiske, finansielle og pengepolitiske beslutninger i perioden 1989-1992 er det eksisterende globale finans- og valutasystem blevet fastlåst i den nuværende serie af seismiske rystelser, som er udtryk for en sådan global systemisk eller generel sammenbrudskrise.

“LaRouches seneste berømte konklusion kom i hans webcast den 25. juli 2007, på tærsklen til de første synlige tegn på den nuværende globale finansielle sammenbrudskrise, da han uden at gardere sig sagde, at det nuværende bankerotte finanssystem var færdigt. Siden da er LaRouches troværdighed i visse begrænsede, men betydningsfulde amerikanske professionelle økonomiske kredse og internationalt skudt i vejret, og hans internationale kampagne for en tilbagevenden til en Glass/Steagall-bankstandard og en ny aftale mellem suveræne nationalstater om et kreditsystem med faste valutakurser har fået stigende international støtte.”

I det berømte webcast fra 25. juli 2007, “The End of the Post-FDR Era”, udtalte LaRouche:

“Først og fremmest sker dette på et tidspunkt, hvor verdens penge- og finanssystem nu faktisk er i færd med at gå i opløsning. Der er ikke noget mystisk ved dette; jeg har talt om det i nogen tid, det har været i gang, og det aftager ikke. Det, der angives som aktieværdier og markedsværdier på de internationale finansmarkeder, er noget vrøvl! Det er rent fiktive opfattelser. Der er ingen sandhed i det; falskneriet er enormt. Der er ingen mulighed for at det nuværende finansielle system ikke kollapser – ingen! Det er færdigt, nu! Det nuværende finanssystem kan ikke fortsætte med at eksistere under nogen omstændigheder, under noget præsidentskab, under noget lederskab eller noget lederskab af nationer. Kun en grundlæggende og pludselig ændring i verdens monetære finanssystem vil forhindre et generelt, øjeblikkeligt kollaps i form af en kædereaktion. Vi ved ikke, hvor hurtigt det vil gå, men det vil fortsætte, og det vil være ustoppeligt! Og jo længere tid der går, før det får en ende, jo værre bliver det.”

Foto: EIRNS

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*