Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ebolaudbrud vil blive værre, siger USA’s Center for Kontrol og Forebyggelse af Sygdom

Ebolaudbrud vil blive værre, siger USA’s Center for Kontrol og Forebyggelse af Sygdom
image_pdfimage_print

27. august 2014 – I kølvandet på dr. Sahr Rogers død, som arbejdede på et hospital i byen Kenema i det østlige Sierra Leone, da han blev smittet med Ebola, det tredje dødsfald blandt ledende læger, siden ebolavirussen begyndte at hærge, sagde dr. Tom Frieden, direktør for USA’s Center for Kontrol og Forebyggelse af Sygdom, til AP:

»Jeg ville ønske, at jeg ikke behøvede at sige det her, men det vil blive værre, før det bliver bedre.«

Dr. Frieden er netop vendt tilbage fra sit besøg i Liberia, hvor han beskrev situationen som dyster. Der er rapporteret i alt 2.615 smittede og 1.427 dødsfald i Guinea, Liberia, Nigeria og Sierra Leone, siden marts måned. Nogle læger har noteret en dødsrate på mindst 60 %, men WHO siger, at det kan være så højt som 90 %.

I dag rapporterede The BRICS Post, at myndighederne i BRIKS-nationerne har meddelt, at landene er i højeste alarmberedskab. Med en stor befolkning af BRIKS-arbejdere i de fire ramte, vestafrikanske lande, er smitterisikoen fra virusset for lande som Kina og Indien fortsat høj. Blokkens engagement i afrikanske nationer, inklusive de fire, som er blevet hårdt ramt, er betydelig. Der bor og arbejder næsten 45.000 folk med indisk nationalitet i Guinea, Liberia, Sierra Leone og Nigeria. Den kinesiske handelsrådgiver Xiao Mingxiang sagde i sidste uge, at der er flere end 1.500 arbejdere i kinesiske selskaber alene i Liberia. Den kinesiske regering har allerede etableret 5 tilsynsgrupper i Beijing, Shanghai, Jiangsu, Zhejiang og Guangdong for at screene for mulige ebola-tilfælde.

I mellemtiden sagde det indiske Sundhedsministerium, at en af de 112 passagerer, som vendte hjem fra Liberia den 26. august, havde symptomer på ebola. Han blev isoleret i karantæne-og-isolationsafdelingen i Delhis internationale lufthavn og senere sendt til et lokalt hospital. Tidligere sidste uge aflyste handelsembedsfolk fra Brasilien et besøg til et andet afrikansk land, Namibia, pga. frygt for ebola.

 

 

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*