Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

China Daily citerer Zepp-LaRouche på sejrs-mindedag

China Daily citerer Zepp-LaRouche på sejrs-mindedag
image_pdfimage_print

4. september 2015 – China Daily’s Europakorrespondent Zhang Chunyan citerede Helga Zepp-LaRouche i dagens europæiske avisudgave med overskriften »Kinas styrkeopvisning kombinerer minder og fred«, om europæiske synspunkter om festligholdelsen den 3. sept. i Beijing i anledning af 70-året for sejren i Kinas Modstandskrig imod Japansk Aggression og Anden Verdenskrigs Afslutning.

http://europe.chinadaily.com.cn/europe/2015-09/03/content_21785352.htm

Fr. Zhang skrev: »Helga Zepp-LaRouche, stifter af Schiller Instituttet, en international, politisk og økonomisk tænketank, der har hjemsted i Tyskland, bemærkede, ’I kombination med præsident Xi Jinpings win-win-strategi som ny model for økonomisk samarbejde, der viser visionen om fremtiden og muligheden for at overvinde geopolitik, så minder det verden om, at bevarelse af freden er det mest dyrebare gode i vores nutid.

At afholde en stor militærparade i anledning af 70-året for Anden Verdenskrigs afslutning er en meget magtfuld måde at støtte idéen om Kinas og andre nationer i Stillehavsområdets nationale suverænitet’, sagde Zepp-LaRouche.«

Artiklen rapporterer også om kommentarer fra to andre europæiske iagttagere. Rana Mitter, direktør for det Kinesiske Universitetscenter ved Oxforduniversitetet, udtalte, at »denne mindehøjtidelighed minder folk om, at Kina ydede meget store ofre for at være med til at frembringe en sejr for de allierede i krigen«. Og Kerry Brown, associeret fellow ved Londons Chatham House, sagde, at militærparaden »markerer et momentum for en ny selvtillid for Kina, hvor det ønsker at få en bredere forståelse og anerkendelse af sit bidrag i Anden Verdenskrig«.

 

Foto: Helga Zepp-LaRouche er flere gange blevet inviteret til at holde tale i Kina, og har optrådt i de kinesiske medier, i forbindelse med Den nye Silkevej/Verdenslandbroen. Her CCTV fra 14. april 2014.     

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*