Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tidligere britisk diplomat og efterretningsmand:
Hensigten med CIA’s påstande er regimeskift i Moskva

Tidligere britisk diplomat og efterretningsmand:
Hensigten med CIA’s påstande er regimeskift i Moskva
image_pdfimage_print

18. dec., 2016 – I en lang artikel i Consortium News den 16. dec., skrev den tidligere britiske diplomat og efterretningsmand, Alistair Crooke, at hensigten bag CIA’s lækkede påstand om, at Rusland forsøgte at hjælpe Donald Trump til at vinde præsidentvalget, er at vælte Vladimir Putin og samtidig forhindre Trumps mindre høgeagtige udenrigspolitik endnu inden han indtager embedet. Crooke gav sin artikel titlen, »Politiseret efterretningstjeneste skyder Trump en kugle i knæet«.

For at styrke sit argument, citerer Crooke tidligere præsidentielle medarbejder, klummeskribent og tidl. præsidentkandidat (1969-74), Pat Buchanan: »Bag forsøget på at bagvaske [den udpegede udenrigsminister Rex] Tillerson og aflegitimisere Trump ligger et større motiv. Trump har modstandere i begge partier, der er alarmerede over hans triumf, fordi den er en fare for den udenrigspolitik, som er deres raison d’être, grunden til, at de ’er til’.«

»Disse mennesker ønsker ikke at ophæve sanktionerne mod Moskva. De ønsker ikke at afslutte konfrontationen med Rusland. Som det ses derved, at de har bragt det lillebitte Montenegro ind i NATO, så ønsker de at udvide NATO til også at omfatte Sverige, Finland, Ukraine, Georgien og Moldova.

Deres plan er en permanent inddæmning af Rusland … Deres mål er at vælte Putin og frembringe ’regimeskifte’ i Moskva.«

Crooke konkluderer, at krigen i Syrien har haft en »enormt ætsende effekt på tjenester som CIA og MI6 … ved, at de er blevet ekkorum for påstande, om de så er nok så usandsynlige eller falske, der fremføres af diverse bevæbnede bevægelser og deres sponsorer – med den hensigt at fremtvinge en militær intervention fra Vestens side. Kort sagt, så ophører disse tjenester med at være observatører; de bliver investorer. De farer vild i en labyrint af forvrængede kendsgerninger, falsk propaganda og tilegnet arrogance. Ligesom Prometheus pønser de på i hemmelighed at stjæle fra Zeus, krigens gud: de aspirerer til at diktere krig og fred.

Hr. Trump er brudt ind i denne dominerende verden af ’strategisk kommunikations-krigsførelse’ og har ødelagt deres spilleindsats, Syrien – og lovet afspænding med Rusland. Det må virkelig føles utåleligt.«

Foto: Alistair Crooke.

      

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*