Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Briterne forsøger at forgifte Trump-Putin relation med
en falsk annoncering af Reykjavik-møde om få uger

Briterne forsøger at forgifte Trump-Putin relation med
en falsk annoncering af Reykjavik-møde om få uger
image_pdfimage_print

15. jan., 2017 – I dag rapporter londonavisen Sunday Times, at Donald Trump og Vladimir Putin har aftalt at mødes inden for et par uger i Reykjavik, Island, for at tage de første skridt til en forbedring af relationerne mellem de to lande. Både Sean Spicer, Trumps pressesekretær, og Kremls talsmand Dmitry Peskov, benægtede hurtigt denne rapport. Spicer tweetede: »100 % falsk.« Peskov sagde til RIA-nyhedsbureauet, at »der hidtil ikke har fundet forhandlinger sted om noget møde«.

Den russiske ambassade i London slog hovedet på sømmet og sagde til RIA, at historien i Sunday Times var »et forsøg fra briternes side på at underminere Donald Trumps præsidentskab. Det vil de tilsyneladende fortsætte med til sidste øjeblik«.

I sin dækning af historien i Sunday Times, bekræftede den britiske avis Guardian stort set, at briterne gør alt, hvad der står i deres magt, for at torpedere enhver tilnærmelse mellem USA og Rusland under Trump: »Det er ikke sandsynligt, at nyhederne [om et Trump-Putin møde] vil blive hilst velkommen af højtplacerede personer i den britiske regering, der frygter, at en intensivering af relationerne mellem USA og Rusland under Trump kan risikere at efterlade Storbritannien ude i kulden. Det er forstået, at Downing Street forventer, at Theresa May vil besøge Trump i Det Hvide Hus i anden halvdel af februar. Storbritannien har krævet sanktioner mod Moskva over Putins aggression i Ukraine og Syrien. Det er forstået, at britisk efterretningstjeneste har søgt forsikringer fra CIA om, at britiske agenter i Rusland vil blive beskyttet, når der sker udveksling af efterretninger, rapporterer Times

»En britisk efterretningskilde med udstrakt transatlantisk erfaring sagde, at amerikanske spioner havde givet Trump og hans rådgiveres forbindelser til Kreml etiketten problematiske. ’Indtil vi har fastslået, om vi kan have tillid til Trump og højtplacerede medlemmer af hans team, vil vi være tilbageholdende’, sagde kilden til Times. ’For at sige det ligeud, så kan vi ikke løbe den risiko at forråde kilder og metoder til russerne’.«

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*