Kontakt os: +45 53 57 00 51 eller si@schillerinstitut.dk

Tidligere tjekkisk præsident kræver ophævelse af sanktioner mod Rusland

Tidligere tjekkisk præsident kræver ophævelse af sanktioner mod Rusland
image_pdfimage_print

14. januar, 2017 – I et eksklusivt interview sagde den tidligere præsident for den Tjekkiske Republik, Vaclav Klaus, til Sputnik: »Jeg mener, det ville være fornuftigt at ophæve [sanktionerne mod Rusland], intet er opnået med disse sanktioner, og den Tjekkiske Republik, mener jeg, er ikke fanatisk tilhænger af disse sanktioner. Jeg mener, at disse sanktioner utvivlsomt har svækket den russiske økonomi. Jeg ville ved Gud gerne se en form for kvantitativ vurdering, hvor det udtrykkes konkret. Jeg mener, at, på den ene side, så har det svækket handel, men hvad der er vigtigere, så har det forværret investeringssituationen og ført til, at flere udenlandske selskaber ikke længere investerer i Rusland – og det er en alvorligere virkning end indsnævringen af vareudvalget. Jeg ved selvfølgelig, at nogle af vore foretagender har betalt prisen. Jeg synes simpelt hen, det er dumt.«

Anton Denisov fra Sputnik påpegede i sin artikel, ’Tjekkere ønsker handel med Rusland og afviser euroen, siger ekspræsident til Sputnik’, at Klaus ikke er den første tjekkiske leder, der kræver en ophævelse af sanktioner mod Rusland. Nuværende tjekkiske politikere, inkl. præsident Milos Zeman og parlamentsformand Milan Stech, har også opfordret til en ophævelse af de anti-russiske sanktioner, skrev Denisov.

Klaus, der var landets anden præsident fra 2003-2013, langede også ud efter euro-enhedsvalutaen. Han sagde: »Jeg er stor modstander af euroen, jeg er stor modstander af en europæisk enhedsvaluta for meget forskellige lande. Og jeg mener, dette er blevet bekræftet i praksis. Jeg kan heller ikke se nogen grund til, at den Tjekkiske Republik skulle gå med i eurozonen. Derudover viser alle opinionsundersøgelser, at folk ikke vil have det.«

Foto: Tidligere præsident for den Tjekkiske Republik, Vaclav Klaus.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*