Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Lavrov afslører, at den USA-ledede koalition med overlæg
skåner ISIS for at svække Assad-regimet

Lavrov afslører, at den USA-ledede koalition med overlæg
skåner ISIS for at svække Assad-regimet
image_pdfimage_print

17. november, 2015 – I et interview i ’Vesti.doc’ Tv-programmet på Rossiya-1 sagde den russiske udenrigsminister Sergey Lavrov ifølge en rapport i TASS i dag: ”Problemet med den af USA ledede koalition er, at, til trods for, at de har erklæret, at deres mål udelukkende er at bekæmpe Islamisk Stat og andre terrorister og har lovet ikke at foretage sig noget imod den syriske hær (det virkelige liv har vist, at de aldrig går tilbage på deres ord), fører analyser af angreb mod terroristpositioner, som USA og dets koalition har udført igennem det seneste år, os til den konklusion, at disse var selektive, nærmest forskånende angreb, vil jeg sige, og i de fleste tilfælde skånede de grupper inden for Islamisk Stat, der er i stand til at presse den syriske hær.” Med henvisning til den amerikansk ledede koalitions ”selektive luftangreb” i Syrien forklarede Lavrov: ”Det ser ud som en kat, der gerne vil spise en fisk, men som ikke ønsker at få våde poter. De ønsker, at Islamisk Stat skal svække Assad så hurtigt som muligt for at tvinge ham til at træde tilbage på den ene eller anden måde, men de ønsker ikke at se Islamisk Stat stærk nok til at overtage magten.”

Lavrov påpegede, at Rusland derimod fører en konsekvent og resolut kamp: ”Vi gør dette konsekvent, og vi opdeler ikke terrorister i dem, der kan hjælpe med at løse nogle taktiske opgaver i håbet om at gøre op med dem senere, men vi angriber derimod alle, der på den ene eller anden måde praktiserer og prædiker en terrorisme-ideologi.” Han sagde også, at han ikke ser konkrete resultater af den amerikansk-ledede koalitions luftangreb, ud over en ”fortsat ekspansion af Islamisk Stat i denne periode”. Lavrov understregede: ”Vi bemærkede taktiske succeser, da et par byer blev tilbageerobret i Irak.”

Lavrov kom også med en bemærkning om den amerikansk-ledede koalitions ”beklagelser” over, at Rusland angiveligt angriber de forkerte mål og forårsager skade på den syriske regerings moderate opposition, og han sagde, at sådanne beklagelser udspringer af den ”tvetydighed, der ligger til grund for den amerikansk ledede koalition: Der er et ønske om ikke at lade terroristerne gå ukontrolleret omkring, men også om ikke at forhindre dette i de tilfælde, hvor de kan svække regimet.”

Foto: Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov. 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*