Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Ruslands udenrigsminister Lavrov:
USA’s politik for spændinger med Rusland
ikke godt for det amerikanske folk

Ruslands udenrigsminister Lavrov:
USA’s politik for spændinger med Rusland
ikke godt for det amerikanske folk
image_pdfimage_print

18. nov., 2016 – I går advarede præsident Obama, der nu synes at stå på broen af Titanic sammen med den tyske kansler Angela Merkel, endnu engang den nyvalgte præsident Donald Trump om, at han ikke må ændre noget som helst af det, Obama har gjort i løbet af de forgangne otte år. Med Merkel ved sin side i Berlin sagde Obama til Trump, at han ikke må indgå aftaler med Putin af bekvemmelighedshensyn, »selv om det krænker internationale normer, eller selv, hvis det efterlader mindre lande sårbare elle skaber langsigtede problemer i regioner som Syrien«.

Den russiske udenrigsminister Sergej Lavrov responderede i går, hvis ikke til Obamas specifikke udtalelse, så til hans holdning, og advarede om, at fortsatte spændinger mellem USA og Rusland ikke gør noget godt for det amerikanske folk.

»Hvis præsident Obama ønsker fortsatte spændinger, er jeg sikker på, det ikke ville være til gavn for det amerikanske folk og for løsninger på globale problemer, fordi meget afhænger af vore to stater«, sagde han til Rossiya 24. »Han [Obama] rådede Trump til at skelne mellem valgfeber og reelt, praktisk arbejde. Det er min fornemmelse, at Obama selv befinder sig på situationens emotionelle side, og tænker mindre og mindre på, hvordan reelle problemer løses.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*