International Betalingsbank BIS forudsiger for denne uge
et gælds-jordskælv under et andet navn

International Betalingsbank BIS forudsiger for denne uge
et gælds-jordskælv under et andet navn
image_pdfimage_print

15. september 2015 – En ny rapport fra Den Internationale Betalingsbank, BIS, dateret 15. sept. og omtalt i Londonavisen Telegraphs Evans-Pritchard-klumme den 14. sept., advarer om en international nedsmeltning af gæld, der vil begynde i denne uge, hvis USA’s Federal Reserve Bank hæver diskontoen.

Ambrose Evans-Pritchards klumme har overskriften: »USA’s rentestigning kunne udløse global gældskrise« (»U.S. Interest Rate Rise Could Trigger Global Debt Crisis«) 

Den beskriver advarslen fra BIS’ cheføkonom Claudio Borio, der igen er samstemmende med advarslen i sidste uge fra Verdensbankens cheføkonom, Kauschik Basu. Så frygten for Wall Streets bankerot kommer fra finansinstitutioner på højeste niveau.

»Gældsmængden har nået ekstreme højder i alle de større områder af den globale økonomi og efterlader finanssystemet særdeles sårbart over for en monetær stramning fra USA’s Federal Reserve«, advarer Borio. Evans-Pritchard skriver, »Den Internationale Betalingsbank sagde, at de vilde ramaskrig på markedet i de seneste uger, og kapitalflugt fra Kina, er advarselssignaler om, at den massive opbygning af gæld kommer tilbage for at hjemsøge, i sammenhæng med bekymringer om, at politiske beslutningstagere kæmper for at holde begivenhederne under kontrol.«

Idet han søger at advare om et umiddelbart forestående, globalt finans-jordskælv uden ligefrem at bruge dette ord, erklærer BIS’ Borio i rapporten,

»’Vi ser ikke isolerede rystelser, men udløsningen af pres, der gradvist har akkumuleret i årenes løb langs større brudlinjer’«

BIS-rapporten viser, at den totale mængde af gearet gæld af økonomiske produkter nu er betydeligt større end den var umiddelbart før krakket 2007-08.

At centralbankerne »kæmper for at holde begivenhederne under kontrol« er noget af en underdrivelse. Begivenhederne kontrollerer nu centralbankerne, inklusive Federal Reserve og Bank of Japan ved deres møder i denne uge.

Kommenteret af EIR’s stiftende redaktør, Lyndon LaRouche,

»Wall Street er dømt til undergang og til at blive lukket ned, snart. Wall Streets kollaps bliver et terminalt kollaps af hele systemet. Vi kan håndtere dette, på præsident Franklin Roosevelts måde.« (Glass-Steagall).  

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*