Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

BRIKS’ Globale Universitets Topmøde lancerer nye initiativer til
“seriøst og berigende” uddannelsessamarbejde

BRIKS’ Globale Universitets Topmøde lancerer nye initiativer til
“seriøst og berigende” uddannelsessamarbejde
image_pdfimage_print

28. oktober, 2015 – Topmødet i BRIKS’ Globale Universitet, med fire af Ruslands vigtigste universiteter som værter, blev afholdt i Moskva, 26.-28. oktober, inklusive delegerede fra hundredvis af universiteter fra BRIKS-medlemslande, samt mange flere fra Latinamerika, Sydasien, Mellemøsten, Europa og Nordamerika.

Et af de initiativer, der kom ud af topmødet, var oprettelsen af ​​BRIKS’ Netværksuniversitet, præcis, som præsident Vladimir Putin havde annonceret den 1. april i år, da Rusland officielt overtog det skiftende formandskab for BRIKS.

Faktisk er det under Ruslands formandskab i år, at BRIKS’ aktivitet inden for en række områder har accelereret voldsomt.

Ifølge Alexander Klimov, Ruslands viceuddannelses- og videnskabsminister, var Netværksuniversitetet designet som et bredt initiativ, “der vil gøre det muligt med samspil mellem universiteter i bilaterale og multilaterale formater, primært for gennemførelse af fælles studieprogrammer for magister- og efteruddannelsesstudier.” Som rapporteret i Russia & India Report i dag, er det Netværksuniversitetets langsigtede mål at blive en af ​​de primære mekanismer for “seriøs og berigende” uddannelsesinteraktion blandt medlemslandene og mange andre.

Et andet initiativ var oprettelsen af ​​en sammenslutning af videnskabelige forskningscentre, som skal etableres i hver enkelt af medlemslandene, overvåges af et råd af med-præsidenter og ledes af den skiftende BRIKS-formand. Viktor Sadovnichi, rektor for Moskvas Statsuniversitet (MGU), sagde, at denne nye organisation vil blive baseret på principperne om respekt og i sammenslutningens ånd. ”Jeg er overbevist om, at forslagene fra det Globale Universitets topmøde vil betyde en væsentlig støtte til vore landes indsats mod langsigtet strategisk samarbejde,” sagde han, rapporteret af mehrnews.com.

Udover MGU var Det Statslige Institut for Internationale Relationer i Moskva (MGIMO), Folkenes Venskabsuniversitet i Rusland (RUDN) og Det Nationale Universitet for Videnskab og Teknologi (MISiS), værter for begivenheden, rapporterer Sputnik. Yderligere deltog ministre for videnskab og undervisning, rektorer for de førende institutioner i BRIKS-lande, repræsentanter for internationale organisationer og ledere af forskningscentre. Dette var første gang, at et BRIKS uddannelsesforum bragte så mange universiteter sammen: 18 fra Brasilien, 17 fra Indien, 13 fra Kina og otte fra Sydafrika. Som vært var Rusland repræsenteret med 69 universiteter.

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*